Sportininkai ir jų treneriai, įpusėjus čempionatui, išsidalijo 25 tūkst. litų, o už kiekvieną Anykščiuose pagerintą Lietuvos rekordą numatytos tūkstančio litų premijos plaukikui ir pusę tiek jo treneriui. Taip pat šiame čempionate už individualioje rungtyje surinktus 800 reitingo taškų laukia 500 litų.

Tai nemaži pinigai bet kokiai sporto federacijai, ypač metų pabaigoje, tačiau dėl šių išlaidų, Lietuvos plaukimo federacijos biudžetas liks nepakitęs. Federacijos prezidentas Tomas Kučinskas šiam tikslui skyrė savo asmenines lėšas.

Pasaulio plaukimo fenomenas Rūta Meilutytė apdovanota gausiausiai. Jai už pasiektą pasaulio rekordą, gerintus Lietuvos suaugusiųjų rekordus ir už Anykščiuose jau surinktus reitingo taškus, atiteko 4500 litų. Jei paskutinę čempionato dieną ji bus dar paskelbta geriausia čempionato plaukike, prie premijos prisidės dar 2000 litų.

Giedrius Titenis kol kas praturtėjo 1500 litais. 200 metrų plaukimo krūtine finale jam trūko trečdalio sekundės iki savo paties, prieš ketverius metus pasiekto, rekordo pagerinimo ir didesnės premijos sau ir treneriui.

Iš viso 12 sportininkų ir jų trenerių jau išsidalijo 13 tūkst. 500 litų, o jų treneriai dar papildomus 7 tūkst. 500 litus.

Ceremonijos metu taip pat buvo pasveikinta olimpinė čempionė Lina Kačiušytė bei buvęs olimpietis ir plaukimo federacijos generalinis sekretorius Mindaugas Špokas. Jiems, tiesa, nebuvo suteiktos jokios piniginės premijos.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)