„LTOK viešojoje erdvėje pastebėjo, kad dizaineris A. Pogrebnojus savo kuriamuose drabužiuose ir jų pristatyme naudoja olimpinę nuosavybę, t.y. olimpinius žiedus, olimpinius ženklus bei pavadinimą „olimpinis“. Kolekciją pristatančioje fotosesijoje ir vaizdo klipo filmavime dalyvavo olimpinės rinktinės kandidatė Airinė Palšytė. Viešoje erdvėje taip pat pasirodė informacija, kad naujos kolekcijos „Aš ir Tu – vieno kraujo“ drabužių bus galima įsigyti.

Jei dizainerio kurta kolekcija būtų parduodama, o ją pristatančios nuotraukos ir video medžiaga naudojama reklamos tikslais žaidynių laikotarpiu – būtų pažeista TOK intelektinė nuosavybė. Už sportininko atvaizdo naudojimą reklamoje ne pagal TOK nustatytas taisykles atsakomybė tenka reklaminės kampanijos organizatoriui ar užsakovui. Vykdydamas Olimpinės chartijos įpareigojimą saugoti TOK intelektinę nuosavybę Lietuvoje, LTOK raštu informavo A. Pogrebnojų apie olimpinės nuosavybės vertę, jos apsaugos sistemą ir paprašė susilaikyti nuo neteisėtų veiksmų“, – teigiama LTOK išplatintame pranešime.

A. Pogrebnojus kurti drabužių modelius olimpiečiams ėmėsi išvydęs, kaip atrodys oficiali Lietuvos sportininkų apranga Rio de Žaneire. Po trijų savaičių dizaineris pristatė vyriškus marškinėlius ir šortus bei suknelę.

„Pagal Olimpinę chartiją olimpinis simbolis (olimpiniai žiedai), vėliava, devizas „Citius. Altius. Fortius“, pavadinimai (įskaitant, bet neapsiribojant „olimpinės žaidynės“ ir „olimpiados žaidynės“), ženklai, emblemos, ugnis ir fakelas yra išskirtinė TOK nuosavybė. Olimpinės nuosavybės naudojimą pelno siekimo, komerciniais ir reklamos tikslais gali leisti tik TOK Vykdomojo komiteto nustatytomis sąlygomis“, – įspėja LTOK.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)