Senojo žemyno pirmenybių auksą Berlyne nuskynė danė Rikke Moeller Pedersen, kuri distanciją įveikė per 1:06,23 min., pagerino rusei Julijai Jefimovai iki šiol priklausiusį čempionatų rekordą ir pralenkė švedę Jennię Johansson (1:07,04 min.) ir italę Arianną Castiglionį (1:07,36 min.).

Tiesa, toks R. M. Pedersen pademonstruotas laikas R. Meilutytės būtų tikrai neišgąsdinęs – lietuvė trečiadienį finale Nandzinge 100 m nuotolį krūtine įveikė beveik visa sekunde greičiau, t. y. per 1:05,39 sek., taigi veikiausiai būtų nesunkiai tapusi ir Europos čempione.

DELFI primena, kad jaunimo olimpinėse žaidynėse Kinijoje R. Meilutytė tapo 50 m ir 100 m plaukimo krūtine čempione (atitinkamai 30,14 sek. ir 1:05,39 sek.), o 100 m laisvu stiliumi rungties finale lietuvė finišavo penkta (55,17 sek.).

Jau ketvirtadienį ji išskubės į Vokietiją, kur startuos 50 m plaukimo krūtine rungtyje.

Trumpi Rūtos įspūdžiai iš jaunimo žaidynių: pasiektais rezultatais ji patenkinta. Gyvenimu kaimelyje – taip pat. Tiesa, nieko nepamatė, nes po varžybų norėjosi pailsėti, paskaityti knygą. Jas turėjo atsivežusi dvi – lietuvišką ir anglišką. Paklausta, ar lėktuve miegos, sakė, kad stengsis neužmigti. Pratinsis prie Europos laiko. Nors dauguma sportininkų mainosi ženkliukais, Rūtos jie nedomina ir apskritai ji dar nieko nekolekcionuoja. Visiems Lietuvos sporto mėgėjams dėkojo už palaikymą ir siunčia kuo geriausius linkėjimus. Rudenį dar norėtų kokią savaitę paatostogauti Lietuvoje.
Rikke Moeller Pedersen

R. Meilutytė siekia perrašyti pasaulio plaukimo istoriją

R. Meilutytė ir neolimpiniais metais nusprendė neatostogauti – ji bando tapti pirmąją istorijoje plaukike, laimėjusia visus įmanomus prestižiškiausius jaunimo ir suaugusiųjų turnyrus.

Norėdama tai pasiekti R. Meilutytė nusprendė vykti ne tik į Europos čempionatą 50 m baseine Berlyne, Vokietijoje, bet ir į Nandzinge, Kinijoje, vykstančias jaunimo olimpines žaidynes. Būtent šių dvejų varžybų aukso medalių lietuvės kolekcijoje iki šiol tik ir betrūko iki to, kad ji būtų laimėjusi visus įmanomus aukščiausius nacionalinius ir tarptautinius apdovanojimus visose varžybinėse amžiaus grupėse.

„Taip būtų iškovoti visų plaukimo „Grand Slam“ turnyrų titulai. Suprantame, kad Rūta nebus plaukike amžinai, todėl pasiekti tai, ko dar niekam nėra pavykę, būtų išties ypatinga“, – tokius ambicingus savo auklėtinės planus pakomentavo jos treneris Jonathanas Ruddas.

Jis pridūrė, kad R. Meilutytės dalyvavimo jaunimo olimpinėse žaidynėse pageidavo ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK), o šie metai – paskutiniai, kai Rūta dar vyks ir į jaunimo varžybas.

Tiesa, dėl tokių savo tikslų R. Meilutytė turėjo šį tą ir paaukoti – ji neplaukė savo mėgstamiausios 100 metrų krūtine rungties Europos pirmenybėse, nes varžybų laikai Vokietijoje ir Kinijoje kirtosi.
Jonathanas Ruddas ir Rūta Meilutytė

Išdalinti dar keturi medalių komplektai

Vokietijos sostinėje vykstančiame Europos plaukimo čempionate trečiadienį sportininkai išsidalijo dar keturis apdovanojimų komplektus.

Po vieną aukso medalį iškeliaus į Švediją, Italiją, Serbiją bei Vengriją.

Rezultatai:

moterys

100 m laisvu stiliumi

1. Sarah Sjoestroem (Švedija) 52,67
2. Femke Heemskerk (Olandija) 53,64
3. Michelle Coleman (Švedija) 53,75

vyrai

1500 m laisvu stiliumi

1. Gregorio Paltrinieri (Italija) 14:39,93
2. Pal Joensen (Farerų salos) 14:50,59
3. Gabriele Detti (Italija) 14:52,53

200 m laisvu stiliumi

1. Velimir Stjepanovič (Serbija) 1:45,78
2. Paul Biedermann (Vokietija) 1:45,80
3. Yannick Agnel (Prancūzija) 1:46,65

200 m kompleksinis plaukimas

1. Laszlo Cseh (Vengrija) 1:58,10
2. Philip Heintz (Vokietija) 1:58,17
3. Roberto Pavoni (D.Britanija) 1:58,22

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (199)