Šeimininkai jau nuo pirmos dienos pradėjo rinkti įvairių spalvų medalius, o sekmadienį buvo visiškai per plauką nuo dar vieno auksinio apdovanojimo: pirmą kartą istorijoje surengtoje mišrių porų sinchroninio plaukimo rungtyje rusai Aleksandras Malcevas ir Darina Valitova (88,2986 tšk.) vos 0,2122 taško atsiliko nuo amerikiečių Billo May ir Christinos Jones (88,5108 tšk.) ir pelnė sidabrą. Treti liko italai Giorgio Minisini ir Manila Flamini (86,3640 tšk.).

Tačiau Rusijos pora, kuri su 88,8539 taško užtikrintai laimėjo prieš tai vykusias kvalifikacijos varžybas, neliko patenkinta finaliniu teisėjų verdiktu.

„Mes atvirai nusiminę. Kvalifikacijoje pasirodėme prasčiau, o finale ištaisėme visas smulkias klaidas, bet štai gavome mažesnius balus“, – piktinosi 20-metis A. Malcevas.

Visgi šiame finale didžiausią ažiotažą sukėlė ne ginčytini teisėjų sprendimai, o Rusijos sportininko apranga – vietoj tiesiog trumpikių ar plaukimo kostiumo, jis vilkėjo SSRS kario uniformą su metalinėmis sagomis, o rusų poros pasirodymo metu skambėjo 1973 metų filmo „Septyniolika pavasario akimirkų“ apie tarybinį žvalgą garso takelis.

Vietinei publikai šis numeris itin patiko ir buvo palydėtas garsiais plojimais, tačiau užsienio spaudoje ir ypač internautų forumuose sulaukė įvairių vertinimų.

„Trūko tik tanko“, – ironiškai tokį rusų pasirinkimą apibūdino vienas jų.

Tuo metu pats A. Malcevas liko patenkintas fanų reakcija ir netgi paaiškino visą simbolinę tokio pasirodymo reikšmę.

„Ar ši karinė uniforma buvo tikra? Taip, ji – iš karinės aprangos parduotuvės Maskvoje. Iš tikrųjų tai kostiumas buvo pakankamai sunkus ir sukėlė kai kurių problemų, bet dėl įdomaus įvaizdžio galima ir pakentėti. Mūsų numerio tema – karo ir artimojo ar mylimojo netektis. Jis buvo skirtas mūsų šalies 70-mečio pergalės Didžiajame Tėvynės kare jubiliejui“, – teigė jis.

Primename, kad jau ketvirtadienį į Rusiją išvyksta Lietuvos plaukimo rinktinė su Rūta Meilutyte ir Giedriumi Titeniu priešakyje. Plaukimo varžybos vyks rugpjūčio 2-9 dienomis.

„Į Kazanę skrendu geros nuotaikos, stengiuosi likti rami. Jaučiuosi pasirengusi“, – prieš kelionę sakė 18-metė R. Meilutytė.

Iš viso Kazanėje daugiau nei 2 tūkstančiai sportininkų iš 190 pasaulio valstybių kovos dėl 75 medalių komplektų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (361)