Trečiadienio vakarą nieko nelėmusiose rungtynėse „Energijos“ kapitonas Aivaras Bendžius vienintelis iš lietuvių mušė įvarčius, o elektrėniečiai svečiuose 3:12 (0:5, 1:6, 2:1) nusileido Gomelio „Gomel“ ledo ritulininkams.

Į Gomelį „Energija“ išvažiavo su 2 vartininkais ir vos su 10 ledo ritulininkų. Dėl nuobaudų komandai trejas rungtynes negalės padėti Vytautas Jagelavičius, o vienerias - Rolandas Aliukonis. Kiti žaidėjai dėl smulkių traumų ir kitų priežasčių taip pat liko Elektrėnuose.

„Gomelio“ ekipa nuo pat susitikimo pradžios mušė vieną įvartį po kito, o antrame kėlinyje įmušė net tris įvarčius.

Vienintelį „Energijos“ įvartį per du kėlinius pelnė A. Bendžius (6:50, rez. perdav. Aimas Fiščevas ir Justinas Vėželis).

Trečio kėlinio pradžioje A. Bendžius (44:10, rez. perdav. Mantas Marcinkevičius ir A. Fiščevas) įmušė dar vieną „Energijos“ įvartį, o rungtynių pabaigoje A. Bendžius (56:35, rez. perdav. Lukas Manomaitis ir A. Fiščevas) pasižymėjo trečiu tiksliu smūgiu.

Šiose rungtynėse „Energija“ užsidirbo 4 pašalinimus (8 baudos minutės), o „Gomelio“ - 3 pašalinimus (6 baudos minutės).

Su „Gomelio“ ekipa „Energija“ jau yra žaidusi Elektrėnuose. Lapkričio mėnesį „Energija“ pirmose rungtynėse varžovams nusileido rezultatu 4:7, tačiau antrose šventė pergalę 5:1.

„Energija“ per 39 čempionato rungtynes yra iškovojusi 19 pergalių ir su 56 taškais užima aštuntą vietą tarp dvylikos komandų, tuo tarpu „Gomel“ per 41 susitikimą iškovojo 84 taškus ir užima trečią poziciją.

A. Bendžius per 38 sužaistas rungtynes šiame Baltarusijos aukščiausiosios lygos sezone yra įmušęs 30 įvarčių ir atlikęs 28 rezultatyvius perdavimus. Jis yra rezultatyviausias „Energijos“ žaidėjas ir tašku lenkia antroje pozicijoje esantį Povilą Verenį (30 rungtynių, 29 įvarčiai ir 28 rez. perdav.).

Iki reguliaraus sezono pabaigos „Energijai“ liko sužaisti penkerias rungtynes, o artimiausios bus žaidžiamos jau ketvirtadienį su „Gomelio“ ekipa nuo 12.00 val.

Elektrėnų ledo rūmuose „Energija“ žais vasario 13-ą ir 14-ą dienomis su pirmą poziciją užimančia Minsko „Junior“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją