Judžino mieste vykusiose varžybose nugalėjo rusė Marija Lasickienė (2 m 3 cm), antrąją vietą užėmė lenkė Kamila Licwinko (1 m 95 cm), o trečiąją – amerikietė Vashti Cunningham (1 m 95 cm).

Varžybose dalyvavo aštuonios sportininkės.

A. Palšytė prieš pat varžybas per apšilimą pajuto skausmą kojoje. Ji dar bandė įveikti nors pradinį 184 cm aukštį, tačiau pasirodymą baigė nepasiekusi jokio rezultato.

„Į šias varžybas vykau turėdama tam tikrų skausmų, kurie mane kankino nuo pat Europos čempionato Belgrade. Savijauta treniruočių metu būdavo tai geresnė, tai blogesnė, bet viskas, rodėsi, tvarkėsi ir gerėjo“, – dar prieš skrydį į JAV apie problemas užsiminė A.Palšytė.

Šuolininkė į aukštį atskleidė, kad grįžusi iš Tenerifėje vykusios treniruočių stovyklos ji nuvyko atlikti magnetinio rezonanso tomografijos, norėdama būti tikra, kad varžybose dalyvaus nerizikuodama pabloginti situacijos.

„Tyrimo atsakymai nerodė jokių raumenų ar sausgyslių pažeidimų ties dubens kaulo sritimi, kur jungiasi vidurinysis sėdmens raumuo. Remiantis tuo, nusprendžiau į varžybas visgi vykti, o kartu su manimi keliavo ir rinktinės kineziterapeutas Mantas Lesnickas“, – lengvoji.lt svetainei pasakojo A.Palšytė.

Geriausia Lietuvos lengvaatletė teigė, kad per apšilimą prieš varžybas jautėsi gerai ir vylėsi sėkmingai pasirodyti varžybose.

„Per apšilimą jaučiausi gerai, o sektoriuje prieš varžybas bandžiau atlikti keletą bandomų šuolių. Pirmasis bandymas jautėsi minimaliai, o šokdama 180 cm jau pajutau smarkų skausmą ir dūrimą atsispiriamosios kojos šone, – aiškino A.Palšytė. – Nenorėdama išeiti iš varžybų tuščiomis, stengiausi sukaupti visas likusias jėgas bent vienam šuoliui, nors jau žinojau, kad varžybų tęsti nebegalėsiu. Gaila, bandymas ties 184 cm nebuvo sėkmingas, o dėl didelių skausmų teko atsisakyti tolimesnio dalyvavimo rungtyje.“

Išėjusi iš sektoriaus lengvaatlete drauge su M.Lesnicku išvyko apžiūrai pas vietos medikus. Varžybų gydytojas su rinktinės kiniziterapeutu diskutavo dėl traumos eigos ir gydymo variantų bei įvertino Lietuvoje darytos magnetinio rezonanso tomografijos vaizdus, kuriose įžvelgė skausmo šaltinį ir pažeistas vietas.

„Žinodama šią informaciją prieš skrydį, į varžybas vykti būčiau atsisakiusi. Pagal dabartinę savijautą startų artimiausiuose Deimantinės lygos etapuose ir kitose varžybose teks atsisakyti, o kiek laiko negalėsiu šokinėti paaiškės atlikus papildomus tyrimus Lietuvoje bei pasikonsultavus su įvairiais specialistais. Viliuosi, kad gydymas netruks ilgai, tad visos viltys dedamos į pasaulio čempionatą“, – sakė šuolininkė.

A.Palšytė kitą mėnesį turėjo dalyvauti dviejuose Deimantinės lygos etapuose – birželio 8 dieną Romoje (Italija) bei 18-ą dieną Stokholme (Švedija). Pasaulio lengvosios atletikos čempionatas, į kurį lietuvė normatyvą įvykdė dar žiemą, vyks rugpjūčio 4-13 dienomis vyks Londone (Didžioji Britanija).

The women's high jump finishes with victory for Maria LASITSKENE in 1.98m #EugeneDL— IAAF Diamond League (@Diamond_League) May 27, 2017

@trondsoroy sadly yes.. but will be back asap!— Airinė Palšytė (@AirinePalsyte) May 27, 2017

Deimantinė lyga, šuolių į aukštį rezultatai

M. Lasickienė yra viena iš kelių Rusijos lengvaatlečių, kuriems suteikta teisė varžytis po neutralia vėliava.

Už lietuviškų šaknų turinčio Rusijos „Eurosport“ kanalo komentatoriaus Vlado Lasicko pavasarį ištekėjusi M. Lasickienė tarptautinėje arenoje startavo po daugiau nei pusantrų metų pertraukos.

2017-ų Deimantinės lygos sezonas bus šiek tiek kitoks nei praėjusiais metais. Iki šiol varžybų nugalėtojas paaiškėdavo susumavus taškus, iškovotus visuose etapuose, tuo tarpu dabar šešiuose etapuose sportininkai kovos dėl teisės kovoti finalo etape.

Jo nugalėtojas ir bus apdovanotas Deimantinės lygos trofėjumi. Pasikeitė ir taškų skaičiavimo sistema. Dabar taškus gaus ne šeši geriausiai pasirodę sportininkai, o aštuoni (pirmas – 8, aštuntas – 1 tašką).

Kiekvieno etapo nugalėtojui atiteks 10 tūkst. JAV dolerių, o finale triumfuosiantis atletas gaus 50 tūkst. JAV dolerių.

Sėkmė šių varžybų etapuose yra lydėjusi ir A. Palšytę.

2014 metais Švedijoje ji buvo antra, o 2015-ų sezoną pradėjo pergale Katare.

Kiti Deimantinės lygos etapai, kuriuose vyks moterų šuolių į aukštį rungtis:

Birželio 8 d. Roma (Italija);

Birželio 18 d. Stokholmas (Švedija);

Liepos 6 d. Lozana (Šveicarija);

Liepos 9 d. Londonas (Didžioji Britanija);

Liepos 21 d. Monakas (Monakas);

Rugsėjo 1 d. Briuselis (Belgija) – finalas.

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (29)