Svečiai iš kaimyninės šalies tapo pirma komanda, šiemet sugebėjusia bent jau pirmame kėlinyje pranokti žalgiriečius pagal kamuolio kontrolę.

„Tai buvo kietos ir atkaklios rungtynės, kurių mums taip trūko. Norėjome, kad pas mus atvažiavęs priešininkas žaistų. Šį kartą mums buvo sunku, nes mums neleido žaisti taip, kaip norėtume. Pirmame kėlinyje pirmą kartą šiame sezone turėjome mažesnę kamuolio kontrolę už varžovus. Galbūt šis rodiklis liko toks pats ir po rungtynių. Mums jau seniai reikėjo būtent tokių rungtynių.

Tačiau komandai dar reikia labai daug dirbti. Turime naują gynybos liniją, o išvykus Jurijui Kendyšui – ir saugų. O ir puolėjai komandoje yra nauji, tad šiose rungtynėse pamatėme, kiek mums dar trūksta iki optimalios formos“, - situaciją įvertino V. Dambrauskas.

Žalgiriečių treneris sakė, kad šiose rungtynėse ypač jautėsi J. Kendyšo, kuris išvyko į Borisovo BATE klubo peržiūrą, netektis.

„Manau, kad kiekvienoje komandoje išėmus iš sudėties tokį žaidėją, kaip Jurijus, jaustųsi didelė spraga. Visose ligšiolinėse draugiškose rungtynėse remdavomės vienu atraminiu saugu, o šiame mače jų išbandėme net du. Mums trūko ramumo, taip pat pasitikėjimo ir greičio pereinant iš gynybos į puolimą. Tačiau yra kaip yra, o šias netektis bandysime „užkaišioti“ kitais žaidėjais.

Greitas rezultato atstatymas yra pagrindinis dalykas, kurį mes labiausiai norime pakeisti. Gerai, kad jį išlyginome, tačiau turėjome progų ir jam persverti. Labiausiai to ir pasigedau – daugiau įvarčių“, - sakė strategas.

Prie „Žalgirio“ vėl prisijungęs Mantas Kuklys teigė, kad šios rungtynės buvo sunkios, mat priešininkai neleido žalgiriečiams žaisti jiems įprasto žaidimo, o ir pačiai komandai nepavyko įgyvendinti prieš rungtynes rengtų planų.

„Planavome neleisti varžovams žaisti ir juos spausti. Tačiau kažkur vėlavome, kažkur neišpildėme savo užduočių. Jie ir labiau norėjo, ir daugiau dvikovų laimėjo. Šį kartą neparodėme, ką mokame daryti geriausiai. Esame čempionų komanda, turime visada nugalėti, todėl po šių rungtynių mūsų nuotaika yra neigiama. Norisi laimėti prieš savus žiūrovus.

Nesunku vėl priprasti prie komandos, juk tiek laiko čia žaidžiu. Ta savaitė svečioje šalyje tikrai neišmušė iš vėžių. Šį kartą tikrai neparodėme nei kaip galime, nei kaip turėtume žaisti. Turėsime ieškoti priežasčių, dėl ko taip nutiko, o tam turėsime dar dvi draugiškas rungtynes“, - sakė saugas.

V. Dambrauskas taip pat sakė, kad tokios dvikovos, kaip su „Wigry“, ekipa turėtų puikiai paruošti komandą artėjančiam sezonui.

„Mes nesitikime lengvų pasivaikščiojimų nei Lietuvoje, nei Čempionų lygoje, todėl tokios rungtynės mus užgrūdins. Būtent tada, kai žaidimas mums nesiseka, turime kovoti dėl kiekvieno kamuolio, nenustygti vietoje ir pasiekti rezultatą kitais būdais. Tai buvo repeticija ateities kovoms.

Noriu, kad mano komanda ir žaistų komandiškai. Jie turi būti kaip vienas kumštis, o jeigu kuris nors žaidėjas yra užsipuolamas ir skriaudžiamas, jie turi ginti vieni kitus. Sezono metu kortelių vengsime, tačiau turime žinoti, kad visada vieni kitus palaikome“, - aikštėje užvirusią kovą aiškino strategas.

Vasario 19-21 dienomis žalgiriečiai sužais dvejas draugiškas rungtynes Estijoje, o tai bus paskutiniai kontroliniai mačai prieš LFF Supertaurės rungtynes. Išvykos metu žalgiriečiai spręs paskutinius pasiruošimo klausimus.

„Nebeturime kur trauktis, turime sustyguoti savo žaidimą. Turime išspręsti šių rungtynių metu padarytas klaidas ir gerai pasiruošti čempionatui. Turime padaryti išvadas ir pasistengti, kad tai daugiau nepasikartotų“, - sakė M. Kuklys.

Vyriausiasis Suvalkų „Wigry“ komandos treneris Donatas Vencevičius teigė, kad jam visada malonu sugrįžti į gimtą Lietuvą.

„Mielai dar ir pats pažaisčiau aikštėje. Manyje dar vis išlikę sentimentai savo šaliai, tačiau toks jau mano darbas, negaliu rinktis darbo vietos. Turiu būti ten, kur esu reikalingas.

Rungtynės buvo neblogo lygio, jų metu buvo daug emocijų ir progų įvarčiams. Įspūdį paliko ir „Žalgirio“ žaidimas, tačiau tiek jie, tiek mes dar tik įsibėgėjame. Jie turi surinkę gerus žaidėjus“, - sakė lietuvis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (11)