Gynėjų įvarčiai išplėšė antrąją iš eilės „Žalgirio“ pergalę čempionate bei trofėjų LFF taurės finale. Pirmame rate šių komandų dvikovą laimėjo klaipėdiečiai.

Be žvalgybos prasidėjusiose rungtynėse į priekį skubėjo abi komandos. Svečiai daugumą atakų rengė dešiniu flangu, kur aktyviai žaidė Marko Benetos ir Donatos Kazlausko duetas. Žalgiriečiai stengėsi surengi greitus išpuolius, kurių smaigalyje kelis kartus atsidūręs Linas Pilibaitis pateko į nuošalės spąstus.

Aikštės šeimininkai išsiveržė į priekį standartinės situacijos metu. Prasižengus Maksimui Maksimovui, M. Kuklys atliko eilinį rezultatyvų perdavimą pakeldamas kamuolį link vartų, kur jį galva į tinklą nukreipė M. Mbodjis, sužaidus kiek mažiau nei 20 minučių.

Kėlinio viduryje pagaliau nuošalės išvengęs L. Pilibaitis privertė Povilą Valinčių pademonstruoti reakciją ir atmušti pavojingą smūgį. Jau kitos atakos metu puikios progos neišnaudojo ir Simonas Stankevičius. Likęs laisvas ties baudos aikštelės prieigomis po perdavimo iš gilumos puolėjas mušė stipriai, bet į vartus nepataikė.

Pirmajame kėlinyje „Atlantas“ vilniečiams žaidimu nenusileido, tačiau ypač gerų progų nesukūrė. Iš toli į Armantą Vitkauską šovė Rolandas Baravykas, galva virš vartų kamuolį pasiuntė Maksimas Maksimovas. Vėliau rusas blykstelėjo individualiu meistriškumu ir gražiu reidu pro kelis varžovus įsiveržė į baudos aikštelę, kur jo smūgį „Žalgirio“ vartininkas sugavo.

Iškart po pertraukos svečiai sukūrė pavojingą išpuolį, o stadione susirinkę žiūrovai galėjo lengviau atsikvėpti, kai jo smaigalyje atsidūrusiam D. Kazlauskui pritrūko taiklumo.

Geltoną kortelę pirmame kėlinyje gavusiam M. Maksimovui pasisekė, kad arbitras jo pasigailėjo ir paliko aikštėje po grubios pražangos prieš Egidijų Vaitkūną. „Žalgirio“ atsarginių suolelis buvo įsitikinęs, kad uostamiesčio komandos legionieriui rungtynės turėjo baigtis.

Po keitimo aikštėje pasirodęs Saulius Mikoliūnas ėmė kelti gaisrus prie svečių vartų. Vieno jų metu sostinės komanda apeliavo arbitrui sakydama, kad Kazimieras Gnedojus pažeisdamas taisykles nuvertė L. Pilibaitį, bet baudinys skirtas nebuvo. Netrukus, į puolimą pastumto Elivelto techniškai kulnu atmestą kamuolį vos į savo vartus nenukreipė tas pats K. Gnedojus. P. Valinčius pavojų likvidavo ne be vargo.

M. Beneta buvo priverstas nugriauti bepabėgantį S. Mikoliūną šalia baudos aikštelės, o M. Kuklio pavojingam baudos smūgiui pavirsti įvarčiu neleido patikimai sužaidęs vartininkas. Tuo tarpu vos 19 minučių sužaidęs S. Mikoliūnas patyrė traumą ir dvikovos tęsti nebegalėjo.

Artėjant rungtynių pabaigai, „Atlantas“ į aikštė metė antrąjį puolėją ir pabandė surengti lemiamą šturmą, kėlė keletą kampinių, tačiau rezultato neišlygino.

Per arbitro pridėtą laiką progą padvigubinti persvarą galėjo L. Pilibaitis, bet prieš vartus iššokusį saugą spėjo pavyti Vytas Gašpuitis, sutrukdęs varžovui smūgiuoti tiksliai.

Tuo metu Marijampolės „Arvi“ arenoje susirinkę sirgaliai antrame kėlinyje puikiai žinojo, ko blankusiai atrodžiusiai komandai reikia – Valentino Baranovskio.

