Prie „Žalgirio“ prisijungęs futbolininkas yra atstovavęs savo gimtosios šalies jaunimo rinktinei, kurios gretose per 12 rungtynių spėjo pasižymėti 9 įvarčiais. Nacionalinei Brazilijos komandai jis atstovavo kartu su dabartinėmis šalies futbolo žvaigždėmis Neymaru ir Oscaru.

„Lucasas yra puikus pastiprinimas mūsų komandai. Per pastaruosius penkerius metus mes visada turėdavome pajėgių puolėjų, o jis, mūsų manymu, gali žaisti futbolą aukščiausiame lygyje.

Tai yra jaunas žaidėjas, kuris puikiai pasirodė savo šalies jaunimo rinktinėje. Dėl Lucaso mums teko susigrumti su daugybe pajėgių Azijos klubų, tačiau pats futbolininkas norėjo tęsti savo karjerą Europoje. Tai buvo vienas iš prioritetų pasirenkant būtent mūsų komandą“, - nauju ekipos nariu džiaugėsi „Žalgirio“ sporto direktorius Mindaugas Nikoličius.

Nors iki pirmų rungtynių UEFA Čempionų lygos antrame atrankos etape liko lygiai mėnuo, M. Nikoličius tiki, kad tai yra pakankamas laiko tarpas žaidėjo integracijai į komandą.

„Daug kalbėjomės su klubo treneriais, jie tiki, kad žaidėjas per šį laikotarpį spės pasiruošti tiek fiziškai, tiek taktiškai. Tikiu, kad jis taps svarbia klubo dalimi ir suteiks treneriui papildomų galimybių renkantis komandos sudėtį“, - sakė žalgiriečių sporto direktorius.

Prieš tris dienas 24-ą gimtadienį šventęs futbolininkas, kurio tikras vardas yra Lucassas de Souza Goncalvesas, savo karjerą pradėjo aukščiausioje Brazilijos futbolo lygoje žaidžiančiame „Sao Paulo“ klube, vėliau buvo nuomojamas „Sao Bernardo“ ekipai. 2011-ais L. Gaucho prisijungė prie „Portugesa“ komandos, su kuria tais pačiais metais tapo „Seria B“ turnyro čempionu.

2012 metais brazilas pasirašė ilgalaikį kontraktą su Ispanijos Barselonos „Espanyol“ klubu, tačiau jame taip ir nedebiutavęs sugrįžo į gimtinę ir papildė antrame pagal pajėgumą Brazilijos čempionate rungtyniaujančią „Luverdense“ komandą.

2013-ais L. Gaucho vėl paragavo legionieriaus duonos, o iki šiol atstovavo tokių egzotiškų šalių, kaip Tailandas, Vietnamas ir Omanas klubams. Pastarosios šalies „Al-Shabab“ ekipoje, kurioje rungtyniavo prieš prisijungdamas prie „Žalgirio“, brazilas pelnė 16 įvarčių per 25 rungtynes ir buvo ketvirtas pagal rezultatyvumą futbolininkas aukščiausioje Omano lygoje.

Lucasas Gaucho yra pirmas žaidėjas, papildęs komandą šią vasarą. „Žalgirio“ treniruotėse šiuo metu prakaitą lieja ir peržiūroje dalyvauja dar du legionieriai iš Brazilijos – Jadsonas de Brito Lima ir Eliandro.

Klubo sporto direktorius atskleidė, jog su brazilu pasirašytas ilgalaikis kontraktas, o artimiausiu metu komandą gali papildyti ir daugiau naujokų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (76)