„Atmosfera komandoje tikrai puiki. Visiems patinka laimėti, ypač du kartus iš eilės, todėl visų nuotaika gera. Gal rungtynes su „Kauno Žalgiriu“ privalėjome laimėti, bet pergalės prieš „Trakus“ tikriausiai mažai kas tikėjosi. Žinoma, išskyrus pačią komandą, - kalbėjo Serbijos ir Švedijos pilietybes turintis „Utenio“ vartininkas Dejanas Garača. - „Sūduva“ pirmose rungtynėse mus tiesiog sudorojo, turėjome apie ką pamąstyti. Labai blogai pradėjome tas rungtynes, iškart užsidirbome 11 metrų baudinį, dar po 10 minučių praleidome įvartį. Antrą kėlinį vėl pradėjome miegodami ir už tai buvome nubausti. Net tai, kad pelnėme du įvarčius, nekeičia fakto, kad tai buvo didžiausias pralaimėjimas šiame sezone.

„Sūduvos“ komanda tikrai stipri, ne veltui turnyro lentelėje ji yra antra. Ji turi gerus puolėjus, kurie gali ir patys susikurti progas. Buvo labai sunku ginti vartus nuo jų standartinių situacijų. Taip pat „Sūduvos“ gynybos linija yra solidi. Komanda subalansuota, o tokią nugalėti būtų vienas malonumas.“

– „Utenis“ yra pirma jūsų komanda, kurioje esate legionierius. Kaip jaučiatės Lietuvoje?

Lietuva yra puiki šalis. Mane draugiškai priėmė komanda, puikiai sutariu su visais žaidėjais. Utena gražus miestas, todėl malonu čia gyventi.

– Koks yra skirtumas tarp futbolo Švedijoje ir Lietuvoje?

– Labai didelis. Galima būtų kalbėti apie tai iki ryto, bet nėra reikalo. Vartininko tikslas visada yra apginti savo komandos vartus, todėl man nesvarbu, kas į juos bando įmušti. Aišku, iki šiol man yra neįprasta matyti, kad aukščiausios Lietuvos futbolo lygos stadionai yra apytuščiai. Labai tikiuosi, kad žaidžiant Utenoje jis bus užpildytas.

– Kuris vartininkas yra jūsų idealas?

– Tokio vartininko nėra. Aš esu žaidėjas, kuris nori turėti savo stilių ir tiesiog būti geriausias. Žinoma, stebiu geriausių pasaulio vartininkų žaidimą, bandau pastebėti jų techninius sugebėjimus, kažką perimti.

– Ar ketinate šią savaitę stebėti Eurovizijos dainų konkursą?

– O jis vyks šią savaitę (juokiasi)? Iš tikrųjų, tai net nežinojau, kad jis vyks šią savaitę, kol nepasakėte. Kalbant atvirai, mano bandymas žiūrėti televiziją Lietuvoje buvo nesėkmingas. Bandžiau įvairiuose kanaluose rasti kažko angliškai, bet net angliški filmai yra dubliuojami lietuviškai, todėl negaliu suprasti, kas kalbama.

„Sūduvos“ ir „Utenio“ rungtynės vyksta ketvirtadienį 18 val. „Arvi“ stadione.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)