Paklaustas, iš kur Aukštaitijoje atsirado atskiros lygos poreikis, ledo ritulininkas pastebėjo, kad pačiam Rokiškyje yra net keturios komandos.

„Turime keturias komandas, sužinojome, kad ledo ritulio mėgėjų yra ir Utenoje, Zarasuose, netgi Visagine. Jie patys kiemuose liedavo ledą ir bandydavo žaisti ledo ritulį. Todėl nusprendėme visus suburti į bendrą mėgėjų lygą“, - pasakojo S. Limontas.

Aukštaitijos čempionate – griežtos taisyklės.

„Nuostatose įrašyta, kad žaidėjai, rungtyniaujantis Nacionalinėje ledo ritulio lygoje (NLRL), negali varžytis su mėgėjais“.

Šiais metais čempionato organizatoriai planavo prisikviesti ir Šiaulių miesto ledo ritulininkus, tačiau to įgyvendinti nepavyko, kadangi šiauliečiai rungtyniauja NLRL.

„Kitais metais tikimės pritraukti daugiau komandų. Pagrindinis mūsų tikslas yra suburti stiprią ledo ritulio mėgėjų visuomenę. Kol kas turime vieną vienintelę problemą – esame pernelyg priklausomi nuo oro sąlygų“, - šypsojosi S. Limontas. – Žiema šiais metais vėlyva, buvome praradę viltį kažką suorganizuoti. Tačiau dabar džiaugiamės, kad žiema atėjo“.

Aukštaitijos atviroje ledo ritulio lygoje šiemet varžėsi 8 ekipos. Rokiškio rajono garbę gynė 4 komandos: „Entuziastai“, Rokiškio sporto centras, „Sparta–Sporto centras“ ir Juodupės ledo ritulio klubas. Savo jėgas bando ir Zarasų LRK, Visagino, Panevėžio „Farmtrack“ ir Utenos „U35+“ ekipos.

Pirmame lygos etape komandos buvo suskirstytos į du pogrupius. Juose ekipos žaidė rato sistema. Po dvi geriausias pogrupių komandas pateko į pusfinalius, o likusios tęsė kovą dėl 5-8 vietų.

„Šiais metais viskas įvyko labai greitai – per dieną vykdavo po dvejas rungtynes. Dėl visko kalta, kaip ir minėjau, vėlyva žiema. Juodupėje taip pat yra atvira ledo aikštelė, kuri šiais metais buvo rekonstruota. Komandas į pogrupius teko skirstyti pagal stiprumą ir geografiją, - pasakojo S. Limontas. – Neturėjome laiko traukti burtų, tačiau komandas paskirstėme taip, kad pogrupiai pagal pajėgumą būtų lygūs.“

Pašnekovas džiaugėsi, kad šiais metais ganėtinai stipriai atrodo Visagino ir Panevėžio komandos.

„Panevėžiečiai netgi sugebėjo įveikti Juodupės ledo ritulininkus, negalime sakyti, kad čempionate rungtyniauja silpnos komandos. Gal kiek atsilieka Utena su Zarasais. Žinau, kad praėjusiais metais šios komandos bandė savo miestelių futbolo ar lauko teniso aikštelėse lieti ledą“, - prisiminė S. Limontas. – Šiais metais girdėjau, kad jie treniruotis važinėja į Daugpilį.

Į Latvijos miestą treniruotis važiuoja ir Visagino ledo ritulininkai, o panevėžiečiai prakaitą lieja Šiauliuose.

Finalas šiais metais planuojamas kovo 3-4 d. Rokiškyje, jei leis oro sąlygos. Jei ledo nebebus tada tikriausiai, Šiauliuose. Finale susitiks Rokiškio „Entuziastai“ ir Rokiškio „Sparta“, o dėl trečios vietos kovos Panevėžys ir Juodupė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją