Į vyrų pusfinalį pateko L. Mončiunskas, kontrolinėje partijoje rezultatu 7:6 įveikęs „Ivan Simonis ir „Club-9“ taurės“ laimėtoją D. Mineikį. Varžybų favoritas D. Grabe be didesnių pastangų įveikė M. Gedvygą (7:3).

M. Jofės į pusfinalį nepraleido N. Paškevičius, susitikimo pradžioje pirmavęs 6:0 ir pabaigoje šventęs savo pergalę rezultatu 7:2. Paskutinę pergalę išplėšė ir į pusfinalį pateko P. Tamkevičius, 7:5 nugalėjęs estą E. Ermą.

Pusfinalio kovos vyko tarp L. Mončiunsko ir D. Grabės bei tarp N. Paškevičiaus ir P. Tamkevičiaus. Leonas demonstravo labai brandų žaidimą. Rezultatui esant 5:5, vis dar nebuvo aišku, kas gi pateks į finalą. Deja, susitikimo pabaigoje L. Mončiunskui pritrūko šiek tiek sėkmės ir jis turėjo pripažinti D. Grabės pranašumą, kuris laimėjo susitikimą rezultatu 7:5. Antrame pusfinalyje N. Paškevičius, pasitelkęs savo ilgametę sportinę patirtį, nugalėjo varžovą 7:4.

Finalas tarp lietuvio ir esto praėjo be intrigų. Gal nuovargis, o gal per didelė įtampa lėmė, kad N. Paškevičius nesugebėjo pasipriešinti D. Grabei ir turėjo pripažinti jo neginčijamą pranašumą. Finalo kova baigėsi abejonių nekeliančia esto pergale – 7:0.

Moterų grupėje į pusfinalius, nepralaimėjusios nei vienos kovos, pateko Alberta Šimkevičiūtė ir Ana Prisjazniuka (Latvija). Taip pat galimybę žaisti pusfinalyje iškovojo Agnė Jarušauskaitė ir Anna Grintsuk (Estija). Šiek tiek apmaudu, kad pusfinalyje lietuvės turėjo žaisti tarpusavyje. A. Jarušauskaitė, pastaruoju metu demonstruojanti itin nuoseklų žaidimą, įrodė savo pranašumą prieš A. Šimkevičiūtę rezultatu 6:3. Kitoje pusfinalio kovoje latvė A. Prisjazniuka 6:2 nugalėjo estę A. Grintsuk.

Moterų finale susitiko A. Jarušauskaitė, kuri laimėjo antrą BPL etapą ir A. Prisjazniuka, triumfavusi trečiame varžybų etape. Finalas vyko labai įtemptoje kovoje. Rezultatui esant 4:4, nei viena sportininkė nenorėjo nusileisti kitai. Vis dėlto lietuvei nusišypsojo Fortūna. A. Jarušauskaitei pirmaujant 5:4, jos priešininkė padarė lemtingą klaidą, įmušdama aštuntą rutulį į neužsakytą kišenę, ir padovanojo lietuvei pergalę rezultatu 6:4.

Šios varžybos sportininkams buvo paskutinė galimybė patekti į lapkričio 12-13 dienomis Estijoje vyksiantį PL finalo etapą. Į jį patenka 32-u stipriausi vyrai ir 8-ios daugiausia reitingo taškų surinkusios moterys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)