Neabejojama, jog dėl pergalės bendroje įskaitoje kovos mažiausiai keturi dviratininkai: Nairo Quintana iš „Movistar“ komandos, Chrisas Froome‘as iš „Sky“, praėjusių metų „Tour de France“ čempionas Vicenzo Nibali iš „Astanos“ ir Alberto Contadoras iš „Tinkoff–Saxo“.

A. Contadoras šiemet jau triumfavo „Giro d‘Italia“ lenktynėse, bet sustoti nežada. Paskutinis dviratininkas, kuriam pavyko tais pačiais metais laimėti daugiadienes lenktynes Italijoje ir Prancūzijoje buvo legendinis Marco Pantani (1998 metais). A. Contadoras prisipažįsta, jog dvejos daugiadienės varžybos iš eilės jam yra neįprasta.

„Tai man yra kažkas naujo. Žiūrėsime, ar pavyko man atgauti jėgas. Turėjau 34 dienas iki „Tour de France“, paaukojau viską, kad tik būčiau geriausios sportinės formos prasidedant lenktynėms. Kad tai pasiekčiau, aš dirbau kiekvieną dieną, kiekvieną minutę rinkdamasis ką, kada ir kiek valgyti. Po pergalės „Giro d‘Italia“ nebuvo jokio šventimo, buvau susikoncentravęs vien tik ties dviračiu“, – teigė dukart „Tour de France“ nugalėtojas.

Ch. Froome‘as praėjusių metų lenktynių nebaigė dėl varžybų metu patirtų traumų, tad motyvacijos šiemet britui taip pat netrūksta. 2013 metų „Tour de France“ nugalėtojo komandos sporto direktorius Dave‘as Brailsfordas džiaugėsi ne tik Ch. Froome‘o gera sveikata ir didžiuliu noru laimėti, bet ir tuo, jog dviračių sporto sirgaliai šiemet išvys seniai nematytą reginį.

„Netrukus pamatysime puikią kovą. Keturi geriausi pasaulio dviratininkai lenktyniaus vienas prieš kitą. Tai pirmas kartas, kai jie visi bus geriausios sportinės formos, tad spėti, kuris iš jų bus pirmas tikrai sunku“, – teigė „Sky“ komandos atstovas.

„Movistar“ komanda šiemet pirmą kartą „Tour de France“ lenktynėms lyderio vaidmenį patikėjo jaunajam kolumbiečiui N. Quintanai. Anksčiau daugybę metų ekipos kapitonu buvęs Alejandro Valverde bus pagrindinis kolumbiečio pagalbininkas. Pats N. Quintana džiaugiasi patyrusio ispano parama ir tikina jog dviese jie turės daugiau galimybių pergudrauti varžovus.

„Mes kartu su A. Valverde galime varžovams lenktynes padaryti itin sudėtingas bei jų eigą pasukti mūsų komandos naudai. Mes visiškai pasitikime vienas kitu ir esame vieningi. Jokia kita komanda neturi tokios privalumo“, – gražiai apie A. Valverdę ir jų bendrus siekius kalbėjo N. Quintana.

Jis taip nutildydė skeptikus, kurie abejojo ar patyręs ir ambicingas, šiemet Ispanijos čempionu tapęs A. Valverde, noriai perleis lyderio statusą ir privilegijas 25–erių metų N. Quintanai.

Astana“ komanda ginti praėjusiais metais iškovotą „Tour de France“ titulą atsivežė bene stipriausią sudėtį iš visų ekipų. Tokie epitetai šiai kazachų komandai tampa jau įprasti prieš kiekvienas rimtas varžybas. Tarp pagrindinių V. Nibali padėjėjų bus du estai: ekipos naujokas Reinas Taaramae ir „Astana“ senbuvis Tanelis Kangertas.

V. Nibali visai neseniai antrą kartą iš eilės iškovojo Italijos čempiono vardą. Šiam dviratininkui gimtosios šalies lenktynės itin svarbios.

„Po šios pergalės pasijutau itin laimingas. Šių jausmų man reikėjo. Man bus garbė „Tour de France“ lenktynių metu vilkėti marškinėlius su Italijos trispalve. Jūs žinote, kaip man patinka ši vėliava. Mano svajonė – pakartoti praėjusių metų pasiekimą. Bet šiemet tai padaryti bus nelengva. Konkurencija itin didelė. Bet mes intensyviai ruošėmės, tad aš ramus. Testai parodė, jog mano fizinis pasiruošimas toks pat kaip ir praėjusiais pergalingais metais“, – po pergalės Italijos čempionate kalbėjo V. Nibali.

Dviračių sporto ekspertai skaičiuoja apie 25 dviratininkus iš 198 dalyvaujančių, kurie kovos dėl patekimo į geriausių dešimtuką. Taip pat neprognozuojama, kas laimės geriausio sprinterio nominacijoje, bei iškovos „Kalnų karaliaus“ marškinėlius.

Tris savaites truksiančios lenktynės prasideda šeštadienį Olandijoje Utrechte. Ramūnas Navardauskas startuos „Canonndale–Garmin“ gretose ir bandys padėti Andrew Talansky užimti kuo aukštesnę vietą bendroje įskaitoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)