Sportininkai šių metų Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse iškovojo bronzos medalius dviviečių baidarių 200 m distancijos rungtyje.

„Jau spėjome pamiršti olimpinius laimėjimus ir kibome į naujus darbus. Dabar vėl laukia ketverių metų olimpinis ciklas“, – po apdovanojimų ceremonijos sakė E. Ramanauskas.

Didžiulė taurė šįkart atiteko dviem baidarininkams, nes visus laimėjimus sportininkai pasiekė irkluodami kartu. Vis dėlto, dalintis baidarininkams ja nereikės, nes taurė bus saugoma baidarių ir kanojų irklavimo federacijoje.

„Taurė įsirėmins mūsų širdyse. Labai malonu, kad ir ant taurės atsirado mūsų pavardės. Pagaliau pasiekėme vieną iš savo tikslų“, – sakė A. Lankas.

Lietuvos baidarininkai jau pradėjo pasiruošimą naujam sezonui. Kol kas daugiausiai dėmesio yra skiriama fiziniam pasiruošimui, o kol neužšąla ežerai, lietuviai formą gerina irkluodami ežeruose.

„Kiekvieną sezoną pradedame po truputį, daugiausiai dėmesio skiriame fiziniam pasiruošimui. Kol ežerai neužšalę, ruošiamės sezonui čia, Lietuvoje, o po naujų metų, kaip įprasta, vyksime sportuoti į Portugaliją. Dabar yra tokia sezono įžanga“, – aiškino E. Ramanauskas.

Geriausi Lietuvos metų baidarininkai džiaugėsi, kad mūsų šalyje auga perspektyvus jaunimas, kuris kartu skatina tobulėti jis juos pačius.

„Jeigu ne jaunimas, tai ir mes turbūt nebūtume tokie stiprūs. Turime jaunimo, kuris mums sudaro konkurenciją, kartu su mumis dirba stovyklose, todėl esame jiems dėkingi“, – teigė A. Lankas.

Praėjusiais metais geriausiu Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotoju buvo pripažintas Henrikas Žustautas.

Geriausiu jaunuoju (iki 24-erių metų) Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotoju tapo pasaulio rekordininkas, universiados nugalėtojas, pasaulio jaunimo čempionas 19-metis kanojininkas Vadimas Korobovas.

„Jausmas labai geras. Malonu, kad mane taip įvertino. Kol kas kiekvieną sezoną mano rezultatai palaipsniui gerėja, todėl šie metai man buvo geriausi“, – sakė V. Korobovas.

Jaunojo Lietuvos baidarių ir kanojų irkluotojų rinkimuose V. Korobovas aplenkė Rio de Žaneiro olimpinėse žaidynėse 11-ąją vietą užėmusį H. Žustautą. Vis dėlto, V. Korobovas negalvoja apie tai, kokį rezultatą jis būtų pasiekęs olimpinėse žaidynėse.

„Gal ir galėjau sudalyvauti, bet pas mus buvo sąžininga atranka, kurią laimėjo Henrikas. Tuo metu jis buvo stipresnis ir labai dėl jo džiaugiausi. Henrikui kiek nepasisekė olimpinėse žaidynėse, nes galbūt jam nepavyko įgauti geriausios formos tą akimirką“, – kalbėjo V. Korobovas.

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija olimpinių žaidynių programoje gali atlikti nemažai pakeitimų, o tai gali smarkiai įtakoti lietuvių rezultatus. Kalbama, kad olimpinių žaidynių programoje nebebus vyrų kanojų 200 m distancijos bei dviviečių baidarių 200 m rungties.

„Jeigu nebebus dviviečių 200 m distancijos, tikimės, kad bus padaryta nauja rungtis – keturviečių baidarių 500 m distancija. Daugiau padirbėjus, taip būtų dar įmanoma persigrupuoti. Per daug dar dėl to neišgyvename“, – kalbėjo A. Lankas.

„Šiuo metu su treneriu svarstome, ką daryti toliau. Jau beveik 100 proc. aišku, kad 200 m distancijos nebebus olimpinėse žaidynėse. Galbūt bandysime po truputį pereiti prie 1000 m distancijos“, – pridūrė V. Korobovas.