KOK ketverto turnyre triumfavo ringo šeimininkas Martynas Danius, finale tik po papildomo raundo nugalėjęs vilniečių klubo „Sparta Gym“ atstovą Igorį Osininą.

Trijų raundų prireikė kitam „Spartos Gym“ kovotojui Henrikui Vikšraičiui, kad įveiktų savo varžovą. Barzdoto Spartiečio pravardę turintis vilnietis nugalėjo lenką Arturą Baradyną.

Net trys lietuviai buvo priversti anksčiau laiko pripažinti varžovų pranašumą. Nokautais svečiams iš Latvijos ir Lenkijos pralaimėjo Aidas Saulis, Mantas Stankis ir Aurimas Saulis.

Laukiamiausioje penktadienio vakaro kovoje T. Jonkus susigrūmė su Vokietijos atstovu A. Ismaili. Pastarasis yra keturių skirtingų kovos menų organizacijų Europos čempionas ir Vokietijos iki 71 kg bokso pirmenybių nugalėtojas, tačiau ir Tadas toli gražu nėra pėsčias – savo trofėjų kolekcijoje turi pasaulio ir Europos kikbokso čempionų titulus, yra įvairių K-1 ir bušido turnyrų nugalėtojas.

Apie 2000 žiūrovų arenoje palaikomas T. Jonkus nepaliko savo varžovui jokių šansų ir šventė įtikinamą pergalę. „Nepakartojamas jausmas kovoti Klaipėdoje palaikant saviems sirgaliams. Tai mane dar labiau užvedė ringe“, – po pergalės DELFI sakė T. Jonkus.

„KOK Summer special edition“ turnyro kovos ir rezultatai:

1. Borisas Lapinas (Latvija) – Rokas Kiulis (Klaipėda). KOK, iki 92 kg, 3 raundai po 3 min.

Kova prasidėjo be didesnės žvalgybos – kovotojai keitėsi smūgių krušomis. R. Kiulis pirmojo raundo pabaigoje buvo kur kas aktyvesnis ir tikslesnis – pataikė kelis galingus smūgius varžovui į veidą ir latvį nuo nokdauno išgelbėjo tik pirmojo raundo pabaigą skelbiantis gongas.

Antrojo raundo pradžioje vėl aktyvesnis buvo klaipėdietis, tačiau vėliau šiek tiek išsikvėpė ir ringe vyko daugmaž apylygė kova. Latvis atsilaikė visus tris raundus, tačiau teisėjų sprendimu pergalė skirta klaipėdiečiui, Vadimo Gridiajevo auklėtiniui R. Kiuliui.

Rokas Kiulis – Borisas Lapinas

2*. Janis Freimanis (Latvija) – Martynas Danius (Klaipėda). KOK RULES, iki 65 kg, 3 raundai po 3 min.

Lietuvos kikbokso čempionas, 2014 metų bušido KOK pasaulio vicečempionas klaipėdietis M. Danius dvikovos pradžioje labiau žvalgėsi, tačiau įpusėjus pirmajam raundui pažėrė smūgių laviną ir spaudė varžovą tai prie vieno, tai prie kito ringo kampo.

Latvijos ir Baltijos šalių K-1 čempionas J. Freimanis „sugėrė“ daugybę smūgių, tačiau vis dar stovėjo ant kojų.

Dar neįpusėjus antrajam raundui M. Danius patiesė varžovą ant grindų apgaulingu rankos smūgiu apsisukus. Dar po minutės latvis buvo pasiųstas į antrąjį nokdauną.

Netrukus klaipėdietis taip įsismagino, kad latvis po galingų smūgių serijos vėl gulėjo ant žemės. Teisėjas paskelbė trečiąjį nokdauną ir užtikrintą klaipėdiečio pergalę.

3*. Lukaszas Leczyckis (Lenkija) – Igoris Osininas (Vilnius). KOK RULES, iki 65 kg, 3 raundai po 3 min.

Po įspūdingos ir žiūrovus įaudrinusios antrosios kovos, trečiosios dvikovos pradžia buvo kiek vangoka. Pirmajame raunde buvo daug apsikabinimų, tad teisėjui reikėjo stabdyti kovą ir atitraukti varžovus vieną nuo kito.

Visgi Baltijos šalių muaitai čempionas, Vilniaus „Sparta gym“ klubo atstovas I. Osininas įsibėgėjo, buvo kiek aktyvesnis ir po trijų raundų kovos teisėjų sprendimu laimėjo dvikovą.

Taigi, KOK finale susitiks du lietuviai – klaipėdietis M. Danius ir vilnietis I. Osininas. Finalinė jų kova bus šeštoji vakaro dvikova.

Igoris Osininas – Lukaszas Leczyckis

4. Raimondas Kozlovskis (Latvija) – Irmantas Zubrickis (Klaipėda). MMA, iki 70 kg, 2 raundai po 5 min.

Kova prasidėjo be didesnės žvalgybos – pasipylė smūgių serijos ir maždaug po 15 sekundžių „Lutador Klaipėda“ sporto klubo atstovas I. Zubrickis šoko varžovui į kojas ir bandė užlaužti pėdą.

Kova parteryje truko apie minutę, tačiau latvis galiausiai sugebėjo išsiskuti ir kova vėl vyko stačiomis. R. Kozlovskis stengėsi daugiau smūgiuoti, o klaipėdietis, esant progai, mėgino pervesti kovą į parterį ir čia atlikti skausmingus laužimo veiksmus.

Dar neįpusėjus antrajam raundui jam vėl tai pavyko padaryti ir atlikti skausmingą rankos laužimo veiksmą, po kurio kaimyninės šalies atstovas, neiškentęs skausmo, buvo priverstas pasiduoti. Kova iš viso truko 7 min. 25 sek.

Į ringą pasveikinti nugalėtojo kopė buvęs profesionalus kovotojas, dabartinis Seimo narys Kęstutis Smirnovas. „Man itin malonu, kad Klaipėdoje vyksta tokio lygio turnyras. Šis miestas man asocijuojasi su puikiais prisiminimais, kadangi būtent Klaipėdoje prieš 16 metų laimėjau pirmąjį savo čempiono diržą“.

Raimonds Kozlovskis – Irmantas Zubrickis

5. Arturas Baradynas (Lenkija) – Henrikas Vikšraitis (Vilnius). KOK, iki 77 kg, 3 raundai po 3 min.

H. Vikšraitis buvo aktyvesnis visus tris raundus ir vienbalsiu teisėjų sprendimu pripažintas kovos nugalėtoju. Pirmajame raunde vilniečiui buvo pavykę žemu kojos smūgiu patiesti varžovą ant žemės, tačiau lenkas tik slystelėjo ir akimirksniu atsistojo – nokdaunas nebuvo fiksuojamas.

Nugalėtoją sveikino bene labiausiai Lietuvoje žinomas bušido kovotojas, Klaipėdoje kovinio sporto paslapčių mokytis pradėjęs, o dabar Vilniuje gyvenantis Sergejus Maslobojevas.

„Klaipėdiečiai, man labai apmaudu, kad šįkart nepavyko sudalyvauti šiame turnyre. Sunku sutvardyti emocijas. Malonu gimtojoje Klaipėdoje matyti bušido turnyrą. Tikiu, kad kasmet galėsime čia suorganizuoti panašaus lygio kovų turnyrą. Manau, kad žiūrovų kasmet daugės ir daugės“, - arenoje emocingai kalbą rėžė Kuvaldos pravardę turintis kovotas.

Arturas Baradynas – Henrikas Vikšraitis

6*. KOK finalas. Martynas Danius (Klaipėda) – Igoris Osininas (Vilnius). KOK RULES, iki 65 kg, 3 raundai po 3 min.

„Švyturio“ arenoje didžiulį savo gerbėjų būrį turintis M. Danius dvikovos pradžioje perėmė iniciatyvą į savo rankas – buvo aktyvesnis ir žėrė tikslesnes smūgių serijas. Antrojo raundo pradžioje persvarą susigrąžinti bandė į kontratakas vis dažniau puolęs I. Osininas.

Klaipėdos arenoje žiūrovai garsiai ėmė skanduoti: „Martynai, Martynai!“ ir šis vėl tarsi užsivedė bei antrąjį raundą vėl baigė atlikdamas daugiau smūgių.

Trečiajame raunde jau vyko bekompromisė kova – atakavo tai vienas, tai kitas kovotojas. Teisėjai nusprendė skirti papildomą raundą. Čia taip pat vyko apylygė kova, tačiau teisėjai nugalėtoju pripažino turnyro šeimininkų atstovą. M. Danius tapo KOK ketverto turnyro nugalėtoju ir jam buvo įteikta nugalėtojo taurė.