Po keitimo pasirodęs saugas puikiai įsiliejo į žaidimą ir atliko rezultatyvų perdavimą, po kurio „Sūduva“ 1:0 (0:0) sugebėjo palaužti dvyliktame susitikime paeiliui pergalės skonio nepatyrusį „Kauno Žalgirį“.

Šeimininkai vis dar vertėsi be Tomo Radzinevičiaus, Andro Švrljugos ir Predrago Pavlovičiaus, savo ruožtu, žalgiriečiams negalėjo padėti veteranas Ignas Dedura.

Nepaisant netekčių, marijampoliečiai akivaizdžiai kontroliavo situaciją aikštėje, tačiau kaip ir praėjusio turo akistatoje su „Stumbru“, taip ir dabar pirma kėlinio pusė buvo gerokai geresnė už antrą.

Deividui Mikelioniui teko du sykius rodyti savo meistriškumą, atremiant pavojingus Karolio Chveduko bei Karolio Laukžemio smūgius. Saugas buvo išbėgęs prieš vartininką, o T. Radzinevičiaus dubleris – galingai smūgiavo iš tolimesnės distancijos.

Antroje pirmo kėlinio dalyje abi vienuolikės žaidė blankiai, savo ruožtu, stadione keletą akimirkų buvo tylu kaip per šermenis. Visgi sykį sirgaliai turėjo paploti Ivanui Kardumui, kai kroatas sugavo Andriaus Veličkos spirtą kamuolį.

Dar kartą „Kauno Žalgirio“ mohikanas varžovų vartams pagrasino po pertraukos: po pakelto kampinio, kovodamas su oponentu, A. Velička smūgiavo į vartus, tačiau tą padarė per silpnai – vartininkas vargo neturėjo.

Su komandos sirgalių nervais žaidusi „Sūduva“ aukštesnę pavarą įjungė tik per likusias 25 susitikimo minutes. Aktyviai savo krašte rungtyniavo Ernestas Veliulis, sykį pats pasiuntęs kamuolį virš vartų, o kitame epizode turėjęs nusivilti, kai prie jo perdavimo žodžio „rezultatyvus“ nepridėjo K. Laukžemis, galva iš arti mušęs pro šalį.

Marijampolės klubo sirgaliai įrodė esą neblogi strategai: šūksniais raginę trenerį komandos žaidimą dar labiau pagyvinti V. Baranovskiu, jie savo pasiekė – saugas buvo mestas į kovą ir vos po kelių atakų smūgiavo į virpstą.

Visgi 80-ą minutę šeimininkų atkaklumas buvo paženklintas pergalingu įvarčiu. Puikiai varžovą baudos aikštelėje suklaidinęs V. Baranovskis perdavė kamuolį Admirui Kecapui, kuriam beliko tik pasiųsti jį į tuščius vartus.

Gerą progą įtvirtinti rezultatą turėjo K. Chvedukas, kuris po Vaido Slavicko perdavimo iš kairiojo krašto smūgiavo visiškai šalia vartų.

„Kauno Žalgirio“ futbolininkai laimės ieškojo aukštais ir tolimais perdavimais, tačiau marijampoliečiai apgynė savo tvirtovę, nutraukdami dviejų pralaimėjimų seriją.

Rezultatai:

Vilniaus „Žalgiris“ 1 – 0 Klaipėdos „Atlantas“
19' [1 – 0] Mamadou Mbodjis

Marijampolės „Sūduva“ 1 – 0 „Kauno Žalgiris“
80' [1 – 0] Admiras Kecapas

Turnyro lentelė:

1.Trakų „Trakai“1292117:530
2.Vilniaus „Žalgiris“1391324:1128
3.Klaipėdos „Atlantas“1390419:1027
4.Marijampolės „Sūduva“1372419:1623
5.Jonavos „Lietava“1233612:1612
6.Kauno „Stumbras“1232714:2111
7.„Kauno Žalgiris“1314811:277
8.Utenos „Utenis“1220107:176

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: A. Sylla („Atlantas“) – 7, M. Maksimovas („Atlantas“) ir N. Valskis („Trakai“) – 6 įvarčiai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (39)