Airija – Italija 16:9.

Airijos rinktinė sulaukė rimto Italijos komandos iššūkio, bet kietose ir atkakliose rungtynėse šventė pergalę 16:9 (10:6).

19-ąją minutę airis Keithas Earlsas pelnė vienintelį žeminimą šiose rungtynėse ir airiai nutolo 10:3, tačiau antrą baudos smūgį realizavęs Tommaso Allanas skirtumą sumažino iki keturių taškų.

Antrame kėlinyje vyko kieta kova ir nei vienai komandai nepavyko prispausti kamuolio įskaitiniame plote. Daugiau klydo italai, kuriuos Johnny Sextonas baudė tiksliais smūgiais kojomis.

Tai buvo 20-oji Airijos pergalė prieš Italiją per paskutinę 21-ą tarpusavio akistatą. K. Earlsas pelnė aštuntą žeminimą planetos pirmenybių istorijoje ir pagal šį rodiklį pirmauja tarp visų Airijos rinktinės narių.

Airija su Prancūzija grupėje yra surinkusios po 14 taškų ir pateko į ketvirtfinalį. Intriguojanti šių ekipų akistata lems grupės laimėtoją. Italai su 5 taškais lieka treti ir sieks išsaugoti turimą poziciją, kad gautų tiesioginį kelialapį į 2019 metų pasaulio pirmenybes.

D grupės turnyro lentelė:

1. Airija 14 (3)
2. Prancūzija 14 (3)
3. Italija 5 (3)
4. Kanada 1 (3)
5. Rumunija 0 (2).

Argentina – Tonga 45:16.

C grupėje Tongos rinktinė metė rimtą iššūkį Argentinos komandai ir bandė pasinaudoti paskutine proga kabintis už kelialapio į ketvirtfinalį, bet antrajame kėlinyje nebesilaikė disciplinos ir turėjo pripažinti varžovų pranašumą 16:45 (13:20).

Aktyviai rungtynes pradėję Tongos žaidėjai pirmieji surengė rezultatyvią ataką, o žeminimą atliko Kurtas Morathas. Vis dėlto Joaquino Tuculeto ir Juano Imhoffo atakos leido argentiniečiams po pirmojo kėlinio pirmauti 20:13.

Antrame kėlinyje Argentinos rinktinė galutinai perėmė iniciatyvą ir šventė svarbią antrą pergalę. 20 taškų nugalėtojams surinko Nicolas Sanchezas.

Po šios pergalės argentiniečiai įsitvirtino antroje grupės lentelės vietoje, o Tonga lieka trečia su teorinėmis galimybės patekti į ketvirtfinalį.

C grupės turnyro lentelė:

1. Naujoji Zelandija 14 (3)
2. Argentina 10 (3)
3. Tonga 6 (3)
4. Gruzija 4 (3)
5. Namibija 0 (2).

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)