Pasak vyriausiojo žalgiriečių trenerio Valdo Dambrausko, šiose rungtynėse bus svarbios net ir mažiausios smulkmenos.

Sugrįžę iš treniruočių stovyklos Slovėnijoje, žalgiriečiai nepuolė ilsėtis, o toliau tęsė pasirengimo darbus. Pirmadienį buvo surengta ir oficiali spaudos konferencija, kurioje trys komandos nariai treneris V. Dambrauskas, kapitonas Egidijus Vaitkūnas ir vicekapitonas Mantas Kuklys išsakė savo mintis apie nenumaldomai artėjančią akistatą su kazachais.

„Nereikia galvoti vien apie rezultatą, kokio reikėtų ar užtektų jau pirmose rungtynėse. O ir galvodami apie galutinį rezultatą mintyse praleisime procesą, kaip turime jį pasiekti. Šiuose susitikimuose bus labai svarbios smulkmenos: žaidėjams skirtos užduotys, jų vykdymas, tranzicija tarp puolimo ir gynybos, kompaktiškumas, individualios dvikovos, standartinės situacijos.

Mes turime nieko nebijoti ir pirmiausia žvelgti į save. Analizuodamas varžovų žaidimą nemačiau nė vieno futbolininko, kuris turėtų tris kojas ar rankas, penkias galvas. Visi jie yra tokie pat žmonės, kaip mes. Jie turi kelis nacionalinės rinktinės žaidėjus, mes – taip pat. Todėl nemanau, kad kas nors gali išgąsdinti mūsų žaidėjus. Jeigu rungtyniausime drąsiai ir taip, kaip sugebame, tuomet viskas bus įveikiama“, - tikino „Žalgirio“ strategas.

Žalgiriečio M. Kuklio teigimu, nors ir visi puikiai žino kazachų pasiekimą praėjusio sezono UEFA Čempionų lygos turnyre ir finansinį pajėgumą, žaidėjai į tokius dalykus tiesiog nekreipia dėmesio ir telkia dėmesį tik į artėjančias rungtynes.

„Praėjusiais metais žaidėme prieš „Malmo“, kuriems biudžete taip pat pinigų tikrai netrūksta. Tačiau rungtyniaujant visi matėme, kad jie – tokie pat žmonės: su dvejomis rankomis ir dvejomis kojomis. Negalima nusiteikti taip, kad jeigu jie gauna daugiau pinigų už mus, būtinai ir žais geriau. Mes tuomet kaip tik norime įrodyti, kad esame vertesni pergalės.

Svarbiausia buvo tinkamai pasiruošti šioms rungtynėms. Nors žaisime dvejas rungtynes, bet tai bus lyg du kėliniai. Manau, kad pasiruošėme neblogai, sužaidėme trejas draugiškas rungtynes. Beliko žengti trečiadienį į aikštę ir parodyti, kokį bagažą esame sukaupę“, - sakė saugas.

Kaip paaiškėjo dar birželio 20-ą burtų traukimo ceremonijos metu, pirmos „Žalgirio“ ir „Astanos“ klubų rungtynės bus žaidžiamos Vilniuje, tačiau komandos kapitonas E. Vaitkūnas teigė nemanantis, kad tai yra pranašumas varžovams.

„Man asmeniškai yra geriau pirmas rungtynes žaisti namuose. Tačiau svarbiausia yra tiesiog žaisti savo žaidimą, o ne galvoti, kurioje aikštėje geriau pradėti rungtynes. Mums turi rūpėti, kaip pademonstruoti geriausią savo formą, tuomet viskas bus gerai“, - sakė jis.

Tiek gynėjas, tiek V. Dambrauskas akcentavo greitai į komandą įsiliejusius naujokus: Andriją Kaludjerovičių, Matija Ljujičių ir Slavko Blagojevičių.

„Manau, kad visi trys mūsų naujokai gerai ir greitai įsiliejo į komandą. Jie užpildė tas spragas, kurias turėjome šio sezono eigoje. Tiek Mantui Kukliui, tiek Marinui Matošui ar Linui Pilibaičiui teko nemažą laiko dalį rungtyniauti jiems mažiau įprastose pozicijose. Jiems šių žaidėjų atėjimas atrišo rankas dirbti savo tiesioginį darbą. Manau, kad komanda dėl to tapo stipresne“, - sakė žalgiriečių strategas.

Treneris analizavo ir stiprias varžovų savybes.

„Viena stipriausių „Astanos“ pusių yra žaidimo organizacija. Vos praradę kamuolį jie stengiasi iškart spausti varžovą ir neleisti jam atakuoti. Tuo metu bent penki ar šeši „Astanos“ žaidėjai skuba atimti kamuolį, neleisdami priešininkui net pagalvoti apie tolimesnę atakos eigą. Jie yra labai gerai atidirbę šią taktiką, todėl ši ekipa praleidžia labai mažai įvarčių. Jie yra mažiausiai įvarčių praleidusi komanda Kazachstano čempionate, o ir praėjusiais metais Čempionų lygoje niekam taškų lengvai nedalino. Vienintelėse rungtynėse su Madrido „Atletico“ klubu jie pralaimėjo dideliu skirtumu, bet į jas vyko su 14-15 ne pagrindinės komandos žaidėjų.

Taip pat galima išskirti ir individualius žaidėjus: Patricką Twumasi, taip pat puolėjai Juniorą Kabanangą ar Djordje Despotovičių, kurie tikrai išsiskiria ir yra labai aukšto meistriškumo futbolininkai. Jie taip pat turi labai stiprų legionierių aikštės viduryje Rogerį Canasą, kuris organizuoja visą komandos žaidimą. Tai yra gerai subalansuota komanda, kuri turi ir puikių vietos žaidėjų Tanatą Nusserbajevą ar naujoką Azatą Nurgalievą, kurie puikiai integruojasi į šį legioną“, - pasakojo V. Dambrauskas.

Intriguojantis Vilniaus „Žalgirio“ ir „Astanos“ susirėmimas UEFA Čempionų lygos antro kvalifikacijos etapo rungtynėse įvyks šį trečiadienį liepos 13-ą dieną. Mačas LFF stadione prasidės 20 valandą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (28)