Griausmingomis ovacijomis sutiktas puolėjas netrukus pelnė puikų įvartį ir įtvirtino įtikinamą „Barcelona“ ekipios pergalę rezultatu 5:1.

Po tikslaus smūgio triumfuojantis D. Villa nusivilko sportinius „Barcelona“ marškinėlius ir ant paprastų marškinėlių žiūrovams viešai pademonstravo savo šeimos nuotrauką bei užrašą „Impossible sin Vosotras“ (liet. k. - „Neįmanoma be jūsų“). Taip futbolininkas padėkojo savo žmonai ir dviem dukterims už palaikymą tuo metu, kai nuo jis praėjusių metų gruodžio gydėsi lūžusį blauzdikaulį.

Rungtynėms teisėjavęs arbitras Katalonijos ekipos žaidėjui parodė geltoną kortelę, o dabar paaiškėjo, kad puolėjui gresia ir finansinės sankcijos. Jos numatytos Ispanijos futbolo čempionato reglamento 91-ame straipsnyje, kuris skelbia, jog „bet kuris žaidėjas, pakėlęs ar nusivilkęs marškinėlius bei pademonstravęs devizą, šūkį, reklamą ar grafinį vaizdą, baudžiamas pinigine bauda nuo 2 iki 3 tūkstančių eurų“.

Pasak „El Mundo Deportivo“, tai nėra pirmas atvejis, kai ispanai baudžiami už tokius veiksmus aikštėje.

Madrido „Real“ futbolininkas Jose Callejonas buvo nubaustas 3 tūkstančių eurų bauda už tai, kad pakeldamas marškinėlius pagerbė tragiškai mirusį Barselonos „Espanyol“ kapitoną Danielį Jarque, su kuriuo anksčiau žaidė viename klube.

Beje, dėl D. Jarque atminties pagerbimo nemalonumų turėjo ir „Barcelona“ saugas Andresas Iniesta. 2010 metų pasaulio futbolo čempionato finale Katalonijos ekipos futbolininkas pelnė lemiamą įvartį Ispanijos rinktinei, nusivilko sportinę aprangą ir viešai parodė ant paprastų marškinėlių užrašytą šūkį: „Dani Jarque - visada su mumis“. Už tai FIFA Ispanijos futbolo federacijai skyrė 1 444 eurų baudą.