Būtent buvęs žalgirietis L. Peričius padėjo M. Matošui apsispręsti, kad Vilnius – geriausia vieta jo karjeros tęsiniui. Prieš atvykstant į Lietuvą abu kroatai daug bendravo ir apie gyvenimą Vilniuje, ir žaidimą „Žalgiryje“.

„Turiu kelis draugus, kuriems jau teko žaisti šiame klube anksčiau ir jie puikiai atsiliepė apie „Žalgirį“. Vienas iš jų – Luka, o jo žodžiu pasitikiu. Esame kilę iš to pačio miesto, dažnai kartu žaidžiame futbolą ar susitinkame laisvalaikio metu.

Kaip tik prieš 10 dienų kartu gėrėme kavą ir jis man padėjo apsispręsti tęsti karjerą būtent čia. Jis papasakojo ir apie patį klubą, jame dirbančius žmones, ir kaip jam patiko Vilniuje praleistas laikas. Jis mane labai pastūmėjo pasirenkant šią komandą.

Bendraudamas su klubo atstovybe išgirdau dar daugiau mane sudominusių dalykų, todėl sutikau persikelti į Lietuvą ir čia bandysiu kuo geriau pasirodyti bei padėti komandai“, - pokalbio metu pasakojo futbolininkas.

Keliose treniruotėse jau dalyvavęs kroatas spėjo pabendrauti ir su vyriausiuoju žalgiriečių treneriu Valdu Dambrausku bei teigia besidžiaugiantis galėdamas su juo dirbti.

„Jau dabar jaučiuosi puikiai priimtas ir džiaugiuosi galėdamas dirbti kartu su šiuo treneriu ir komanda. Teko domėtis šiuo strategu ir man patinka jo žaidimo filosofija. Taip pat puikiai vertinu ir treniruočių procesą, jis puikiai apgalvotas. Manau, kad V. Dambrauskas puikiai darbuojasi su šia ekipa.

Šiuo metu dar negalvoju apie savo rolę komandoje, tiesiog noriu kuo greičiau apsiprasti, įsilieti į komandą ir jai padėti. Noriu padėti atsiskleisti kitiems žaidėjams, iškovoti kuo daugiau titulų ir, aišku, sėkmingai pasirodyti Europos turnyruose“, - pasakojo M. Matošas.

Neseniai prie komandos prisijungęs saugas pasakojo, kad daug draugų Lietuvoje susirasti dar nesuspėjo, o dažniausiai bendrauja su kitu komandos naujoku – Mamadou Mbodj‘iu. Pats senegalietis pasakojo, kad į Lietuvą atvyko netikėtai.

„Apie „Žalgirį“ nieko nežinočiau, jeigu ne mano treneris „Crvena Zvezdoje“. Jis atėjęs prie manęs pasakė, kad turiu puikią galimybę pasirodyti Lietuvoje, kuri yra netoli Serbijos, o manimi domisi komanda pavadinimu „Žalgiris“. Jis man papasakojo, kad tai yra geras klubas, nuolat dalyvaujantis Čempionų lygos atrankoje, todėl sutikau čia atvykti.

Tikiu, kad priėmiau teisingą sprendimą ir čia galėsiu augti kaip žaidėjas. Tiesiog reikės įdėti daug sunkaus darbo. Atvykau čia žaisti, todėl treniruosiuosi ir lauksiu savo šanso. Gavęs jį bandysiu kuo geriau išnaudoti. Esu pasiruošęs, todėl žaisti jau šį šeštadienį būtų tiesiog puiku“, - legionierius nekantravo debiutuoti komandos gretose.

Toli nuo savo gimtinės esantis futbolininkas papasakojo ir savo pirmąjį įspūdį apie Lietuvą: „Čia labai labai šalta. Senegale mes nepažįstame žiemos, nes ten visada šilta. Nors dėl sniego nenustebau, esu jo šiek tiek matęs Serbijoje.

Šeštąjį marškinėlių numerį pasirinkau neatsitiktinai, dėl jo ilgai diskutavau su savo tėčiu. Belgrade žaisdavau 16-u numeriu, o atvažiavęs čia nusprendžiau atsisakyti vieneto ir pasilikti tik šešetą“, - marškinėlių numerio atsiradimo istorija dalinosi M. Mamadou.

Tuo metu M. Matošas atskleidė sau keliantis tik aukščiausius tikslus, kurių šiemet bus ne vienas: „Lietuvoje norėčiau pelnyti daugiau įvarčių, negu pavykdavo ankstesniuose klubuose. Taip pat norėčiau pagerinti savo efektyvumą. Noriu sukelti kuo daugiau pavojaus varžovų komandoms.

Tikiu, kad padėsiu komandai pasiekti keliamus tikslus. Klubas nori dominuoti visuose frontuose, žengti toliau Europos turnyrų atrankose. Tai jau yra ne tik komandos, bet ir mano asmeninis siekis.“

Abu naujokai turės progą debiutuoti "Žalgirio" gretose jau šį šeštadienį, kuomet klubas susitiks su Latvijos čempionais FK "Liepaja". Ekipų susitikimas vyks Vilniaus "Sportima" manieže 20 valandą 30 minučių.