Pirmojoje turnyro dalyje žiūrovai grožėjosi jaunuolių iš Lietuvos, Latvijos ir Lenkijos pasirodymais, turnyre dalyvavo net keturi kovotojai iš Alytaus – Vytautas Beručka, Gytis Naujikas, Vytautas Goštautas bei Rafaelis Pašajevas. Antrojoje turnyro dalyje vyko mūšiai tarp stipriausiųjų. Renginį, kaip ir buvo tikėtasi, vainikavo Tomo Pakutinsko ir Janusz Dylewski dvikova.

Kitose vakaro superkovose bušido sirgaliai išvydo Teodorą Aukštuolį, Julių Mocką, Darių Minkevičių, Henriką Vikšraitį, Naurį Lukošiūną ir kitus šių turnyrų gerbėjams jau žinomus kovotojus.

Tikri kovos menų mylėtojai, šeštadienio vakarą praleidę Alytaus arenoje, liko sužavėti ne tik kraują stingdžiusiomis kovomis, bet ir grupės „Magnit“ bei Tauragės krašto choro pasirodymais, „Bushido Angels“ merginų specialia programa. Atsidėkodami kovotojams ir renginio organizatoriams jie plojo atsistoję ir teigė jau dabar laukiantys kito panašaus pobūdžio renginio.

Ne paslaptis, kad „BUSHIDO & KOK HEROS SERIES“ turnyrai jau tapo metų renginiais, į kuriuos susirenka ne tik kovos menų, techniškų smūgių kombinacijų išsiilgę vyrai, bet ir moterys, norinčios pasigrožėti sportiškais kovotojais.

Kovų eiga ir rezultatai:

Pirmoji kova, -62 kg, K-1 SWAT taisyklės, 3 x 2 min.

Artur Smertajev (Latvija) – Gytis Naujikas (Lietuva)

Jau pirmo raundo pradžioje žiūrovai palaikė Gytį garsiais aplodismentais ir šūksniais, tačiau to neužteko, kad lietuvis išplėštų pergalę. Nuo pat kovos įžangos iš Latvijos atvykęs priešininkas palaikė įtampą ir neleido laimėti.

Antroji kova, – 67 kg, BUSHIDO SWAT taisyklės, 2 x 3 min.

Dmytro Bezverkhyj (Ukraina) – Vilius Tarasevičius (Lietuva)

Tik prasidėjus kovai lietuvis parvertė svečią ir tvirtai laikė smaugdamas. Nors Ukrainos sportininkas bandė persiversti Vilių ir perimti iniciatyvą, deja, nesėkmingai... Nepraėjus nė kelioms minutėms mūsų kovotojas pasiekė savo tikslą – užbaigė kovą technišku smaugimo veiksmu.

Trečioji kova, -67 kg, KOK SWAT taisyklės, 3 x 2 min.

Rokas Bučas (Lietuva) – Rafaelis Pašajevas (Lietuva)

Rafaelis jau pirmo raundo pradžioje bandė smūgiuoti Rokui į veidą, tačiau nesėkmingai. Antrasis raundas buvo apylygis, tačiau paskutinėmis minutėmis iniciatyvą vėl perėmė Alytaus kovotojas. Vis dėlto, savos sienos Rafaeliui padėjo ir gale kovos buvo iškelta jo ranka.

Ketvirtoji kova,– 81 kg, BUSHIDO taisyklės, 2 x 5 min.

Michal Tarabanka (Lenkija) – Darius Minkevičius (Lietuva)

Tik prasidėjus kovai sportininkas iš Lenkijos bandė veržtis į priekį, tačiau jau antrojo raundo pradžioje Darius perėmė viską į savo rankas. Užvedęs savo variklį jis nuo kėdžių kėlė publiką ir padovanojo didžiulę adrenalino dozę visiems susirinkusiems į Alytaus sporto areną. Pastangos nenuėjo veltui ir kovos pabaiga, kas buvo akivaizdu, lėmė lietuvio pergalę.

Penktoji kova,– 67 kg, KOK taisyklės, 3 x 3 min.

Jan Naus (Lietuva) – Nauris Lukošiūnas (Lietuva)

Sportininkai lyg susitarę kovą pradėjo vienas kitam atsakydami gražiais ir techniškais smūgiais. Tai tęsėsi visus tris raundus ir teisėjų sprendimas buvo aiškus – skelbiamos lygiosios.

Šeštoji kova, -93 kg. BUSHIDO taisyklės, 2 x 5 min.

Krysztof Pietraszek (Lenkija) – Teodoras Aukštuolis (Lietuva)

Pirmosiomis minutėmis kovotojas iš Lenkijos bandė gąsdinti Teodorą kojų smūgiais, tačiau tai jo nepalaužė. Nelaukęs net antrojo raundo lietuvis technišku laužimo veiksmu užbaigė kovą. Pergalė, žinoma, atiteko jam.

Septintoji kova,+93 kg, KOK taisyklės, 3 x 2 min.

Janis Ginters (Latvija) – Julius Mocka (Lietuva)

Jau pirmame raunde lietuvis „apdovanojo“ priešininką taikliais smūgiais. Visą kovą laikęs iniciatyvą savo rankose Julius išplėšė pergalę.

Aštuntoji kova,–71 kg, KOK taisyklės, 3 x 3 min.

Piotr Trzesniewski (Lenkija) – Henrikas Vikšraitis (Lietuva)

Henrikas nuo pat kovos pradžios leido priešininkui suprasti, kad lengva nebus. Jau pirmame raunde jis paleido tikslių smūgių seriją. Atrodė, kad svečias iš Lenkijos neišsigando, tačiau vėliau pasidarė aišku – jam vilčių laimėti nebėra. Henrikas užbaigė kovą technišku nokautu.

Devintoji kova,– +93 kg, MMA BUSHIDO taisyklės, 2 x 5 min.

Anusz Dylewski (Lenkija) – Tomas Pakutinskas (Lietuva)

Taip ilgai visų laukta kova nenuvylė – tik gavęs progą „paimti varžovą už kaklo“, Tomas taip ir padarė. Jau 55-ą pirmojo raundo sekundę Lenkijos kovotojas buvo pasiųstas į nokautą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (35)