Pergalingą įvartį „Žalgiriui“ pelnė švedų kilmės bosnis Bahrudinas Atajičius. Tikslą pasiekė legionieriaus smūgis 52 minutę.

Netrukus teisėjas išvarė po vieną abiejų komandų futbolininką. 60 min. raudoną kortelę prieš save išvydo „Minsk“ žaidėjas, smūgiavęs Elivelto. Po poros minučių tokios nuobaudos sulaukė žalgiriečių vartininkas Armantas Vitkauskas, ranka sužaidęs už baudos aikštelės ribų.

Visgi abipusiu sutarimu nubaustuosius pakeitė kiti žaidėjai ir komandos rungtynes baigė pilnomis sudėtimis.

Tai buvo ketvirtoji „Žalgirio“ pergalė draugiškose rungtynėse. Anksčiau taip pat rezultatu 1:0 buvo įveikti „Jagiellonia“ ir „Liepaja“ klubai, 5:1 – Jūrmalos „Spartaks“, bet 0:1 nusileista Rygos „Metta“.

Šeštadienį žalgiriečiai Vilniuje išmėgins jėgas su „Jelgava“ komanda.

Pergalingas Bahrudino įvartis. Šiek tiek vėliau galėsite išvysti ir visą rungtynių santrauką :)
Posted by FC Vilniaus Žalgiris on 2016 m. vasario 3 d.

„Trakai“ Italijoje nugalėjo „Mantovą“

Italijoje stovyklaujantys „Trakų“ futbolininkai draugiškose rungtynėse 1:0 (1:0) palaužė trečiame pagal stiprumą divizione Italijoje rungtyniaujančią „Mantovos“ ekipą, o vienintelį įvartį riteriams pelnė Artiomas Gurenka.

„Trakų“ vyriausiasis treneris Valdas Urbonas šioms rungtynėms pasirinko tokį vienuoliktuką: vartuose – Marius Rapalis, gynyboje – Justinas Januševskis, Arūnas Klimavičius, Deividas Česnauskis ir Mattia Broli; saugų grandyje – Eugenas Zasavickij, Aleksandras Byčenokas, A.Gurenka ir Jurijus Mamajevas; puolime – Donatas Šėgžda ir Davidas Aršakianas. Dėl mikrotraumos nuspręsta nerizikuoti Nerijaus Valskio sveikata.

Vos prasidėjus dvikovai idealiai suveikė „Trakų“ baltarusiškasis duetas: A. Byčenokas iš krašto perdavė kamuolį A. Gurenkai – pastarasis smūgiavo tiksliai. Iškart po įvarčio, italai bandė užspausti riterius, tačiau savo žaidimą žaidę trakiškiai to padaryti neleido.

„Stengėmės kuo toliau atitraukti žaidimą nuo savųjų vartų ir bandėme kontratakuoti“, – komentavo dvikovą stebėjęs „Trakų“ sporto direktorius Virmantas Lemežis.

Intensyviose rungtynėse abi ekipos turėjo ne po vieną progą pasižymėti, tačiau tose situacijose arba sėkmingai sužaisdavo varžovų vartininkai, arba smūgiai būdavo netikslūs.

„Sakyčiau, kad mūsų komandoje nėra ką išskirti, nes visi buvo maksimaliai susikaupę. Taip pat sakyčiau, kad sužaidėme maksimaliai gerai“, – pasakojo V.Lemežis.

Per trejas sužaistas draugiškas rungtynes trakiškiai iškovojo pirmą pergalę. Jau vasario 28 dieną Vilniaus „Sportimos“ manieže riterių laukia supertaurės mačas su Vilniaus „Žalgiriu“.