Lietuvos regbio federacijos Taurės turnyre dalyvavo keturios komandos „BaltRex-Šiauliai“, „Vairas-Kalvis“, „Šiauliai-PRC“ ir Kauno „Ąžuolas.
Šiemet Taurės turnyras buvo kur kas atkaklesnis, nei pastaruosius dvejus metus. Čempionams buvo kur kas sunkiau apginti nugalėtojų vardą. Pirmasis nuolatinių priešininkų mūšis baigėsi „Vairas-Kalvis“ komandos pergale 17:8.

Antrasis mačas vyko permainingai. Ilgą laiką pirmavę „vairiečiai“ nesugebėjo išlaikyti persvaros, o įsibėgėję „BaltRex-Šiauliai“ žaidėjai sugebėjo susikrauti 9 taškų persvarą 21:12. Kadangi rungtynes abi komandos laimėjo 9 taškų skirtumais, teko skaičiuoti papildomus rodiklius – daugiau kamuolio prispaudimų įskaitiniame plote atliko „BaltRex-Šiauliai“ komanda, todėl ji turnyro lentelėje pakilo aukščiau nei varžovai.

Tuomet čempionų titulą ginantiems šiauliečiams liko sužaisti dvejas rungtynes su ambicingaisiais kauniečiais – abiejuose mačuose šiauliečiai nepaliko vilčių varžovams – tad trečius metus iš eilės „BaltRex-Šiauliai“ kapitono rankose į viršų kilo nugalėtojų taurė.

„Mes turnyre pralaimėjome tik kartą, tačiau to užteko, kad permąstytume savo veiksmus, dėl ko taip nutiko. Padarėme išvadas ir po to mūsų jau niekas nebesustabdė. Pralaimėjimas davė impulsą, kad kažkas negerai.Kai viską laimi – gali užmigti ant laurų. Visas šitas etapas buvo labai sunkus. 10 savaitgalių iš eilės vyko rungtynės, žaidėjai buvo pavargę ir fiziškai ir psichologiškai. Tačiau susikaupėme ir kantriai laiptelis po laiptelio siekėme, žingsnelis po žingsnelio ėjome šio trofėjaus link.

Visada gerbiame priešininkus, Kauno „Žalgiris“ – puiki, progresuojanti komanda, tačiau mes paskutiniams mačams surinkome vos ne stipriausią sudėtį, tad nesunkiai laimėjome. Tiek savaitgalių iš eilės žaidus rungtynes, žaidėjai viskas kitą puikiai supranta, o mane, kaip trenerį džiugina, kad net žaidimo eigoje prisitaikome prie pakitusių žaidimo sąlygų.

Regbio lygis Lietuvoje nuolat kyla, vis sunkiau būti nugalėtoju. Visos varžybos pakankamai sunkios. Esame patenkinti, kad klube vyksta teigiamos permainos, turime naują klubo direktorę ir naują valdyba. Tad su tokiom gerom emocijom ir puikiomis nuotaikomis einame trumpam atsipūsti, o liepos pabaigoje – vėl iš naujo ginsime TOP-4 ir regbio 7 čempionatuose iškovotus nugalėtojų vardus“,– pasakojo komandos treneris Edmundas Ščavinskas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)