Minsko „BNTU-BelAZ“ kolektyvas trečioje tarpusavio dvikovoje buvo priverstos nusileisti savo pagrindinėms priešininkėms Gardino „Gorodničankai“ santykiu 25:28 (13:16).

Minskietėms 7 įvarčius pelnė Jakaterina Silickaja, po 4 taiklius metimus atliko Alena Kulik ir Anastasija Mazgo.

Gardino komandai taip pat 7 kartus pataikė Valentina Jankovskaja, 6 – Julija Bulova, po 4 – Tatjana Bobrik ir Natalija Gest.

Lietuvių ekipų rungtynės taip pat pasibaigė čempionių nesėkme, kaip ir kaimyninės šalies atstovėms. Susitikimas tarp Kauno „ACME-Žalgirio“ ir Kauno rajono HC „Garliavos SM-CASCADOS“ komandų Sporto halėje baigėsi rajono atstovių pergale santykiu 31:33 (14:18).

Aikštės šeimininkėms, Kauno rankininkėms 11 įvarčių pasiekė Gabija Vidūnaitė, po 5 – Audinga Kniubaitė ir Neringa Palionytė.

Garliavos komandoje pasižymėjo Diana Šatkauskaitė atlikusi 15 taiklių „šūvių“, 5 kartus rezultatyviai atakavo Neringa Mikšytė ir 4 – Aistė Norvilaitė.

„Žalgirietėms nepavyko šį dvikova, nes nenusiteikė rimtai kovai ir patyrė pralaimėjimą dviejų įvarčių skirtumu. Beje antrame rate šių ekipų dvikovą baigėsi taikiai - 33:33, todėl jau tada buvo pasiųstas rimtas signalas atkakliam mačui. Deja, merginos į tai rimtai nesuregavo ir teko „apsvilti“ prieš savaitgalio dvikovas su labai pajėgiomis Baltarusijos ekipomis - čempionėmis „BNTU-BelAZ“ ir vicečempionėmis „Gorodničanka“ komandomis“, - po dvikovos apmaudo neslėpė „ACME-Žalgirio“ trenerė Aurika Celiešienė.

Turnyro lentelė:

1. Minsko „BNTU-BelAZ“ 7 6 0 1 215:185 12
2. Kauno „ACME-Žalgiris“ 7 3 1 3 229:218 7
3. HC „Garliava SM-CASCADA“ 7 2 1 4 216:240 5
4. Gardino „Gorodničanka“ 7 2 0 5 193:198 4

Šeštadienį Minske „ACME-Žalgiris“ susitiks su „BNTU-BelAZ“ kolektyvu, o sekmadienį - su „Gorodničanka“ komanda. Garliavos rankininkės šeštadienį kausis su Gardino, o sekmadienį su Minsko ekipomis.

Paskutinis, ketvirtas turas, gegužės mėnesį Garliavoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)