Angliškai vis dar sunkiai susikalbantis Elivelto žalgiriečių treniruotes jau gali paįvairinti portugališkais pokalbiais.

Sostinės klubas įvykdė savo planus prieš Čempionų lygos atrankos varžybas pasipildyti naujais žaidėjais. Tiesa, komandos komplektacija tuo nesibaigė – vilniečių pratybose Vingio parko regbio stadione toliau sportuoja peržiūroje esantys brazilai Eliandro ir Jadsonas de Brito Lima. Pasak „Žalgirio“ sporto direktoriaus Mindaugo Nikoličiaus, vienas jų gali tapti nuolatiniu ekipos nariu.

Vyriausiasis treneris Valdas Dambrauskas žada kuo greičiau integruoti naujokus į komandą, todėl debiuto jie gali tikėtis jau kitą antradienį Marijampolėje vyksiančiose rungtynėse su vietos „Sūduva“.

„Jiems bus skiriamas papildomas dėmesys, papildomos treniruotės, priežiūra. Žaidėjai turėjo ilgą sezoną savo klubuose, o pastarosiomis dienomis ilsėjosi, todėl dabar jiems nėra lengva. Be to, juk reikia aklimatizuotis prie naujos kultūros“, – sakė „Žalgirio“ vairininkas.

Negaišuoti verčia kalendorius – iki Čempionų lygos atrankos varžybų liko mažiau nei mėnuo. O A lygoje žalgiriečiai per šį laikotarpį sužais vos du mačus. Ir abu – svečiuose, kadangi Lietuvos futbolo federacijos (LFF) stadione šiuo metu keičiama dirbtinė danga. Tad klubo naujokus gerbėjai pirmą kartą išvys jau tik UEFA Čempionų lygos rungtynėse.

Likusį laiką vilniečiai žada išnaudoti treniruočių stovyklai ir draugiškoms dvikovoms, bet savo planų dar neatskleidžia.

Užtat V. Dambrauskas neslepia, ko tikisi iš L. Gaucho ir J. Chulos.

„Ilgai ieškojome, peržiūrėjome daugybę žaidėjų. Kiekvieną mielą dieną braukydavome ir pildydavome sąrašą. Juk esame suvaržyti ribotų finansinių galimybių, negalime sau leisti padaryti klaidą. Reikia suprasti, kad aukščiausio lygio žaidėjų turėti Lietuvoje negalime, bet suradome tinkamą kainos ir kokybės santykį“, – teigė treneris.

Vietą komandos atakų smaigalyje užimsiantis L. Gaucho Europoje dar nėra žaidęs. Tiesa, 2012 metais brazilas buvo sukirtęs rankomis su Barselonos „Espanyol“ (Ispanija) klubu, bet jame taip ir nedebiutavo. Vietoje to 24-erių puolėjo karjera pakrypo į Aziją, kur jis rungtyniavo Tailando, Vietnamo bei Omano lygose.

Ten religingam katalikui buvo sunkiau rasti bažnyčią nei Vilniuje, bet brazilas tikina visur sugebėjęs prisitaikyti.

„Gerbiau vietinius papročius, todėl man nekilo jokių rūpesčių. Vienintelis sunkumas Azijoje buvo susijęs su pačiu žaidimu – reikėjo priprasti prie labai greito futbolo. Dėkoju Dievui, kad dabar esu čia. Žinau, kiek titulų yra iškovojęs „Žalgiris“, man patinka komandos žaidimo stilius. Nekantrauju pasirodyti UEFA Čempionų lygoje“, – teigė „Sao Paulo“ klube profesionalo karjerą pradėjęs futbolininkas.

Beje, save jis vadina geru Londono „Chelsea“ ekipai atstovaujančio tautiečio Oscaro bičiuliu – bendraamžiai kartu žaidė Brazilijos jaunimo rinktinėse. Aikštėje L. Gaucho dalindavosi kamuoliu ir su „Barcelona“ klubo (Ispanija) žvaigžde Neymaru, bet su juo artimesnių santykių teigia neužmezgęs.

„Mes pasirinkome skirtingai ir nuėjome kitokiais keliais. Aš savuoju nesiskundžiu – pamačiau daug šalių ir įvairių kultūrų. Bet vis dar tikiuosi, kad vieną dieną atsidursiu ten pat, kur ir jie“, – vilčių pasivyti greitai karjeros laiptais užkopusius tautiečius nepraranda brazilas, kurio sutartis su „Žalgiriu“ galios pusantrų metų.

Panašūs lūkesčiai į Vilnių atvedė ir dešiniojo atakuojančio saugo pozicijoje įprastai rungtyniaujantį J. Chulą.

25-erių žaidėjas jaunystėje neįsitvirtino daugkartinių savo tėvynės čempionų „Porto“ klube, vėliau žaidė antroje pagal pajėgumą Portugalijos ir aukščiausioje Olandijos lygose, o šį sezoną užbaigė gimtinės „Desportivo das Aves“ komandoje.

„Internete radau šiek tiek informacijos apie Lietuvą, žinau, kad atvykau į tituluotą klubą. Manau, būsiu čia labai laimingas. Šiame savo karjeros etape aš labiau žiūriu ne į šalį, o į progą, kurią gausiu žaisdamas UEFA Čempionų lygos atrankoje“, – aiškino portugalas.

„Žalgiris“ J. Chulą pasirinko dėl jo greičio savybių. Pats futbolininkas teigė niekada nesidomėjęs, per kiek sekundžių nubėga 100 metrų, bet savo koziriais žada pasinaudoti.

„Tiesa, kad esu greitas. Taip pat mėgstu žaisti vienas prieš vieną, „skersuoti“ kamuolį į baudos aikštelę. Tik dabar nesu optimalios formos, reikia dar kiek padirbėti treniruotėse“, – kalbėjo J. Chula.

Nors „Žalgiris“ savo sirgalius šią savaitę pradžiugino dviem pirkiniais, klubas turi ir nuostolių. Ketvirtadienio rungtynėse su Pakruojo „Kruoja“ (2:2) čiurną susižeidė komandos kapitonas Deividas Šemberas. Geriausias praėjusio sezono A lygos futbolininkas bus priverstas ilsėtis maždaug dvi savaites.

Primename, kad UEFA Čempionų lygos atrankos varžybų burtai bus ištraukti kitą pirmadienį. „Žalgiris“ į kovą įsijungs nuo antro etapo, o iš viso jų bus keturi.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (68)