„Sezoną pasitinkame pasikeitę, galbūt pasikeitimų tiek ir neplanavome. Komandos treneris norėjo turėti sudėtį, kuri būtų konkurencinga, o konkurencija visose gyvenimo srityse skatina tobulėti. Komandos formavimas buvo vykdomas apgalvotai ir baigėsi visai neseniai.

Sezoną pradėsime turėdami 27 futbolininkus, po vieną žaidėją turime iš tokių egzotiškų šalių kaip Trinidadas ir Tobagas ar Gabonas. Smagu naujokus matyti komandoje bei tikiu, kad Marijampolės futbolo sirgaliai naujus komandos narius priims tinkamai“ – spaudos konferencijoje kalbėdamas apie komandos formavimą kalbėjo „Sūduvos“ prezidentas V. Murauskas.

Klubo prezidentas konferencijos metu pasidžiaugė, jog futbolas Marijampolėje yra mylimas, palaikymas yra jaučiamas tiek iš rungtynėse susirenkančių sirgalių, tiek iš miesto valdžios.

„Noriu padėkoti Marijampolės savivaldybei, kuri patvirtino, jog šiais metais „Sūduvos“ klubui bus skiriamas kiek didesnis finansavimas lyginant su praėjusiais metais. Smagu, kad Marijampolėje futbolas yra mylimas, tai matome ir tribūnose, „Sūduvos“ rungtynės būna vienos lankomiausių A lygoje“ – kalbėjo V. Murauskas.

„Sūduvos“ klube pasikeitimų sulaukė ne tik komandos sudėtyje. Administracijoje taip pat yra pokyčių, prie klubo veiklos prisijungs du patyrę specialistai.

„Artėjančiam sezone turėsime pasikeitimų ir klubo administracijoje. Klubo atstovu spaudai taps Naglis Miknevičius, taip pat prie klubo veiklos pritraukiant žiūrovus į stadioną prisidės ir iš Marijampolės kilęs Dalius Matvejevas“ – apie pasikeitimus administracijoje pasakojo V. Murauskas.

Paklaustas apie planus artėjančiam sezonui klubo prezidentas teigė, kad komandos tikslai visuose frontuose pasirodyti ne prasčiau, nei tai pavyko padaryti praėjusio sezono metu.

„Mūsų tikslas A lygoje pasirodyti ne prasčiau, nei tai padarėme praėjusiais metais. Lietuvos futbolo federacijos taurės turnyre keliame tikslą patekti į finalą, kuriame žaidėme ir praeitais metais. Kalbant apie Europos lygos atranką norisi nuveikti kaip įmanoma daugiau, tačiau uždavinį išsikelti yra sunku. Didelį vaidmenį vaidina turnyro burtai, kurie vyksta dvi savaitės iki pirmųjų atrankos rungtynių.“

Vyriausias ekipos treneris Vladimiras Čeburinas pasidžiaugė atliktu nemažu paruošiamuoju darbu.
„Žaidėme nemažai kontrolinių rungtynių, kuriose buvo peržiūrima nemažai žaidėjų. Tai mums padėjo neblogai sukomplektuoti komandą, paruošti įvairias taktines schemas, kurias naudosime pirmenybėse.

Nesinori švaistytis pažadais, bet esame pajėgūs kovoti dėl pergalės kiekvienose rungtynėse, kolektyvas ir žaidėjai tam pasiruošę. Neužmirštame ir atstovavimo Europos taurės turnyre.“

Treneris pasidžiaugė tuo, kad klubo žaidėjai gauna iškvietimus atstovauti savo šalių nacionalinėms ar jaunimo rinktinėms.

„Galbūt tai kai kuriose situacijose šiek tiek ir sukelia problemų komandai, bet atstovavimas savo šalies rinktinei – turbūt didžiausia įmanoma garbė kiekvienams žaidėjui. Kartu tai – ir klubo, iš kurio kviečiamas žaidėjas, vardo garsinimas bei prestižas“.

Prieš prasidedant sezonui „Sūduvos“ futbolininkams teko išsirinkti kapitoną. Juo tapo antrąjį sezoną Marijampolėje pradėsiantis 34 metų amžiaus gynėjas Algis Jankauskas.

„Buvau kiek nustebęs, noriu padėkoti pasitikėjusiems komandos draugams. Patirties jau turiu, kapitonu esu buvęs dviejuose klubuose, tad nuvilti neturėčiau. Noriu palinkėti visiems gero sezono, išvengti traumų, o klubo vadovybei galiu pažadėti, kad kiekvienose rungtynėse kovosime dėl pergalės, o rezultatus skaičiuosime rudenį“ – apie savo rolę bei pažadus kalbėjo naujasis komandos kapitonas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)