„Nepykite, jokių komentarų nebus“, - pareiškė I. Kovalenko, paklaustas, kodėl aikštėje ėmėsi vertinti praėjusią savaitę savo išrinktąją vedusio M. Kuklio seksualinę orientaciją, pavadindamas jį necenzūriniu išsireiškimu.

Teisėjas nesusivaldė per penktadienį Gargžduose vykusias Lietuvos A lygos čempionato rungtynes, kuriose šalies vicečempionas Vilniaus „Žalgiris“ nesugebėjo įveikti vienos pirmenybių autsaiderių Gargždų „Bangos“ komandos – 0:0.

Anot M. Kuklio, arbitras nevaldė situacijos aikštėje, o į priekaištus atsimušinėjo įžeidimais. Be to, jau per pridėtą laiką I. Kovalenko išvarė iš aikštės „Žalgirio“ legionierių kroatą Tomislavą Peką. Paklaustas, už ką buvo išvarytas futbolininkas, teisėjas taip pat pareiškė, jog komentarų nebus.

- Kodėl užsipuolėte teisėją ir už kokius žodžius ar veiksmus sulaukėte jo įžeidimų?, - paklausėme M. Kuklio.

Sunku buvo suvaldyti emocijas. Vienu momentu T. Pekas bėgo vienas prieš varžovų vartininką ir buvo nuverstas. Šimtas procentų – raudona kortelė. Bet teisėjas parodė geltoną. Vėliau jis irgi teisėjavo į vieną pusę. Todėl pasakėme, ką galvojame apie tokį teisėjavimą. Bet be jokių keismažodžių ar šiurkščių įžeidimų. „Nebejuokink“, „klounas“, „darai cirką“. Kalbėjome tokius žodžius.

O jis man: “Tu, pyd…, nac… tylėk”. Apstulbau, nes A lygoje dar nebuvau girdėjęs, kad teisėjai taip kalbėtų su žaidėjais. Paskui dar jis pasakė: “Džiaukitės, kad prieš “Dainavą” išlindote". Tai reiškia, kad Lietuvos futbole vyksta kažkokios machinacijos, nes teisėjas mano, jog mums kažkas padėjo rungtynėse su Alytaus “Dainava”, todėl dabar teisėjavo prieš mus.

-Gal girdėjote, už kokius žodžius iš aikštės buvo išvarytas T. Pekas?

Tikriausiai už kroatiškus keiksmažodžius. Bet jo keiksmas tikrai nebuvo skirtas tiesiogiai teisėjui. T. Pekas dar kelis kartus paklausė, kodėl teisėjas nefiksavo varžovo žaidimo ranka. Ir pamatė raudoną kortelę. Žinoma, emocijos liejosi per kraštus. Bet pirmąkart gyvenime mačiau dalykus, kurie vyko aikštėje.

- Ar anksčiau su šiuo teisėju nebuvo kažkokių konfliktų aikštėje?

A lygoje – ne. Tik kai atstovavau universiteto komandai, buvo problemų. Bet čia negalima lyginti. Dabar jis – A lygos teisėjas, todėl privalo būti pavyzdys žaidėjams. Net jei užsipuolėme jį penkiese ar šešiese, turėjo susivaldyti ir suvaldyti situaciją. Puikiai suprantu, kad sunku, bet juk A lyga – aukščiausias divizionas. Todėl negali mūsų vadinti pede…