„Ačiū už nuostabų palaikymą. Labai malonu kovoti prie tokios publikos. Tikiuosi, kad Klaipėdoje tokie turnyrai vyks kasmet“, – po kovos sakė M. Danius.

Martynas Danius – Igoris Osininas

7. Kamilas Pawlakas (Lenkija) – Aidas Saulis (Kaunas). KOK, iki 77 kg, 3 raundai po 3 min.

Ši kova truko trumpiausiai – vos minutę. Lenkas kaunietį pasiuntė į nokautą aukštu kojos smūgiu. Nors A. Saulis spėjo užsidengti veidą ranka, tačiau visgi parkrito ant žemės, o po kurio laiko atsistojęs sunkiai orientavosi kur randasi, svirduliavo.

A. Saulis vėliau ringą paliko padedamas trenerių ir asistentų. Dar kovas stebėję medikai pasiteiravo, ar kovotojui viskas gerai, tačiau šis leido suprasti, kad jų pagalbos nereikia.

8. Dawidas Mirkowskis (Lenkija) – Mantas Stankis (Kaunas). KOK, iki 77 kg, 3 raundai po 3 min.

Pirmus du raundus šiek tiek aktyvesnis buvo kaunietis, tačiau trečiajame į lemiamą šturmą kilo lenkas ir tai davė vaisių – M. Stankis vis dažniau gynėsi ir „sugėrė“ lenko smūgius.

Nenuostabu, kad teisėjai skyrė papildomą raundą, o jame vėl aktyvesnis ir tikslesnis buvo D. Mirkowskis, kuris galiausiai ir pavergė teisėjų širdis bei nusipelnė pergalės.

9. Kristapas Bulmeistras (Latvija) – Aurimas Saulis (Kaunas). KOK, iki 77 kg, 3 raundai po 3 min.

Dar viena kova baigėsi nokautu. Šįkart triumfavo Latvijos atstovas Kristapas Bulmeistras. Jis rado silpnąją A. Saulio vietą – pamatė, kad lietuvis nedengia kūno ir kaskart smūgius paįvairindavo į šonus.

Pirmojo raundo viduryje nuo tokių smūgių serijos A. Saulis krito ant ringo grindų, dar po keliolikos sekundžių analogišku būdu buvo užfiksuotas antrasis nokdaunas.

Ir vėl lietuvis atsistojo, tačiau ant kojų išsilaikė labai neilgai – po kelių sekundžių latvis kaunietį vėl pasiuntė į nokdauną ir tai reiškė, kad kova baigta jau pirmajame raunde.

10. Maciejus Grzegorzewskis (Lenkija) – Janas Nausas (Vilnius). KOK, iki 71 kg, 3 raundai po 3 min.

Priešpaskutinė vakaro kova išsiskyrė tuo, kad kovotojai nevengė atvirų galingų smūgių, kartais net pamiršdami apie gynybą. Tai įaudrino sirgalius. Žiūrovų banga pakilo trečiame raunde, kai vilnietis J. Nausas beveik pasiuntė varžovą į nokdauną. Tačiau lenkas atsilaikė ir tuoj pat pats atsakė tuo pačiu. Teisėjai pergalę taškais 2:1 skyrė J. Nausui.

11. Arxentas Ismaili (Vokietija) – Tadas Jonkus (Klaipėda). KOK, iki 73 kg, 3 raundai po 3 min.

Savo profesionalumą T. Jonkus ėmė demonstruoti nuo pat dvikovos pradžios – jau pirmajame raunde kelis kartus pataikė į barzdą varžovui ir buvo arti nokdauno.

Antrame raunde Klaipėdos „K-1 Akademijos“ atstovas, Vadimo Chromycho auklėtinis dar labiau įsismagino ir ėmė spausti vokietį, tačiau šis, nors ir praleido išties daug smūgių, demonstravo pavydėtiną tvirtumą.

Publika šėlo ir šaukė: „Tadai, Tadai, Tadai!”. Itin aktyviai T. Jonkų palaikė pabaigoje net priklaupusi prie ringo kovotojo žmona. Dvikovą aiškia persvara laimėjo gausiai klaipėdiečių palaikomas lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (34)