„Galima pajuokauti, kad su pirmomis rungtynėmis treneriams prasideda rimtas darbas. Aišku, mes jau dvi savaites darbuojamės treniruotėse, bet prasidėjus varžybų ciklui treneriai gauna didžiausią krūvį. Be abejo, visi nekantriai laukiame rungtynių. Jos mums turėtų parodyti ar futbolininkai supranta, ko iš jų nori treneriai, ar jie priima norimą žaidimo stilių ir trenerių filosofiją. Be abejo, nesitikime, kad per dvi savaites žaidėjai bus įsisavinę visus nurodymus, bet tikimės pamatyti bent jau pagrindinius principus“, – rungtynių su Suvalkų „Wigry“ išvakarėse teigė 39 metų futbolo specialistus.

Pirmoms kontrolinėms rungtynėms ruošiasi 20 žalgiriečių: vartininkai Saulius Klevinskas ir Armantas Vitkauskas, gynėjai Egidijus Vaitkūnas, Donovanas Slijngardas, Rolandas Baravykas, Dominykas Barauskas, Linas Klimavičius, Georgas Freidgeimas, Mamdou Mbodjis, Jonas Skinderis, saugai Slavko Blagojevičius, Matija Ljujičius, Elivelto, Ernestas Stočkūnas, Justas Lasickas, Saulius Mikoliūnas, Vytautas Lukša bei puolėjai Simonas Stankevičius, Bahrudinas Atajičius ir nuo praėjusio penktadienio peržiūroje esantis Cesaras Romero.

Dėl smulkių traumų rungtynes su „Wigry“ praleis Mantas Kuklys ir Julius Momkus, nebus ir sirguliuojančio Danielio Romanovskio. Gynėjas Aldas Korsakas šiuo metu treniruojasi su Jonavos „Lietava“, o saugas Tautvydas Eliošius yra Slovėnijoje NK „Celje“ peržiūroje. Į peržiūrą Tiraspolio „Šeriff“ ekipoje ruošiasi ir L.Klimavičius, bet šis 27-erių metų gynėjas į Moldovą išvyks sekmadienį, tad šeštadienį dar turėtų pasirodyti aikštėje vilkėdamas žaliai baltą aprangą.

Pasak A. Skerlos, visi rungtynėms registruoti futbolininkai turės galimybę išmėginti jėgas aikštėje.

„Žaidėjams tokios rungtynės yra puiki galimybę parodyti save treneriams realiomis varžybų sąlygomis. Tai ypač svarbu tiems futbolininkams, kurie pernai žaidė mažiau ar buvo paskolinti kitiems klubams, taip pat ir komandos naujokams. Manau, kad visi žaidėjai pabus aikštėje, nes kontrolinės rungtynės tam ir yra skirtos“, – konstatavo A. Skerla.

„Žalgiris“ su „Wigry“ ekipa kardus sukryžiuos ne pirmą kartą. Pernai šių komandų akistata baigėsi lygiosiomis 1:1. Emocingoje dvikovoje buvo parodytos net dvi raudonos kortelės – ir abi „Žalgirio“ futbolininkams. A. Skerlos teigimu, Lenkijos pirmoje lygoje žaidžianti Suvalkų miesto komanda propaguoja fizine jėga ir kietomis dvikovomis paremtą futbolą.

„Jų žaidimo stilius tikrai skiriasi nuo Lietuvos komandų, bet mums tai kaip tik yra labai naudinga patirtis, – konstatavo Lenkijoje penkerius metus žaidęs A. Skerla. – Neabejoju, kad šeštadienį aikštėje bus tikrai daug kovos, daug karštų emocijų, nes niekas nenorės nusileisti. Pernai mūsų rungtynėse buvo ir raudonų kortelių, bet tai yra normalu. Futbolininkų laukia ilgas sezonas, tad kai kada jie labai karštai sureaguoja į varžovų pražangas, grubesnį žaidimą. Tačiau tai yra futbolo dalis.“

Šią savaitę „Žalgirio“ futbolininkai intensyviai plušėjo treniruotėse. Nuo pirmadienio iki penktadienio žalgiriečiai treniravosi futbolo aikštėje, taip pat darbavosi ir atletinės gimnastikos salėje. Pasak A. Skerlos, šiuo metu žaidėjai jaučia fizinį nuovargį, tačiau jis neturėtų sukliudyti jiems pademonstruoti kokybiško žaidimo.

„Savaime aišku, kad po intensyvių treniruočių futbolininkams bus sunku, tačiau jei pasirengimo sezonui metu būtų lengva ir smagu, tai tada kiltų klausimas, ar teisingai dirbama? Vis dėlto, mes siekiame, kad jie visą sezoną dirbtų kuo didesniu intensyvumu, tad ir rungtynėse lauksime maksimalaus atsidavimo. Suprantame, kad į rungtynes atėję sirgaliai norės ne tik pamatyti žaidžiantį „Žalgirį“, bet ir pasidžiaugti įvarčiais bei pergale. Mums rezultatas taip pat yra svarbus, bet tikrai neketiname jo siekti bet kokiomis priemonėmis. Žaisime savo žaidimą, leisime pasireikšti visiems futbolininkams, nes šioje sezono stadijoje rizikuoti dėl teigiamo rezultato būtų neprotinga“, – pabrėžė A.Skerla.

Įdomu, kad „Wigry“ komanda taip pat kaip ir „Žalgiris“ šiais metais švenčia savo 70-metį. Dvikovoos pradžia 16.30 val. Įėjimas – nemokamas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)