Lietuviai laimėjo vieną kovą kvalifikacijoje ir pateko į pagrindines varžybas. E grupėje jie įveikė kitą Lietuvos porą Arturą Vasiljevą ir Robertą Juchnevičių bei latvius Viktorą Korženevicą ir Danielį Natrinį. Aštuntfinalyje A. Rumševičius ir L. Každailis 2:0 (21:14, 24:22) nugalėjo estus Martą Tiisarą bei Kustį Nolvaką, o ketvirtfinalyje 2:0 (21:11, 23:21) parklupdė latvius Tomą Benjavą ir Armandą Abolinį.

Pusfinalyje Lietuvos paplūdimio tinklininkai 2:0 (21:16, 23:21) eliminavo devintąją vietą pasaulio reitinge užimančius Martiną Plavinį ir Haraldą Regžą. M. Plavinis yra Londono olimpinių žaidynių bronzos medalio laimėtojas.

Finale lietuviai po atkaklios kovos 2:1 (18:21, 21:15, 18:16) palaužė latvius Tomą Šmedinį ir Aleksandrą Solovejų, kurie planetos reitinge yra 17-i.

„Smagu laimėti tokį turnyrą, bet smarkios emocijos būna tik akimirką po pergalės. Džiaugtis nėra kada, nes šiuo metu mūsų laukia turnyras po turnyro. Mūsų pergalę lėmė ir oro sąlygos – jos buvo ne iš geriausių. Šaltas oras, didelis vėjas ir lietus išlygina komandų jėgas. Daug ką lemia prisitaikymas prie oro sąlygų. Tai, kas mums nesisekdavo anksčiau, šiame turnyre pavyko puikiai. Žinoma, klaidų taip pat buvo daug“, – pasakojo A. Rumševičius.

Jau antradienį A. Rumševičius ir L. Každailis išvyksta turnyrą Lenkijoje.

„Pergalė Latvijoje gali suteikti daugiau pasitikėjimo, bet taip pat galime ir perdegti“, – atsargiai kalbėjo A. Rumševičius.

Kitos Lietuvos poros Latvijoje tarp pajėgiausių aštuonių komandų neprasibrovė. A. Vasiljevas ir R. Juchnevičius liko devinti, A. Vincelovičius ir ukrainietis Dmitrijus Šlominas – 17-i, Gilbertas Kerpė ir Linas Petravičius bei Tomas Staševičius ir Matas Navickas – 25-i.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)