Kita „pingvinų“ varžovė – Tampos „Lightning“ ekipa, kuri pusfinalyje penkių mačų (4–1) serijoje nugalėjo Niujorko „Islanders“.

Pirmą serijos mačą namuose Vašingtono komanda laimėjo 4:3, o antras rungtynes pralaimėjo 1:2. Trečiame ir ketvirtame mačuose savo arenoje sėkmė vienodais rezultatais 3:2 lydėjo „Penguins“ ekipą, o penktose rungtynėse Vašingtone šeimininkai nugalėjo 3:1.

Tokiu būdu „Capitals“ ir komandos lyderiui Aleksandrui Ovečkinui sezonas jau baigtas. Rusas skubiai iškviestas į savo šalies rinktinę, kuri šiuo metu žaidžia pasaulio čempionate. Rusijos rinktinei taip pat atstovaus dar du „Capitals“ žaidėjai Jevgenijus Kuznecovas ir Dmitrijus Orlovas.

Vašingtono komanda į Rytų konferencijos finalą nepatenka nuo 1998 metų. Į klubą atėjus A. Ovečkinui (2005-2006 metų sezonas) „Capitals“ konferencijos pusfinalyje suklupo penktą kartą iš eilės.

Pitsburgo klubui du įvarčius pelnė Philas Kesselis, vieną pasiekė švedas Carlas Hagelinas, o pergalingo įvarčio autorius – Nickas Bonino (66:32). Vartininkas Mattas Murray atrėmė 36 svečių metimus iš 39.

Svečių iš sostinės, kurie po reguliaraus sezono buvo absoliutūs NHL lyderiai (56 pergalės ir 26 pralaimėjimai) ir Rytuose buvo skirstyti pirmi, gretose pasižymėjo T. J. Oshie (18:30), Justinas Williamsas (47:23) ir Johnas Carlsonas (53:01). Vartininko Bradeno Holtby sąskaitoje – 38 atremti arenos šeimininkų metimai iš 42.

„Penguins“ ledo ritulininkai (48/34) Rytuose liko antri, o absoliučioje įskaitoje buvo ketvirti.

Rezultatas:

Pitsburgo „Penguins“ – Vašingtono „Capitals“ – 4:3 (1:0, 2:2, 0:2, 1:0), – po pratęsimo. Serija 4-2.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)