Apie tai, kad „Tauru“ susidomėjo turtingi rusai, kalbos sklido vos pasibaigus 2013-ųjų sezonui. Ir klubo pagrindinis dalininkas Jaunutis Šetkus tų kalbų neneigė. Pripažino, kad derybos su galimais investuotojais iš Rusijos vyksta.

„Bet tai, kad mes sutarėme, galėsiu pasakyti tik tada, kai pamatysiu į klubo sąskaitą pervestus pinigus“, – tada kalbėjo J. Šetkus.

Sekmadienį J. Šetkus patikino, kad pinigų sąskaitoje per tas savaites neatsirado. „Bet viskas yra tvarkoje. Liko tik paskutinius niuansus suderinti“, – kalbėjo pagrindinis Tauragės klubo dalininkas.

Naujieji investuotojai į Tauragę turėtų atvykti kitos savaitės pradžioje.

Panaši situacija ir Gargžduose. „Kol kas vyksta preliminarios derybos. Taip, yra kas domisi mūsų klubu. Gruodžio 20 dieną vyks „Bangos“ dalininkų susirinkimas ir iki to laiko kažkas turėtų paaiškėti. O galutinai viskas išaiškėti turėtų gruodžio pabaigoje“, – kalbėjo „Bangos“ direktorius Rimantas Mikalauskas. Jis prasitarė, kad klubas derasi su dviem verslininkų grupėmis. Viena iš Vakarų, kita – iš Rytų Europos.

„Bet nieko konkretaus dar negaliu pasakyti“, – kalbėjo R. Mikalauskas.

Abu Žemaitijos klubai šiuo metu išgyvena toli gražu ne geriausius laikus, juos kankina finansinės problemos.

Treneriai pratęsti sutarčių nesitiki

Jeigu naujieji investuotojai ateitų į „Bangą“ ir „Taurą“, komandos, suprantama, sustiprėtų ir tai džiugintų ir jų futbolininkus, ir aistruolius.

Tačiau darbą prarastų ekipų treneriai.

„Mes su Jauniumi sutariam puikiai ir aš jam pasakiau, kad jeigu jau ateina žmonės iš Rusijos ar Ukrainos, tai be abejo jie atsives ir savo žmogų į trenerio postą. Neslėpsiu: Jaunius labai norėjo liaudiškai tariant mane „prastumti“, bet aš atsisakiau, nes suprantu, kad jie dėdami į klubą savo pinigus turi turėti savo žmogų“, – atvirai kalbėjo „Taurą“ treniravęs G. Jarmalavičius.

57-erių metų G. Jarmalavičius buvo su klubu sutaręs, kad ekipą treniruos iki šio sezono pabaigos. Dabartiniai „Tauro“ vadovai buvo nieko prieš šį trenerį prie komandos vairo matyti ir 2014 metais.

Trečiu geriausiu treneriu 2013-ųjų A lygoje išrinktas 35-erių metų „Bangos“ strategas Mindaugas Čepas su šiemet treniruotu klubu taip pat daug vilčių nesieja, Jis kalbėjo labai panašiai, kaip ir „Taurą“ šiemet treniravęs jo kolega: „Eina, kalbos, kad į „Bangą“ atvažiuoja nauji investuotojai iš užsienio. O tada būna, kaip patarlėje: „nauja šluota naujai šluoja“. Turėtų susirinkti savo kolektyvą ir bandyti darbuotis su tais žmonėmis, kuriais jie pasitiki. Jie iš karto pasakė – legionieriais rūpinsimės mes, taip pat nori peržiūrėti žaidėjus, kurie tiks komandai. Susidomėjo „Banga“ rimtai.“

Užsienio kapitalas jau valdo du Klaipėdos klubus „Atlantą“ ir „Granitą“. Jei prie šių ekipų prisidėtų „Banga“ ir „Tauras“, lietuviams treneriams įsidarbinti Vakarų Lietuvoje būtų labai nelengva.

Lankė „Pro“ licencijos kursus

Ir M. Čepas, ir G. Jarmalavičius šią savaitę baigė UEFA ir LFF organizuotus kursus treneriams, siekiantiems gauti aukščiausią trenerio kvalifikaciją patvirtinančią „Pro“ licenciją.

„Anksčiau ar vėliau viskas bus gerai. O nuo kitų metų A lygos komandos vyriausiasis treneris turės turėti „Pro“ licenciją“, – kalbėjo niekada optimizmo nestokojantis M. Čepas.

„Kokia bebūtų situacija Lietuvoje su futbolu ir ne tik su juo, žmogus vis tiek tikiesi, kad rytoj bus geriau negu šiandien. O LFF teigia, kad nuo 2015-ųjų visi A lygos treneriai privalės turėti „Pro“ licenciją. Ir be jos tu negalėsi dirbti niekur. O ir dėl savęs paties. Juk jei galvosi, kad tu viską žinai – šakės tau pačiam, kaip treneriui“, – antrino jaunesniajam kolegai G. Jarmalavičius, paklaustas, kam jam „Pro“ licencija reikalinga.

Abu treneriai gyrė pačius kursus, tikino, kad per juos sužinojo daug naujo.

„Per juos bendrauji su kolegomis, vyresniais treneriais, kurie matė ir šilto, ir šalto. Yra ko iš jų pasimokyti. Jeigu pats nori tobulėti, iš tų kursų tikrai kažką naujo sužinosi“, – sakė M. Čepas.

„Susipažinome su paskutinėmis mokslo technologijomis futbole, mokėmės bendravimo, daug dalykų sužinojome. Gal mes tų licencijų greitai neturėsime, gal neturėsime iš viso, bet vis vien tokiais kursais tu praturtini savo žinių bagažą. Tu vedi treniruotę, o tave stebi ne kažkas iš Lietuvos, o kolegos, suvažiavę iš penkių šalių. Tai buvo vienareikšmiškai naudinga“, – kalbėjo G. Jarmalavičius.

Ir jam ir M. Čepui labai įsiminė sesija Šveicarijoje, kur krimsti mokslų vyko įvairiatautė trenerių grupė.

Baigiamojoje kursų stadijoje, licencijų siekiantys treneriai laikė egzaminus. Savo įvertinimus jie sužinos vėliau, o licencijos turėtų būtu sutektos kitų metų vasarą.