Vienintelį įvartį 63-ią minutę pelnė Sebastianas Le Toux.

Lietuvis susitikimą pradėjo starto sudėtyje, tačiau 86-ą minutę buvo pakeistas.

Pralaimėjimas „Timbers“ nubloškė į 7-ą vietą, o tai reiškia, jog šią akimirką pasibaigus reguliariam MLS sezonui, lietuvio atstovaujama ekipa nepatektų į atkrintamąsias varžybas.

V. Andriuškevičiaus komanda šį sezoną svečiuose dar nėra pasiekusi pergalės – 10 susitikimų baigėsi lygiosiomis, pralaimėta 6 kartus.

Tiesa, „Timbers“ dar turi laiko įšokti į atkrintamųjų traukinį – komandai liko 2 susitikimai namų arenoje.

Primename, kad V. Andriuškevičius kitą savaitę keliaus į Škotiją, kur po pertraukos turėtų padėti Lietuvos rinktinei pasaulio čempionato atrankos rungtynėse.

Lenkijoje, Rumunijoje ir Izraelyje – „lietuviškų“ klubų pergalės

Svarbią pergalę Lenkijos „Ekstraklasa“ pirmenybių 11-ojo turo rungtynėse iškovojo Glivicų „Piast“ klubas su kitu Lietuvos rinktinės gynėju Edvinu Girdvainiu.

Lietuvio ekipa išvykoje rezultatu 2:1 įveikė Gdynės „Arka“ klubą ir pakilo į 11-ą vietą turnyrinėje lentelėje.

E. Girdvainis žaidė visas 90 minučių. Tai buvo trečiasis mačas, kurį jis pradėjo starto sudėtyje. 88-ą minutę pergalingą įvartį įmušė lietuvio komandos draugas Hebertas.

Tuo metu Rumunijoje 6-ą pergalę iškovojo „Botosani“ klubas, kuriame rungtyniauja Deividas Matulevičius. Lietuvio ekipa namuose rezultatu 2:1 įveikė Bukarešto „Dinamo“ klubą ir pakilo į trečią vietą turnyrinėje lentelejė.

Po traumos į aikštę grįžo ir Lietuvos rinktinės puolėjas – 73-ią minutę jis aikštėje pasirodė po keitimo, o po dešimties minučių užsidirbo geltoną kortelę.

Kitose rungtynėse Izraelyje tašką iškovojo Emilijaus Zubo Tel Avivo „Bnei Yehuda“ klubas, kuris išvykoje rezultatu 2:2 sužaidė su „Maodan“ klubu. Lietuvos rinktinės vartininkas žaidė visas 90 minučių.

Ketvirtą nesėkmę iš eilės Kroatijos stipriausioje lygoje patyrė „Split“ klubas, kuriame rungtyniauja Karolis Chvedukas. Lietuvis žaidė visas 90 minučių, užsidirbo geltoną kortelę, o jo ekipa rezultatu 0:2 pralaimėjo Zagrebo „Lokomotiv“ ekipai. Su keturiais taškais „Split“ dalinasi paskutinę vietą su „Cibalia“ klubu, kuris dar turi rungtynes atsargoje.

Du įvarčius Azerbaidžano pirmenybėse praleido Tadas Simaitis, o jo atstovaujamas Gendžės „Kapaz“ klubas išvykoje 0:2 pralaimėjo Baku „Neftci“ klubui. Lietuvis žaidė visas 90 minučių. „Kapaz“ po 7 turų su septyniais taškais užima penktą vietą.