Jo vadovaujamos bendrovės „Savicko sporto klubas“ ir „Savickas Nutrition“, prekiaujanti maisto papildais sportuojantiems, tapo Vilniaus miesto futbolo draugijos „Žalgiris“ partnerėmis.

„Pradėjus bendradarbiavimą teks daugiau dėmesio skirti „Žalgiriui“ ir futbolui. Tikiuosi, kad žalgiriečiai Lietuvoje bus pirmi, o Europoje taip pat žais sėkmingai“, - tikino stipruolis.

Pirmadienį vakare VMFD „Žalgiris“ komandos treniruotėje apsilankęs Žydrūnas tikisi, kad laikui bėgant žalgiriečiai taps pajėgiais žaisti Europos futbolo turnyrų grupiniuose etapuose.

„Žmonių susidomėjimas kyla tada, kai atsiranda pasiekimai tarptautinėje arenoje. Manau, to tik ir trūksta, kad Lietuvoje futbolas pranoktų krepšinį. Ir nebūtina iškart laimėti kažkokį titulą. Pakaktų, jei komanda sėkmingai dalyvautų Europos turnyruose“, – įsitikinęs galiūnas.

Žydrūnas pripažįsta, kad su futbolu pasaulyje negali konkuruoti nė viena kita sporto šaka ir Lietuva galėtų būti ne išimtis.

„Nors man, kaip galiūnų sporto šakos atstovui situacija, kai karaliauja viena sporto šaka nėra labai priimtina, bet pasaulyje nusistovėjusi tradicija, kad yra futbolas ir kitos sporto šakos. Pagal populiarumą futbolas gerokai nutolęs nuo kitų. Jei bet kurioje šalyje pradėsi kalbėtis apie sportą, tai futbolas bus vienintelė sporto šaka, kuri vienija visus. Kitų sporto šakų geografija gerokai siauresnė.

Stipri futbolo komanda galėtų padaryti Lietuvą žinomesne. Vilniui tai duotų ir ekonominę naudą, nes futbolas, bene vienintelė sporto šaka, kuri gali pritraukti ne kelias dešimtis, o daug sporto turistų“, - svarstė galiūnų sportą Lietuvoje populiarinantis Žydrūnas.

Žydrūno gyvenime futbolas giliai įstrigęs atmintyje. Galiūnas su šypsena veide prisimena vaikystę, kai su draugais kieme gainiodavo futbolo kamuolį.

„Kieme buvo daug futbolo entuziastų. Jei tik oras leisdavo, futbolą žaisdavome kiekvieną dieną. Pasiskirstydavome į komandas ir žaisdavome tarpusavyje. Norėjau būti puolėju, bet dažniausiai tekdavo stovėti vartuose. Visi nori mušti įvarčius, bet kažkam reikdavo ir juos neleisti įmušti. Man tai neblogai sekdavosi daryti, todėl ir stovėdavau vartuose, – pasakoja galiūnas, kuris futbolą žaidė iki trylikos metų, kol nepradėjo lankytis treniruoklių salėje.

- Kai žaisdavome kieme, garažo vartai tapdavo futbolo vartais. Eidavom žaisti ir į mūsų vadinamą stadioną, kuris išties buvo laukas šalia ežero su vienais vartais, o kitus atstodavo du medžiai. Tokiomis sąlygomis išaugo keletas futbolininkų, kurie žaidė įvairiose šalies komandose“.

Anot Žydrūno, futbolas patrauklus tuo, kad nereikia išskirtinių sąlygų jam žaisti. „Sąlygų visada norisi geresnių, bet futbolui žaisti užtenka kamuolio ir lauko. Galbūt dabar sunkiau surasti lauką, nes visa žemė privati, – šypsosi galiūnas. – Tuo metu mums buvo lengviau, nes žaisdavome ant valstybinės žemės. Bet ir dabar, jei yra didelis noras, įmanoma susirasti lauką, susikalti vartus ir žaisti futbolą“.

Žydrūnas, kaip ir daugelis VMFD „Žalgiris“ fanų jau tapo „Žalgirio šeimos“ nariu. „Turėdamas abonementą galėsiu lankytis daugelyje rungtynių ir tikrai palaikysiu šią perspektyvią komandą“, – tikina stipriausiu žmogumi pasaulyje tituluojamas Žydrūnas Savickas.

Beje, antradienis - paskutinė diena įsigyti VMFD „Žalgiris“ abonementus už 99 litus.