Ryškiausia turnyro žvaigždė – praėjusių metų pasaulio ir Europos čempionas, 2012 m. Londono olimpiados prizininkas ir kelialapį į Rio jau turintis airis Maiklas Conlanas.

Svorio kategorijos iki 56 kg pusfinalyje M. Conlanas ketvirtadienį susitiks su ne mažiau titulų turinčiu moldavu Viačeslavu Gojanu, kurio sąskaitoje – 2008 m. Pekino olimpiados bronza bei Europos čempionatų auksas ir sidabras. Ketvirtfinalyje V. Gojanas įveikė praėjusių metų Europos čempionato prizininką ispaną Jose Kelviną.

Kitame šios svorio kategorijos pusfinalyje kovos olimpinį kelialapį jau turintis pasaulio čempionato prizininkas kazachas Kairatas Yeralijevas ir Suomijai atstovaujantis Arslanas Khatajevas.

Dar vienas tituluotas ir olimpinį kelialapį į Rio jau turintis boksininkas kovos svorio kategorijos iki 52 kg pusfinalyje. Londono ir Pekino olimpiadų prizininkas bei Europos čempionas airis Patrickas Paddys Barnesas susitiks su ispanu Gabrieliu Escobaru. Kitame pusfinalyje kovos 13 kartų Lietuvos čempionas Marius Vyšniauskas ir ispanas Martinas Molina Salvadoras.

Didžiausios lietuvių viltys siejamos su Edgaru Skurdeliu. Jau ketvirto A. Šociko turnyro čempiono titulo siekiantis E. Skurdelis svorio kategorijos iki 60 kg pusfinalyje susikaus su latviu Artiomu Ramlavu.

Kitame pusfinalyje kovos būsimas olimpietis, pasaulio čempionato prizininkas kazachas Berikas Abdrakhmanovas ir danas Frederikas Jensenas. Pastarasis ketvirtfinalyje taškais 3:0 įveikė lietuvį Modestą Zmuidiną.

Lietuviams nepasisekė svorio kategorijos iki 64 kg ketvirtfinalyje. Aleksandras Mironovas taškais 0:3 turėjo pripažinti ruso Antono Grinchenkos pranašumą, o Deividas Kliučakas 0:3 pralaimėjo daugkartiniam Danijos čempionui Enockui Mwandilai. Pusfinalyje danas susitiks su Europos vicečempionu moldavu Dmitrijumi Galagotu.

Įspūdingą pergalę iškovojo Paulius Zujevas. Lietuvos čempionas svorio kategorijos iki 81 kg ketvirtfinalyje taškais 3:0 įveikė rusą Sergejų Mustafiną. Pusfinalyje lietuvio laukia kova su Rio olimpiados dalyviu, Londono olimpiados vicečempionu ir dukart pasaulio vicečempionu kazachu Adilbeku Niyazymbetovu.

Kitame pusfinalyje Lietuvos vicečempionas Kęstutis Pūkas susitiks su ispanu Alejandro Camacho.

Svorio kategorijos iki 91 kg pusfinalyje lietuvis Algirdas Baniulis kovos su suomiu Tomiu Honka. Kitame pusfinalyje kelialapį į olimpiadą jau užsitikrinęs ir WSB lygos reitinge pirmaujantis kazachas Vasilijus Levitas susitiks su Londono olimpiados bei praėjusių metų Europos čempionato prizininku bulgaru Tervelu Pulevu.

Dar viena ryški pasaulio bokso žvaigždė kovos sunkiausioje svorio kategorijoje virš 91 kg. Kelialapį į Rio jau turintis Londono olimpiados prizininkas ir trijų pastarųjų pasaulio čempionatų prizininkas kazachas Ivanas Dychko susitiks su moldavu Aleksejumi Zavatinu.

A. Šociko turnyro pusfinaliai Kauno sporto halėje ketvirtadienį prasidės 16 val. Finalai vyks penktadienį 17 val. Finalus tiesiogiai rodys DELFI TV.

Kaune vykstantis turnyras yra vienas didžiausių Europoje. A. Šociko turnyrui suteikta aukščiausia Tarptautinės bokso federacijos AIBA A kategorija.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją