„Kiek yra žinoma, žaidėjas tiesiog treniruotės metu kryptelėjo čiurną. Jam buvo atliktas magnetinis tyrimas, po kurio paaiškėjo, kad jam yra plyšęs vienas iš čiurnos raiščių. Visgi dar nėra aišku, kiek laiko jis negalės sportuoti. Tai yra pakankamai rimta trauma, kurios gydymas gali užtrukti iki šešių savaičių ar net ilgiau“, – sakė klubo gydytojas Tomas Jonaitis.

Mediko teigimu, futbolininkas artimiausią savaitę turės vengti bet kokio fizinio krūvio, o vėliau turės atlikti specialias koncentruotos plazmos procedūras, dar kitaip vadinamas trombocitų terapija. Ši gydymo fazė truks apie 2-3 savaites, o po jos žalgirietis turės atlikti atstatomąją reabilitaciją.

Eltonas nėra vienintelis „Žalgirio“ futbolininkas, šiuo metu besigydantis sužeidimus. Paskutinėse klubo rungtynėse su Klaipėdos „Atlantu“ po keitimo žaidime pasirodęs Saulius Mikoliūnas netrukus turėjo komandos medikų padedamas palikti aikštę. Kaip vėliau paaiškėjo, lietuviui pažeista kojos nykščio kapsulė. Kitas žalgirietis Bahrudinas Atajičius gydosi šlaunies dvigalvio raumens įtrūkimą.

„Tiek Saulius, tiek Bahrudinas šiuo metu atlieka atstatomąją reabilitaciją ir pratinasi prie didesnio fizinio krūvio. B. Atajičius šiuo metu jau sportuoja gan aktyviai, tačiau jam dar bus atliekam tyrimai tam, kad sužinotume, ar jis jau yra visiškai atsistatęs.

S. Mikoliūnas, kaip ir B. Atajičius, turėtų netrukus sugrįžti prie jam įprasto fizinio krūvio. Gydymo metu jam taip pat buvo atlikta koncentruotos plazmos (trombocitų) terapija“, – sakė T. Jonaitis.

Į „SMScredit.lt A lygos“ kovas Vilniaus „Žalgirio“ futbolininkai sugrįš birželio 9 dieną.