„Puiki naujiena. Džiugu, kad Panevėžyje vyks ne tik 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato grupės rungtynės, bet ir 2012 m. Europos dviračių treko čempionatas. Apie tai daug kalbėjome ir su Lietuvos dviračių sporto federacijos vadovais, siekį rengti čempionatą išreiškėme ir UEC“, - sako Panevėžio miesto meras Vitalijus Satkevičius.

Birželio mėnesį pokalbyje su meru V. Satkevičiumi UEC prezidentas Wojciechas Walkiewiczius neslėpė susižavėjimo Panevėžio treku ir arena. Anot prezidento, šis trekas tinkamas Europos, Pasaulio čempionatams ir olimpinėms varžyboms, įeina į geriausiųjų pasaulio trekų penketuką.

Lietuvai surengti čempionatą reikės apie 1 mln. Lt. Dalį skirs Kūno kultūros ir sporto departamentas, Panevėžio savivaldybė ir rėmėjai.

„Miestui čempionatas – ne tik garbė, bet ir didžiulė atsakomybė, nemaža finansinė našta. Tačiau ne veltui viso pasaulio miestai aršiai konkuruoja dėl teisės rengti tokio rango sporto varžybas. Tai, be abejonės, nauda miesto įvaizdžiui, smulkiajam, ypač paslaugų verslui. Be to, tai puiki reklama mūsų trekui, todėl manau, kad čempionatas bus didelis postūmis areną išnaudoti ne tik varžyboms, bet ir užsienio rinktinių stovykloms“, - teigia meras V. Satkevičius.

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją