Į kiekvieną stadioną žalgiriečius lydintys sirgaliai ir šį kartą liko ištikimi komandai. Jie nepabūgo beveik 3000 kilometrų atstumo ir atvyko palaikyti „Žalgirį“ lemiamose UEFA Čempionų lygos rungtynėse su „Astanos“ vienuolike.

„Šiose rungtynėse „Žalgiris“ sulauks šiek tiek didesnio palaikymo, nei prieš kelis metus „Atlantas“ Kazachstane, kai į tas rungtynes atvyko vos vienas sirgalius. Šiuo metu yra atvykę 12 fanų, bet galbūt rungtynių metu prisijungs ir daugiau. Visgi yra ir Astanoje gyvenančių lietuvių.

Rinkti žmonių tikrai nereikėjo, nes visi jie žino, kada žaidžia „Žalgiris“ ir kada vyksta Čempionų lyga. Vien pagal tai dauguma iš jų kasmet organizuoja ir savo atostogas. Visgi atstumas yra gan tolimas, aš taip pat dar nesu taip toli keliavęs su komanda. Dėl to tikrai nebus tiek fanų, kaip praėjusiais metais Malmėje, kai mūsų atvyko apie 50. Dalį žmonių atbaidė ir atstumas, ir kelionės kaina“, – atviravo „Pietų-IV“ lyderis Ingvaras Butautas.

Kaip ir žalgiriečiai, sirgaliai keliavo jungiamuoju reisu, bet per Kijevą, o kelionė užtruko kiek daugiau nei šešias valandas.

„Keliavome dviem lėktuvais: iš Vilniaus į Kijevą, o iš Kijevo – į Astaną. Tai galbūt ir įspūdžių nėra tiek daug. Galbūt įsiminė gan nuobodus skrydis iš Kijevo, kuris truko apie šešias valandas. Dar nėra tekę skristi taip ilgai“, - pasakojo I. Butautas.

Palaikyti savo mylimą komandą sirgalius paskatino ir Vilniuje pasiektos lygiosios, kurios suteikia nemažai vilčių atsakomajame mače Kazachstane. Pasak „Pietų-IV“ lyderio, labiausiai šiose rungtynėse jam buvo gaila nepasiekti įvarčio.

„Visada prieš rungtynes su mintyse nusistatau rezultatą, koks turėtų būti, o prieš rungtynes Vilniuje kaip tik pavyko jį nuspėti. Aišku, labai gaila, kad „Žalgiris“ neįmušė įvarčio, nes tikrai turėjo laimėti tas rungtynes“, – teigė jis.

Pasak komandos trenerio Andriaus Skerlos, žaidėjai įtampos nejaučia, bet dega noru žengti tolyn.

„Negaliu pasakyti, kad jaučiame įtampą. Žinoma, visi suprantame, kad tai yra labai svarbios rungtynės ir norime patekti į kitą etapą. Stengsimės būtent tai pasiekti rungtynių metu“- prieš paskutinę treniruotę bene svarbiausiam sezono mačui sakė A. Skerla.

Futbolo specialistui pritarė ir vienas iš žalgiriečių gynybos ramsčių Linas Klimavičius. Jo teigimu netrukus išauš ta diena, kurios vilniečiai laukė jau labai ilgai.

„0:0 yra gan slidus rezultatas, visgi tai yra lygiosios. Vilniuje sužaidėme tik pirmąjį kėlinį, tad dabar laukia antrasis. Šiose rungtynėse viskas prasidės iš naujo. Turėsime atiduoti daug jėgų, kad pasiektume gerą rezultatą.

Nebūtų naujiena, jei varžovai bandytų žaisti agresyviai. Visgi jie rungtyniaus savo arenoje, todėl lauksime tokios jų taktikos. Manau, kad esame tam pasiruošę. Mes visi tikimės tik laimėti, visą sezoną laukėme šių rungtynių. Visai nenorime, kad jos būtų paskutinės“, – atviravo L. Klimavičius.

Pasak A. Skerlos, nors kelionė pareikalavo nemažai jėgų ir laiko, futbolininkams pakako laiko atsistatyti ir pailsėti. Visgi treniruotės metu žaidėjai sulaukė specifinių užduočių.

„Kelionė tikrai nebuvo labai lengva. Visgi turėjome pakankamai laiko pailsėti, dar liko ir visas trečiadienis. Šioje treniruotėje lengvai apšilome ir pasiruošėme rungtynėms.

Tai buvo įprasta treniruotė, todėl neketinome joje akcentuoti kažkuo ypatingų aspektų. O ir nenorėjome atskleisti visų savo kortų dar prieš rungtynes. Turime tam tikrą planą, kurį stengsimės trečiadienio rungtynėse įgyvendinti. Svarbiausia, kad visi žaidėjai yra sveiki ir pasiruošę bei, žinoma, labai laukia rungtynių“, - sakė A. Skerla.

Tiek treneris, tiek L. Klimavičius sutiko, kad Astanos miesto stadionas – įspūdingas, tačiau jo dangos kokybė – ne tokia, kokios buvo tikimąsi.

„Stadionas tikrai įspūdingas, dar neteko būti tokiame, su dengtu stogu. Todėl įspūdžiai – tikrai geri.

Mūsų ir jų stadionai labai skiriasi. Kazachams atrodo, kad jų stadiono danga geresnė, mums atrodo, kad geresnė mūsiškė. Kiekviena aikštė yra specifinė, o ir šis faktorius tikrai nebus lemiamas“, - sakė gynėjas.

Atsakomąsias UEFA Čempionų rungtynes prieš „Astaną“ žalgiriečiai žais trečiadienį, liepos 20-ąją. Mačo pradžia – 17 valandą Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)