Penktosiose finalo serijos rungtynėse uostamiestyje svečiai iš Alytaus jau pirmomis rungtynių minutėmis patyrė šaltą dušą. Klaipėdos rankininkai surengė spurtą ir pirmojo kėlinio viduryje turėjo 5 įvarčių pranašumą. Tačiau patyrę „Almeidos-Stronglaso“ žaidėjai atsitiesė ir, kėliniui pasibaigus, nuo varžovų atsiliko tik minimaliu skirtumu – 12:13.

Antroje rungtynių dalyje žaidimas aikštėje apsivertė aukštyn kojomis. Alytaus rankininkai įklampino „Dragūną“ į sau įprastą lėtą žaidimą ir nugramzdino Klaipėdos ekipą į skaudų pralaimėjimą rezultatu 22:25.

Auksinės „Almeidos-Stronglaso“ ekipos gretose sėkmingiausiai rungtyniavo Žygimantas Micevičius, pelnęs 8 įvarčius. Gintautas Adamkevičius prie pergalės prisidėjo 6 įvarčiais, Remigijus Čepulis – 4, Tadas Stankevičius – 3.

„Dragūno“ gretose po 4 kartus pasižymėjo Igoris Kopišinskis, Lukas Juškėnas, Gražvydas Juška, Edvinas Vorobjovas ir Mindaugas Dumčius.

Alytiškiai triumfą rankinio lygoje pasiekė pačiu sunkiausiu keliu – atsilikdami finalo serijoje 0:2. Pirmąją dvikovą dėl aukso medalių namuose laimėjo „Dragūnas“ – 21:20 (12:10), išvykoje taip pat triumfavo uostamiesčio ekipa 27:25 (15:10). Ir tik tada sekė alytiškių sugrįžimas – trečiosiose serijos rungtynėse uostamiestyje alytiškiai laimėjo 21:19 (13:9), o ketvirtose namuose tik po pratęsimo – 21:18 (17:17; 10:9) – ir serijos rezultatas tapo lygus.

„Visada norėjau laimėti pirmą vietą atstovaudamas gimtajam miestui. Labai džiaugiuosi, kad tai pavyko ir, kad tai įvyko tokioje kovoje. Viskas įvyko tarsi sapnuose. Buvo tikrai sunku, labai sunku, bet pasikartosiu, kad buvo svarbu patirtis, tokių kovų bagažas. Daugelis iš mūsų yra tokių rungtynių turėję. Asmeniškai aš Islandijoje esu žaidęs tokioje serijoje, kai pralaimėdami 0:2 laimėjome čempionatą. Dabar buvo toks antras kartas. Viskas įmanoma, tereikia kovoti ir nenukabinti nosies“, - iškart po rungtynių savo mintimis dalijosi žaidžiantis Alytaus ekipos treneris Egidijus Petkevičius.

Klaipėdos komandos treneris Artūras Juškėnas pralaimėjime įžvelgė ir teigiamų dalykų.

„Pralaimėjome dėl to, kad antrame kėlinyje mes buvome silpnesni. Nors iš pradžių žaidimas buvo mūsų valdomas, patyręs varžovas pasinaudojo mūsų klaidomis ir ištraukė viską, ką galėjo. Mūsų patyrę žaidėjai nesusitvarkė su jauduliu, taip pat buvo keletas netinkamų metimų. Nepasakyčiau, kad buvome atsipalaidavę, visas rungtynes žaidėme iš visų jėgų. Vis dėlto nesame stabili komanda. Jei mes būtume laimėję seriją rezultatu 3:0, sakyčiau, kad kažkas negerai Lietuvos rankinio lygoje. Su tokia sudėtimi, su kuria žaidžiame puolime, toks rezultatas ir turėjo būti. Be abejo, norėjosi pergalės, galėjome, galbūt, ir privalėjome ją pasiekti, bet yra kaip yra. Apskritai finalo serija buvo puiki. Kalbant apie rankinio populiarinimą, tai, ką lygoje nuveikėme šiemet, daugiau nebuvo įmanoma nuveikti. Bronzos rungtynėse viskas baigėsi metimu pasibaigus laikui, o mes žaidėme net penkerias rungtynes ir įtampa buvo iki pat galo. Fantastika. Norisi tik pakviesti rėmėjus, kad jie atsigręžtų į šią sporto šaką, nes sportininkai tikrai to verti“, – sezono finišą reziumavo „Dragūno“ vyr. treneris A.Juškėnas.

Tokias triumfo akimirkas Alytaus rankininkai patyrė pirmą kartą komandos istorijoje. Po du kartus „Almeidai-Stronglasui“ yra pavykę iškovoti sidabro ir bronzos medalius, tačiau ant aukščiausio pakylos laiptelio dzūkai šiemet žengė pirmą kartą.

Moterų lygos bronzą nelauktai iškovojo klaipėdietės

Vilniuje penktose Lietuvos moterų rankinio čempionato mažojo finalo rungtynėse dėl trečios vietos Klaipėdos „Dragūno-Viesulo“ komanda nelauktai 24:22 (12:9) įveikė vietos LEU „Šviesą-Eglę“ ir, laimėjusi seriją iki trijų pergalių 3-2, iškovojo bronzos medalius.

11 įvarčių prie pergalės prisidėjo Brigita Ivanauskaitė, 5 – Roberta Ivanauskaitė, 3 – Dovilė Mižutytė.

Šeimininkių gretose rezultatyviausiai žaidė Rasa Mikalonytė (9 įv.) ir Rita Repečkaitė (5 įv.).

„Klaipėdietės į sostinę atvyko nusiteikusios kautis išvisų jėgų ir jos tai įrodė savo veiksmais aikštelėje. Todėl „Dragūno-Viesulo“ ekipa netruko įgyti žaidybinę persvarą, nors pradžioje nelabai ryškią, bet išreikštą kelių įvarčių skirtumu – 4:3, 6:4, 9:5, 11:8 ir kėlinį laimėjo 12:9.

Ir vėliau uostamiesčio rankininkės rungtyniavo su azartu, kai vilniečių gretose trūko tos ugnelės ir didesnio noro laimėti. Juolab vilniečių atakų lyderei Rasai Mikalonytei porą kartų nepavyko pataikyti nuo 7 metrų baudinio linijos, po ko įvykiai galėjo pakrypti kitokia vaga. Ypač skaudžiai atsiliepė antras netaiklus metimas, kai dvikovos laikrodis rodė priešpaskutinę susitikimo minutę, o uostamiesčio sportininkės pirmavo tik dviem įvarčiais. Ši nesėkmė galutinai sužlugdė sostinės komandos viltis pakreipti rungtynių eigą, o gal ir iškovoti pergalę“, - po rungtynių sakė susitikimo inspektorius alytiškis Arvydas Brazaitis.

Kiek anksčiau, šeštadienį, čempionato aukso medalius iškovojo Kauno „ACME-Žalgiris“, o sidabro medaliai bus įteikti Kauno rajono HC „Garliavai SM-CASCADA“.