„Tai buvo geriausias „Baltic Sea Tour“ sezonas – visų žaidėjų lygis kyla, turime vis daugiau lygiaverčių varžovų. Turnyro lentelės įtampa buvo išlikusi iki paskutinio turnyro. Tai vertė dar rimčiau treniruotis ir ruoštis turnyrui. Džiaugiuosi kad paskutinis turnyras vyko Vilniuje“, – po turnyro kalbėjo G. Gricius.

Savaitgalį vyko pagrindinės varžybos. „Prodiscus Baltic Sea Tour“ varžybose sportininkai dalyvavo 4 skirtingose pogrupiuose – moterų, jaunimo (16 metų ir jaunesnių), „Meistrų“ (40+ amžiaus) ir pagrindiniame – Atvirajame divizione. Visuose pogrupiuose, išskyrus Atvirąjį divizioną, bendros įskaitos laimėtojai jau buvo aiškūs po 6 turnyrų (kiekvienam sportininkui įskaitomi 4 geriausi turnyrai).

Arši kova dėl pergalės Atvirajame divizione

Atvirajame divizione visą sezoną vyko atkakli kova dėl pirmos vietos tarp Lietuvos ir Estijos komandų lyderių – G. Griciaus ir Silverio Latto. „Vilnius Open“ turnyre šių sportininkų dvikova ir lėmė sezono laimėtoją. „Namų“ parkas padėjo G. Griciui atskleisti visą savo potencialą – jis užtikrintai laimėjo turnyrą (rezultatas - 200 metimų), ir nepaliko vilčių savo varžovui iš Estijos. S. Lattas užėmė 3 vietą (211 metimų) į priekį praleidęs savo kraštietį Martiną Rotmeisterį (209 metimai). Dar keturi Vilniaus diskgolfo klubo nariai pateko į turnyro dešimtuką – Aurelijus Zinkevičius laimėjo ketvirtą vietą (215 metimų), penktą vietą pasidalino Pranciškus Gricius ir Mindaugas Pošius (po 219 metimų), 8 vietą užėmė Tadas Ūselis (220 metimų).

„Vilnius Open“ turnyro prizininkai užėmė ir viso sezono nugalėtojų pakylą – 1. G. Gricius – 395 įskaitiniai taškai (iš 400 galimų), 2. S. Lattas – 386 taškai, 3. M.Rotmeister – 363 taškai. G. Gricius apgynė turo nugalėtojo vardą, kurį buvo iškovojęs ir praėjusiais metais.

Jaunimo divizione – du trečiosios vietos laimėtojai „Vilnius Open“ ture

Kituose pogrupiuose bendroje turo įskaitoje intrigos buvo mažiau, bet vyko kova dėl prizinių vietų „Vilnius Open“ turnyre. Jaunimo divizione vėl lygių sau neturėjo zarasiškis Dobilas Dainys – jis laimėjo visus penkis turnyrus, kuriuose šiemet dalyvavo. Surinkęs maksimalų įskaitinių taškų kiekį pasiekė pergalę ir bendroje turo įskaitoje. Antrą vietą turnyre užėmė vilnietis Eivinas Dziena, tačiau jis sudalyvavo tik dviejuose turnyruose ir į aukščiausias vietas bendro įskaitoje nepretendavo.

Dėl kitų vietų ant sezono nugalėtojų pakylos varžėsi dar vienas žaidėjas iš Zarasų skraidančio disko sporto klubo „Taškas“ Aurimas Guntulis ir Estijos atstovas Markas Eemilis Mustonenas. Visą turnyrą varžęsi gana atkakliai, abu parodė vienodą rezultatą – po 295 metimus. Abu sportininkai ir užėmė trečiąją vietą. To pakako lietuviui A. Guntuliui, kad užimtų antrą vietą bendroje įskaitoje, paliekant varžovą iš Estijos trečiojoje.

