Sprinte koją kišo šaudymas

Moterų 7,5 km sprinto varžybose šįkart geriausiai sekėsi Natalijai Kočerginai. Biatlonininkė išvis suko tris baudos ratus (šaudymas 0+3) bei užėmė 73 vietą. Lietuvė pagal greitį trasoje buvo 61-a, o nuo greičiausiai šliuožusios norvegės Toros Berger atsiliko tik 1 min ir 36 sek. Kita Lietuvos biatlonininkė Diana Rasimovičiūtė suko šešis baudos ratus (3+3) bei tenkinosi 92 pozicija. Pirmą vietą užėmė šveicarė Selina Gasparin.

Kiek netikėtai komandos draugę aplenkusi N.Kočergina džiaugėsi gerėjančia sportine forma, tačiau apgailestavo, jog nepavyko patekti į persekiojimą.

„Varžybas vertinu gerai, bet galėjo būti geriau. Šaudyme stovint reikėjo prašauti bent sykiu mažiau, tada būčiau patekusi į persekiojimo lenktynes, nes kojomis buvau greita, – pasakojo N.
Kočergina. – Sportinė forma tik dabar pradėjo gerėti, nes pirmi startai tiek slidinėjime, tiek biatlone buvo nesėkmingi.“

Vyrų 10 km sprinte startavo 105 dalyviai, o lietuviai liko greta pajėgiausių 60-uko: dukart prašovęs (0+2) Karolis Zlatkauskas užėmė 67 vietą, o tris baudos ratus sukęs (1+2) Tomas Kaukėnas – 68-ą. Nuo patekimo į persekiojimo rungtį sportininkus skyrė atitinkamai 10,2 sek. ir 10,5 sek. Sprinto nugalėtoju tapo norvegas Larsas Bergeris.

„Žinoma, tikėjausi geresnės sezono pradžios. Planavome, jog pateksiu į persekiojimą tiek Ostersunde, tiek Hochfilcene. Trečiame pasaulio taurės etape nestartuosiu, grįšiu į Lietuvą, o po to laukia treniruočių stovykla“, – sakė T. Kaukėnas.

Beje, šliuoždami pajėgiausi sportininkai rodė panašius rezultatus, todėl abu Lietuvos biatlonininkai turėjo realias galimybes iškovoti įskaitinių pasaulio taurės taškų. K. Zlatkauskas aukštesnę vietą karjeroje buvo užėmęs tik du kartus (abu iš jų 2012 metais Kontiolahtyje).

Rinktinės treneris Ilmaras Bricis auklėtinių rezultatais liko nepatenkintas.

„Su tokiu šaudymu, kuris buvo Hochfilcene, apie gerus rezultatus nėra ką galvoti. Sportininkų greičiu taip pat nesu labai patenkintas, viskas maždaug vyksta pagal planą, bet norėjosi, jog Tomas ir Diana būtų greitesni“, – teigė latvis.

Vos prieš savaitę Švedijoje D. Rasimovičiūtė asmeninėse lenktynėse pagal greitį buvo 24-a, tačiau Austrijoje liko už 50-uko. Kodėl komandos lyderės sportinė forma vos per savaitę taip suprastėjo?

„Skirtumas nuo 24 vietos ir šįkart nebuvo didelis, trūko gal 15 sekundžių. Vis dėlto ta 24-a vieta pagal greitį nėra Dianos rezultatas. Nežinau kodėl, bet tiek čia, tiek Ostersunde pirmi ratai buvo įveikti per lėtai. Esu patenkintas Natalijos greičiu, tačiau po vieno starto išvadų daryti dar negalime“, – sakė I.Bricis.

Kova dėl kvotų kito sezono pasaulio taurės varžybose įsibėgėja

Antrame pasaulio taurės etape be sprinto ir persekiojimo rungčių vyko ir estafečių varžybos. Kadangi Lietuvos komandoje nėra keturių moterų bei tiek pat vyrų, turinčių teisę startuoti planetos taurėje, estafečių startą sportininkai stebėjo per televizoriaus ekranus. Nors komandiniai rezultatai įtakos asmeninės pasaulio taurės įskaitoje neturi, jie yra svarbūs kovojant dėl kvotų kito sezono varžybose.

Šiuo metu Lietuvos vyrų ir moterų rinktinės užima 24 vietas, o tai kitą sezoną pasaulio taurės varžybose leistų turėti tą patį sportininkų skaičių – po du vyrus ir dvi moteris. Vis dėlto lietuvių vyrų rinktinė gali prarasti vieną kvotą, kadangi estafečių rungtyje komandas turi dabar už mūsiškių nugarų esančios, tačiau estafečių komandas turinčios Serbijos, Didžiosios Britanijos, Kinijos ir Pietų Korėjos rinktinės.

Bene vienintelis pagrindinę komandą papildyti galintis Lietuvos biatlonininkas Rokas Suslavičius kvalifikaciją pasaulio taurės varžyboms įvykdyti bandys ketvirtadienį prasidėsiančiame IBU taurės etape Obertiliache (Austrija).

Moterų komandos narės gali jaustis saugiau: iš žemiau žengiančių rinktinių teisę startuoti estafetės varžybose turi tik Pietų Korėjos biatlonininkės. Tautų įskaitoje pirmauja Norvegijos vyrų bei moterų ekipos.

Prancūzijoje – be Tomo Kaukėno

Trečias pasaulio biatlono taurės etapas vyks gruodžio 12-15 dienomis Annecy (Prancūzija). Ketvirtadienį biatlonininkės varžysis moterų estafetės rungtyje, o penktadienį startuos vyrų komandos. Šeštadienį K. Zlatkauskas, Karolis Dombrovskis, N. Kočergina ir D. Rasimovičiūtė startuos sprinte, o sėkmės atveju sekančią dieną išbandys jėgas persekiojimo varžybose.

Tvarkaraštis

Gruodžio 12 d., Ketvirtadienis
15:15 - Moterų 4 x 6 km estafetė

Gruodžio 13 d., Penktadienis
15:15 – Vyrų 4 x 7,5 km estafetė

Gruodžio 14 d., Šeštadienis
11:30 – Moterų 7,5 km sprintas
15:30 – Vyrų 10 km sprintas

Gruodžio 15 d., Sekmadienis
12:15 – Moterų 10 km persekiojimas
14:15 – Vyrų 12,5 km persekiojimas

Pastaba: varžybų laikai priklausomai nuo oro sąlygų gali keistis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)