Plungiškis, pirmuosius žingsnius futbole žengęs Plungės „Žiogelių“ klube, prieš keletą metų su šeima persikėlė į Londoną, kur tobulėjo šiuo metu antrame pagal pajėgumą Anglijos „Championship“ divizione rungtyniaujančios „Brentford“ ekipos jaunimo komandose.

Vėliau A. Laučys persikėlė į „Concord Rangers“ klubą ir buvo pakviestas į Lietuvos U-21 rinktinės stovyklą bei sužaidė pergalingas atrankos turnyro rungtynes prieš Farerų salų futbolininkus.

„Audrių pažįstu nuo 12 metų, o „Žalgirio“ radare jis buvo gana seniai. Stebėjome, kaip klostosi jo karjera ir kaip jam sekasi. Manau, iš savo karjeros jis norėjo daugiau, bet, kaip visi žinome, perėjimas iš vaikų į vyrų futbolą yra labai sunkus ir kompleksinis dalykas.

Šiuo metu Audrius yra dviejų savaičių peržiūroje ir treniruojasi tiek su pirma, tiek su antra komanda. Stengiamės jam dozuoti optimalų krūvį – jis dirba truputį didesniu ritmu negu kiti žaidėjai, kad maksimaliai pamatytume visas jo galimybes ir nuspręstume, ar jis toliau bendradarbiaus su „Žalgiriu“.

Audrius – jaunas, jam dar viskas prieš akis ir viskas priklauso nuo jo paties. Visą laiką stengiamės atkreipti dėmesį į talentingiausius ir geriausius jaunus lietuvius – jų nėra daug ir jais negalima švaistytis. Jeigu galime padėti kažkuriam jaunuoliui siekti karjeros, tai būtinai turime tą ir padaryti“, – teigė V. Dambrauskas.

Artimiausias rungtynes sostinės klubas žais jau šį trečiadienį, rugpjūčio 16-ąją dieną. 22-ojo A lygos turo dvikova su „Jonavos“ futbolininkais prasidės 20 val.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)