Rezultatas:

FK „Trakai“ 1 – 2 Vilniaus „Žalgiris“

21' Andrija Kaludjerovičius [0 - 1]
50' Andrija Kaludjerovičius [0 - 2]
69' Nerijus Valskis [1 - 2] (iš 11 metrų baudinio)

75‘ Elivelto („Žalgiris“) – raudona kortelė

„Žalgris“: Saulius Klevinskas, Egidijus Vaitkūnas, Linas Klimavičius, Mamadou Mbodjis, Donovanas Slijngardas, Mantas Kuklys, Slavko Blagojevičius, Linas Pilibaitis (64‘ Elivelto), Vytautas Lukša, Bahrudinas Atajičius (63‘ Saulius Mikoliūnas), Andrija Kaludjerovičius (90‘ Matija Ljujičius).

Rungtynių pradžioje žalgiriečius spausti bandę varžovai patikimos vilniečių gynybos pralaužti nepajėgė, nors netoli tikslo buvo baudos smūgio metu į Saulių Klevinską pataikęs Aleksandras Byčionokas. Žalgiriečiai pirmą pavojingą ataką surengė 13-ą minutę, kuomet po tolimo Manto Kuklio perdavimo šalia vartų atsidūrė Andrija Kaludjerovičiaus. Tiesa, serbo smūgis buvo labiau panašus į perdavimą, o Bahrudino Atajičiaus bandymas jį pataisyti taip pat nebuvo sėkmingas.

18-ą minutę sunerimti „Žalgirio“ gynėjus privertė Nerijus Valskis, po kurio perdavimo į baudos aikštelę įsiveržė Deividas Česnauskis. Tiesa, „Trakų“ kapitonas dėkinga situacija nepasinaudojo, o vos iš kelių metrų atstumo smūgiavo pro šalį.

Ilgai puolę, bet nieko iš to nepešę varžovai netrukus buvo priversti traukti kamuolį iš savų vartų tinklo. Atakos smaigalyje atsidūręs A. Kaludjerovičius atliko perdavimą B. Atajičiui, kuris nepagailėjo perdavimo atgal puolėjui. Nors serbas smūgiavo iš aštraus kampo, tai darė taikliai. Dešimtas A. Kaludjerovičiaus įvartis išvedė žalgiriečius į priekį – 1:0.

Net ir pelnę įvartį vilniečiai neatsipalaidavo ir atakavo toliau. 26-ą minutę Vytautas Lukša atliko pavojingą perdavimą vartų link, tačiau šalia kamuolio praskriejo ir į vartus jo nenukreipė nei A. Kaludjerovičius, nei Linas Pilibaitis. Vos po minutės serbas smūgiavo iš tolimos distancijos, o jo šūvį jaunasis vartininkas Ignas Plūkas buvo priverstas mušti į užribį.

Kiek vėliau komandos rinkosi labiau pozicinį žaidimą, kurio metu sunkiai sekėsi kurti pavojingas progas. Visgi pačioje kėlinio pabaigoje „Žalgirio“ vartininką privertė paprakaituoti Nerijus Valskis. Vienas rezultatyviausių A lygos žaidėjų po komandos draugo perdavimo atsidūrė baudos aikštelėje, tačiau net ir vadinamojoje aklojoje zonoje atsidūręs vartininkas S. Klevinskas sugebėjo laiku sureaguoti ir atremti trakiškio šūvį.

Antras kėlinys prasidėjo pavojinga „Žalgirio“ ataka. 48-ą minutę B. Atajičius perėmė kamuolį aikštės viduryje, o jis iškart atsidūrė į priekį skubėjusio A. Kaludjerovičiaus žinioje. Tiesa, serbas nepagailėjo perdavimo patogesnėje pozicijoje buvusiam V. Lukšai, tačiau saugas smūgiavo virš vartų.

50-ą minutę tiesiog skrajojantis A. Kaludjerovičius pratęsė savo šou. Sulaukęs aštraus M. Kuklio perdavimo per beveik pusę aikštės, puolėjas lengvu smūgiu prakišo kamuolį tarp I. Plūko kojų ir pelnė antrą įvartį.

58-ą minutę varžovų gynybą ir vėl patikrino A. Kaludjerovičius. Tiesa, jo smūgis galva skriejo šalia vartų. 65-ą minutę serbas privertė vartininką ir vėl paplušėti. Po keitimo aikštėje pasirodęs Saulius Mikoliūnas kaip žaibas įsiveržė į baudos aikštelę ir perdavė kamuolį puolėjui, kuriam pritrūko vos kelių centimetrų iki „hat-trick'o“ – jo smūgį pirštų galais atlaikė I. Plūkas.

Vos po kelių akimirkų S. Mikoliūnas persistengė besigindamas ir po susidūrimo su vienu iš „Trakų“ žaidėjų uždirbo varžovams 11 metrų baudinį. Prie kamuolio stojo N. Valskis, kuris užtikrintai pasiuntė kamuolį į vartus bei sušvelnino rezultatą – 2:1.

Viltį atgavę varžovai stengėsi atakuoti toliau, o jau 70-ą minutę N. Valskis smūgiavo, bet jo šūvis skriejo šalia vartų. 74-ą minutę laimę pabandė ir D. Česnauskis, tačiau „Trakų“ kapitonas taip pat nebuvo taiklus.

75-ą minutę geltoną kortelę jau turėjęs Arūnas Klimavičius kibo į kaklą A. Kaludjerovičiui, tačiau po susistumdymo liko nenubaustas. Teisėjas Robertas Valikonis iš aikštės išsiuntė po keitimo pasirodžiusį Elivelto.

Net ir būdami be vieno žaidėjo žalgiriečiai nepasidavė ir neapleido puolimo. 80-ą minutę tolimą smūgį atliko M. Kuklys, tačiau kamuolys skriejo tiesiai į vartininką.

Mobilizuotai gynyboje žaidę žalgiriečiai daug pavojingų progų varžovams nesuteikė, o jiems nepadėjo ir pridėto laiko metu atlikti net keturi smūgiai nuo kampinio gairelės iš eilės. Žalgiriečiai iškovojo jau septintą pergalę iš eilės ir dar labiau įsitvirtino pirmoje turnyro lentelės pozicijoje.

Turnyro lentelė (vieta, komanda, rungtynės, pergalės, lygiosios, pralaimėjimai, įvarčiai, taškai):


1.Vilniaus „Žalgiris"21162347:1850
2.Trakų „Trakai“22134536:1943
3.Klaipėdos „Atlantas"22133633:2142
4.Marijampolės „Sūduva"21125434:2341
5.Kauno „Stumbras"22641226:3922
6.Jonavos „Lietava"22471123:3619
7.Utenos „Utenis"21411619:3813
8.„Kauno Žalgiris"21261319:4312

Rezultatyviausi čempionato žaidėjai: Andrija Kaludjerovičius („Žalgiris“) – 11, Tomas Radzinevičius („Sūduva“) ir Nerijus Valskis („Trakai“) – po 10 įvarčių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (40)