„Meistrų“ (40+ amžiaus) varžybas laimėjo suomis Kai Vesas (216 metimų). Tai buvo jo pirmas žaistas turnyras per visą sezoną, todėl į aukštas turo vietas žaidėjas nepretendavo. Jau anksčiau turo laimėtojo titulą užsitikrinęs rusas Josifas Jusimas (231 metimas) užėmė trečią vietą „Vilnius Open“ turnyre, į antrą vietą praleidęs parko „šeimininką“ Darių Gricių (222 metimai). D. Gricius taip pat iškovojo antrąją vietą ir bendroje turo įskaitoje. Trečias ture liko Suomijos sportininkas Hannu Kurvinenas.

Moterų varžybose dar vieną pergalę pasiekė sezono lyderė estė Maie-Ly Pihus. Ji jau buvo užsitikrinusi ir pergalę bendroje įskaitoje. Antrą ir trečią vietą turnyre pasidalino Latvijos sportininkės – Elena Vecmanė užėmė antrą vietą, o Elita Šulce liko trečia. Pasiekta antroji vieta Vilniaus turnyre E. Vecmanei padėjo aplenkti savo komandos draugę ir bendroje įskaitoje ji pakilo į trečią vietą. Antrą vietą viso sezono įskaitoje užėmė estė Kaidi Roosimagi, nedalyvavusi „Vilnius Open“ turnyre.

Nacionalinių komandų varžybas laimėjo Estija

Prieš pagrindinį turnyrą, penktadienį įvyko jau tradicinėmis tapusios nacionalinių komandų varžybos „Baltic Nations Cup“. Treti metai jos vykdomos prieš vieną iš „Baltic Sea Tour“ etapų ir pirmą kartą vyko Lietuvoje. Šiemet varžėsi trys komandos – Estija, Latvija ir Lietuva. Kiekvienai šaliai atstovavo po keturis žaidėjus.

Keturios žaidėjų grupės, turėjo po vieną kiekvienos šalies atstovą – jie varžėsi tarpusavyje kovodami dėl įskaitinių taškų ties 18 krepšių. Kaip ir pernai, pergalę pasiekė ir pereinamą taurę namo išsivežė Estijos komanda (M. Rotmeister, S. Latt, M. Kull, M. Narits), surinkusi 55 įskaitinius taškus. Lietuvos komanda (T. Ūselis, M. Pošius, G. Gricius, P. Gricius) su 41 tašku liko antra, o Latvija su 22 taškais liko trečioje vietoje.

Vilniaus turnyru baigėsi šeštasis „Baltic Sea Tour“ sezonas. Diskgolfo sportas pripažįstamas kaip viena greičiausiai augančių sporto šakų pasaulyje. Šeštasis sezonas buvo rekordinis dalyvių skaičiumi – iš viso ture dalyvavo 239 sportininkai, iš 6 valstybių. Daugiausia atstovų turėjo Estija -93, Suomija – 55, Lietuva – 48 ir Latvija – 38.

„Prodiscus Baltic Sea Tour ‘2014“ bendros įskaitos prizininkai:

Atvirasis divizionas

Gabrielius Gricius (Lietuva) – 395 taškai
Silver Latt (Estija) – 386 taškai
Martin Rotmeister (Estija) – 363 taškai

Moterų divizionas

Maie-Ly Pihus (Estija) – 400 taškų
Kaidi Roosimagi (Estija) – 376 taškai
Elena Vecmane (Latvija) – 362 taškai

„Meistrų“ (40+) divizionas

Josif Jusim (Rusija) – 395 taškai
Darius Gricius (Lietuva) – 385 taškai
Hannu Kurvinen (Suomija) – 365 taškai

Jaunimo (16-) divizionas

Dobilas Dainys (Lietuva) – 400 taškų
Aurimas Guntulis (Lietuva) – 368 taškai
Mark Eemil Mustonen (Estija) – 365 taškai

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)