121-ą vietą pajėgiausių planetos badmintonininkių reitinge užimanti bei moterų turnyro favorite laikoma Akvilė Stapušaitytė penktadienį aštuntfinalyje vos per 28 minutes 21:6, 21:7 sutriuškino rumunę Sonią Olariu (BWF – 313) ir ketvirtfinalyje susitiks su septintą reitingą turinčia lenke Weronika Grudzina (BWF – 187), kuri antrajame rate 21:9, 21:16 nugalėjo rusę Jelizavetą Piatiną (BWF – 365).

Pergale moterų dvejetų varžybas pradėjo Vytautės Fomkinaitės ir Gabijos Narvilaitės pora. Lietuvės aštuntfinalyje po 45 minutes trukusios trijų setų kovos 21:16, 18:21, 21:18 palaužė latvių Lianos Lencevičos ir Jekaterinos Romanovos pasipriešinimą.

Ketvirtfinalyje Lietuvos pora žais su favoritėmis iš Estijos Kristin Kuuba ir Helina Ruutel.

Mišrių dvejetų varžybose sėkmingai startavo ir į ketvirtfinalį pateko antrąjį reitingą turintis Povilo Bartušio ir Vytautės Fomkinaitės duetas, aštuntfinalyje 21:13, 21:15 įrodęs savo pranašumą prieš baltarusius Dmitrijų Saidakovą ir Alesią Zaicevą.

Ketvirtfinalyje žais ir Gerdos Voitechovskajos ir dano Soreno Tofto Hanseno duetas, pirmajame rate 21:10, 21:16, nugalėjęs portugalo Bernardo Atilano ir čekės Denisos Sikalovos porą, o aštuntfinalyje 21:16, 22:20 įveikęs prancūzus Ronaną Gueguiną ir Katią Normand.

Kitos Lietuvos poros pralaimėjo pirmuosius mačus ir pasitraukė iš varžybų.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)