„Čia Rusijos federacijos vadovo kritika yra visiškai nepagrįsta ir nelogiška, nes ką matėme praėjusios savaitės pabaigoje, tai tokius klausimus svarsto mūsų olimpinis judėjimas, Olimpinis komitetas, kuris yra visiškai nepriklausomas ir savarankiškas.

Taigi galbūt tokia vakarietiška olimpinė tradicija žinoma Lietuvoje nėra paplitusi mūsų kaimyninėje Rusijoje ir galbūt dėl to susidaro tokį klaidingą vaizdą“, - ketvirtadienį interviu „Žinių radijui“ sakė ministras pirmininkas Andrius Kubilius.

„Mes, Vyriausybė, tikrai nesame svarstę kokio nors individualaus, konkretaus klausimo ir tuo labiau olimpinio klausimo, ir tuo labiau D. Rimšaitės klausimo“, - teigė Vyriausybės vadovas.

Žiniasklaida skelbė RŠPF vadovo žodžius neva 2010 metų pabaigoje, D. Rimšaitei pervažiavus į Maskvą pas savo būsimą vyrą, Lietuvos tautinis olimpinis komitetas negalvojo jai daryti kliūčių. Bet esą po Naujųjų metų Lietuvos Vyriausybė liepė neleisti D. Rimšaitei atstovauti Rusijai Londono olimpiadoje.

Premjeras taip pat atmetė žiniasklaidoje publikuotus V. Aminovo žodžius, esą buvo sutarta, kad Rusija atsisakys olimpinio krepšinio atrankos turnyro surengimo idėjos, jei bus leista D. Rimšaitei startuoti olimpinėse žaidynėse.

„Aš tikrai nesu (to - BNS) girdėjęs, ir čia svarstyti kažkokius visiškai su tiesa prasilenkiančius kaltinimus nematau didelės prasmės“, - tvirtino A. Kubilius.

Sausio pabaigoje Lietuvos tautinio olimpinio komiteto Generalinė asamblėja, svarsčiusi Rusijos olimpinio komiteto ir šios šalies šiuolaikinės penkiakovės federacijos prašymą leisti D. Rimšaitei šių metų Londono vasaros olimpinėse žaidynėse atstovauti Rusijai, nusprendė sportininkei to neleisti.

Praėjusiais metais D. Rimšaitė jau atstovavo Rusijos rinktinei įvairiose tarptautinėse šiuolaikinės penkiakovės varžybose, tačiau pagal Olimpinę chartiją sportininkė savo naujosios šalies garbę galės ginti tik 2016-ųjų vasaros olimpinėse žaidynėse Rio de Žaneire (Brazilija).

Olimpinė chartija numato, kad kitai valstybei atstovauti olimpinėse žaidynėse sportininkas gali tik praėjus ne mažiau trejiems metams nuo jo atvykimo gyventi į naują šalį.

2010 metų gruodį D. Rimšaitė netikėtai paliko Lietuvą ir išvyko gyventi bei treniruotis į Rusiją. Ji teigė tai padariusi dėl asmeninių priežasčių ir geresnių sąlygų sportuoti.

24-erių metų sportininkė atstovaudama Lietuvai tapo pasaulio šiuolaikinės penkiakovės vicečempione (2010 metais), Europos pirmenybių bronzos medalio savininke (2010), o 2008 ir 2009 metais laimėjo planetos taurės varžybas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją