Dėl čempionų taurės, kurią įsteigė pagrindinis rėmėjas „Orakulas“, varžysis Lietuvos, Latvijos, Vokietijos, Vengrijos, Lenkijos, Ukrainos, Baltarusijos, Rusijos, Gruzijos ir Egipto žurnalistai.

„Per vienuolika metų Lietuvoje vykusiuose turnyruose apsilankė beveik dvidešimties skirtingų šalių žurnalistai, tačiau vienu metu tiek komandų dar nebuvo. Turnyre debiutuos Gruzijos žurnalistai, antrą kartą į Lietuvą atvyko Vokietijos ir Vengrijos komandos, kitos komandos jau tapo turnyro senbuvėmis ir po vizitų Lietuvoje pradėjo pačios rengti turnyrus“, - sako LŽS sporto žurnalistų klubo pirmininkas Tautvydas Vencevičius.

Daugiausia – keturis kartus - Lietuvos vykstančio turnyro čempionais tapo šeimininkai „Press‘o“ žurnalistai. Tris kartus turnyrą laimėjo Varšuvos (Lenkija) komanda, po kartą Minsko (Baltarusija), Odesos (Ukraina) žurnalistai ir VU Žurnalistikos instituto studentai.

Pirmi keturi žurnalistų turnyrai vyko Vilniuje, vėliau persikėlė į Kėdainius, o dabar jau šeštus metus iš eilės vyksta Druskininkuose per kurorto šventę.

Daugiau negu tūkstantį žurnalistų vienijančioje Lietuvos žurnalistų sąjungoje sporto žurnalistų klubas „Press‘as“ įkurtas 2005 metais. Klubas kasmet rengia jau tradiciniais tapusius turnyrus – tarptautinį žurnalistų futbolo turnyrą, Lietuvos žurnalistų futbolo ir krepšinio čempionatus. „Press‘o“ žurnalistai atstovauja Lietuvai užsienyje vykstančiuose tarptautiniuose žurnalistų turnyruose.

Prisijunk prie tūkstančių sporto mėgėjų bendruomenės – tapk DELFI Sporto draugu „Facebook“, sužinok šviežiausias naujienas iš sporto arenų, dalinkis įžvalgomis ir komentarais!

Šaltinis
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)