Rungtynes aktyviai pradėję žalgiriečiai į priekį išsiveržė jau 9-ą minutę, kuomet į baudos aikštelę įsiveržęs Seržas Nyuiadzi buvo pargriautas. Teisėjui skyrus 11 metrų baudinį, Adi Rochai, kuriam ir buvo patikėta atlikti smūgį, pelnė įvartį.

Audringai daugiau nei 5000 futbolo aistruolių palaikomi „Santa Cruz“ žaidėjai iš visų jėgų stengėsi išlyginti rezultatą, tačiau patikimai sustatyta „Žalgirio“ gynyba nebraškėjo. Komandos apsikeitė keliomis pavojingomis atakomis, tačiau varžovų įvartis į Sauliaus Klevinsko ginamus vartus krito tik pirmo kėlinio pabaigoje.

43-ią minutę gražiai įžaidę kamuolį dešiniame krašte, varžovai jį pakėlė į „Žalgirio“ baudos aikštelę ir Waldisonas tiksliu smūgiu galva išlygino rungtynių rezultatą. Kėlinys baigėsi „Arruda“ stadiono švieslentėje degant vienodam įvarčių skaičiui - 1:1.

Antrame kėlinyje „Santa Cruz“ futbolininkai, kuriems tai buvo pirmosios rungtynės po atostogų, į aikštę žengė su tokiu pačiu užsidegimu, kaip ir pirmame. Dažnus jų išpuolius žalgiriečiai ėmė stabdyti pražangomis, o 62-ą rungtynių minutę antra geltona kortele buvo nubaustas Jurijus Kendišas, neleistinai atakavęs varžovų futbolininką.

Komandos keitėsi pavojingomis situacijomis prie abiejų vartų, tačiau iki antro kėlinio pabaigos nugalėtojo išsiaiškinti nepavyko. 92-ą žaidimo minutę iš aikštelės buvo pašalintas po keitimo aikštėje pasirodęs ir teisėjo sprendimu per šiurkščiai varžovą sustabdęs Paulius Janušauskas. Jam teisėjas be jokių ceremonijų iš karto parodė raudoną kortelę.

Pasibaigus pagrindiniam rungtynių laikui komandos nežaidė pratęsimo ir iš karto stojo prie 11 metrų žymos.

Pirmas žalgiriečių smūgis tikslo nepasiekė. Neužtikrintai smūgiavęs A. Rocha pataikė į vartų virpstą ir komplikavo savo komandos galimybes laimėti. Situaciją išgelbėjo S. Klevinskas, kai atspėjęs paskutinio varžovo smūgio trajektoriją atmušė jį ir taip neleido jiems triumfuoti.

Baudinių seriją baigė tas pats A. Rocha, tik šį kartą jis „Santa Cruz“ aistruoliams laimės nesuteikė. Jo smūgiuotas kamuolys kirto brazilų ginamų vartų liniją ir „Žalgiris“ iškovojo pirmą pergalę treniruočių stovyklos Brazilijoje metu.

Rungtynių organizatoriai nugalėtojams parengė siurprizą: futbolininkai iš Lietuvos gavo gražų trofėjų.

Kaip ir praeitose rungtynėse prieš „Goias“ komandą, Vilniaus klubui negalėjo padėti Armantas Vitkauskas, Egidijus Vaitkūnas ir Mantas Kuklys. Savo šanso šį kartą nesulaukė ir jauniausieji komandos žaidėjai.

Žalgiriečiams iki vasario 3-ios dienos Brazilijoje liko sužaisti trejas rungtynes: su „Ypiranga“, „Caxias do Sul“ ir „Vila Nova“ futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (25)