Varžybos, įtrauktos į Europos stalo teniso sąjungos ir Tarptautinės stalo teniso federacijos kalendorių, yra puiki proga jauniesiems žaidėjams prieš Europos jaunių čempionatą patikrinti savo jėgas ir meistriškumo lygį rungiantis su bendraamžiais iš kitų šalių.

Tradicija tapusiame turnyre dalyvaus tenisininkai iš 11 valstybių. Į čempionatą atvyksta Anglijos, Olandijos, Čekijos, Švedijos, Izraelio, Rusijos, Lenkijos, Estijos, Latvijos, Ukrainos ir Lietuvos stalo tenisininkai.

Kasmet aukštame lygyje organizuojamas turnyras susilaukia didelio užsienio dalyvių susidomėjimo. Čempionate jaunučių ir minijaunučių kategorijose varžysis daugiau nei 100 dalyvių.

Vienos daugiausiai šios sporto šakos čempionų išugdžiusios B. Balaišienės garbei skirtas čempionatas pirmą kartą surengtas 1986 metais. Jame dalyvavo tik Vilniaus miesto moksleiviai. Ilgainiui turnyras išsivystė į tarptautinį renginį, kuriame skaičiuojamas žaidėjų pasaulinis reitingas.

2012-ais metais atgaivintas B. Balaišienei atminti turnyras trejus metus iš eilės buvo rengiamas puikiai šioms varžyboms tinkančioje Šarūno Marčiulionio krepšinio akademijoje. Deja, šiais metais birželio mėnesį ši sporto bazė griaunama, tad varžybos perkeltos į sporto mokyklą „Tauras“.

„Tai vienas svarbiausių metų stalo teniso įvykių. B. Balaišienė buvo viena šios sporto šakos Lietuvoje pradininkių. Todėl jos vardas įrašytas į sporto istoriją ir tapo šalies stalo teniso simboliu“, – sakė turnyro pradininkas ir organizatorius ir Lietuvos stalo teniso asociacijos prezidentas Rimgaudas Balaiša.

Čempionato favoritais asmeninėse ir komandų varžybose yra laikomi Rusijos stalo tenisininkai, kurie kasmet atveža labai pajėgių žaidėjų. Pasak LSTA prezidento R. Balaišos, geriausių rezultatų tarp Lietuvos dalyvių tikimės iš sesių dvynių Emilijos ir Kornelijos Riliškyčių, kurios šiais metais žais U-15 amžiaus grupėje.

Jolantos Prūsienės auklėtinės nuo 2015 metų yra atrinktos tarp 11-os perspektyviausių Europos žaidėjų į Europos stalo teniso sąjungos organizuojamą Eurotalentų projektą.

Kornelija Riliškytė sensacingai pasirodžiusi Lietuvos čempionate ir iškovojusi vicečempionės titulą, turėjo galimybę įgyti aukščiausio lygio patirties – sausio pabaigoje vykusiame pasaulio stalo teniso čempionate Malaizijoje: ji žaidė Lietuvos suaugusių moterų rinktinės sudėtyje.

B. Balaišienės atminimo turnyras yra puiki generalinė repeticija prieš liepos 8-17 d. Kroatijos sostinėje Zagrebe vyksiantį Europos jaunių ir jaunučių čempionatą, kuriame Lietuvai atstovaus Emilija ir Kornelija Riliškytės, Osvaldas Juodelis, Vilius Samakaljevas ir Šimonas Lukša.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją