2 m 21 cm ūgio 25-erių metų Lietuvos krepšininkui gruodžio 20 dieną rungtynėse su "Spurs" klubo skilo kairiosios pėdos kaulas. Per penkerius metus NBA lygoje Ž. Ilgauskui kiekvienos pėdos kaulai skilo po du kartus - jam buvo atliktos trys operacijos - viena kairiosios ir dvi dešiniosios pėdos.

Po patirtos traumos gruodyje, Ž. Ilgauskas konsultavosi su JAV medikais ir dabar turi galutinai apsispręsti dėl dar vienos operacijos.

"Jeigu jis (Ž. Ilgauskas - BNS) nuspręs atlikti operaciją, šiame sezone jis daugiau nebežais. Gaila, kadangi krepšininkas taip trokšta žaisti", kalbėjo "Cavaliers" vadybininkas Jimas Paxtonas (Džimas Pakstonas).

Praleidęs visą praėjusį sezoną, šiame sezone Ž. Ilgauskas buvo įgavęs gerą sportinę formą. Rungtyniaujant lietuviui, Klivlendo ekipa sezono starte laimėjo 15 rungtynių ir patyrė 8 pralaimėjimus ir buvo Centrinio pogrupio lydere. Dabar - 20 pergalių ir 20 pralaimėjimų - "Cavaliers" klubas pogrupyje yra ketvirtas.

Klivlendo klubas Ž. Ilgauską įsigijo 1996 metų naujokų biržoje. Iš viso Lietuvos krepšininkas per savo karjerą NBA dėl traumų praleido 225 rungtynes iš 336.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją