Sekmadienį „Žalgiris“ po sunkios kovos 1:0 palaužė Klaipėdos „Atlantą“, o vos po kelių dienų žalgiriečių laukė kitos A lygos rungtynės.

Vyriausiasis ekipos treneris Valdas Dambrauskas neslėpė, kad prieš susitikimą su „Stumbru“ buvo neramu dėl žaidėjų fizinės formos.

Be to, dėl įvairių priežasčių komandai negalėjo padėti Egidijus Vaitkūnas, Vytautas Lukša, Saulius Mikoliūnas bei Armantas Vitkauskas. Ieškodamas sprendimo, 40-metis strategas nuo pirmų minučių į kovą metė sekmadienį mažiau žaidusius arba visai nežaidusius futbolininkus – Rolandą Baravyką, Liną Klimavičių, Serge‘ą Nyuiadzi, Bahrudiną Atajičių ir Komneną Andričių.

Šis V. Dambrausko ėjimas pasiteisino jau per pirmas 15 minučių. B. Atajičius „Stumbro“ vartininką nuginklavo du kartus, pirmą savo įvartį oficialiose rungtynėse pelnė ir vasarį nuomos pagrindais iš Lisabonos „Belenenses“ ekipos į „Žalgirį“ atvykęs K. Andričius.

„Manau, kad būtent Komnenui šis įvartis buvo labai svarbus. Jis į komandą atvyko vasarį, draugiškose rungtynėse mušė įvarčius, bet po to patyrė traumą. Sugrįžimas nebuvo lengvas, tad džiugu, kad šį kartą jis atsidūrė reikiamoje vietoje, pelnė įvartį. Jam to tikrai reikėjo“, – pastebėjo V. Dambrauskas. – Norisi pagirti ir B. Atajičių. Jis jau rungtynėse su „Uteniu“ įmušė pirmą įvartį, dabar pelnė dar du. Jis yra labai talentingas žaidėjas ir viso savo potencialo dar nėra atskleidęs.“

Susikrovę solidų pranašumą, žalgiriečiai sumažino apsukas ir tik rungtynių pabaigoje vėl iššovė įvarčių salvę. 89 minutę kapitono raištį ryšėjęs Mantas Kuklys sulaukė puikaus Matijos Ljujičiaus perdavimo ir pasiuntė kamuolį į „Stumbro“ vartus. Tiesa, jau per teisėjo pridėtą laiką pasižymėjo ir Kauno ekipa. „Stumbro“ aprangą šį sezoną vilkintis žalgirietis Danielis Romanovskis pirmas suskubo prie kamuolio ir nuginklavo Saulių Klevinską.

„Per pirmas 15 minučių išnaudojome visas progas, kurias susikūrėme. Prieš rungtynes buvo šiek tiek neramu, nes vos prieš kelias dienas turėjome sunkią kovą su „Atlantu“, buvo neaišku, kaip atsistatysime.

Bet ir vėl išryškėjo mūsų sudėties privalumai. Matome, kad galime pakeisti 5–6 žaidėjus, o žaidimo kokybė nuo to nenukenčia. Norisi pagirti vyrus, kad jie išėjo į rungtynes labai susikaupę ir nusiteikę, kas anksčiau mums ne visada pavykdavo. Tai parodė, kad mes augame, einame teisinga linkme ir nė vienerių rungtynių mums nėra eilinių“, – po susitikimo su „Stumbru“ konstatavo V .Dambrauskas.

Komandos strategui pritarė ir B. Atajičius. „Manau, kad mes tikrai gerai pradėjome rungtynes. Parodėme, kokie galime būti pavojingi, kai žaidžiame maksimaliai susikaupę. Bet po to, kai įmušėme tris greitus įvarčius, šiek tiek atsipalaidavome. Antroje dalyje mėginome žaisti taip, tarsi rezultatas būtų lygus. Tačiau „Stumbro“ futbolininkai aikštėje palikdavo mums labai daug erdvės, suteikdavo daug laisvės, o mes neretai priimdavome neteisingus, skubotus sprendimus. Buvo daug klaidų, bereikalingo bėgimo. Gal reikėjo žaisti ramiau, palaikyti kamuolį?

Manau, kad tokiu būdu būtume iškovoję dar didesnę pergalę“, – samprotavo jau 3 įvarčius šį sezoną pelnęs B. Atajičius.

„Žalgirio“ ir „Stumbro“ rungtynės buvo paženklintos ne tik įvarčiais, bet ir dar vienu 17-mečio futbolininko debiutu. 85-ąją minutę pirmą kartą oficialiose „Žalgirio“ rungtynėse debiutavo saugas Karolis Uzėla.

„Kadangi „Žalgiris“ šį sezoną švenčia savo 70-metį, tai esame paruošę įvairių siurprizų, – kalbėdamas apie sprendimą suteikti kovos krikštą jaunajam futbolininkui juokavo V. Dambrauskas. – O jei rimtai, tai čia yra tam tikras kreditas ateičiai. Norime parodyti jaunam žaidėjui, kad mes jį matome, juo tikime ir esame pasiruošę investuoti į jį. Bet tai tik kelio pradžia, o ten kur jis gali nueiti – priklauso tik nuo jo. Svarbiausia – jo vidinė motyvacija. Norėtųsi Karoliui palinkėti, kad šis debiutas būtų didelio kelio pradžia.“

Kitas rungtynes A lygoje pirmaujantis „Žalgiris“ (27 taškai) žais gegužės 10 d. Kitą trečiadienį 11-ojo turo dvikovoje žalgiriečiai svečiuose susitiks su septintą vietą užimančios „Jonavos“ (6 taškai) futbolininkais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)