Iškovoję trečiąją pergalę uteniškiai įtvirtino savo pozicijas penktoje vietoje ir sumažino atsilikimą nuo kluptelėjusių „Trakų“. Kauno komanda lieka turnyro lentelės dugne.

Svečiai iš Utenos dvikovą pradėjo kiek aktyviau, o Gabrielius Zagurskas tolimu smūgiu šalia vartų pirmasis privertė pasijaudinti Nemanją Bjelaną.

Kiek atsargiau mačo pradžioje žaidę kauniečiai įsidrąsino ir vis dažniau ėmė lankytis prie varžovų vartų. Kėlinio viduryje Rokas Krušnauskas numetė kamuolį visiškai laisvam Tomui Bučmai, šiam tikslus smūgis vienu lietimu nepavyko.

Vėliau savo meistriškumą teko demonstruoti „Kauno Žalgirio“ vartininkui. Serbas viena ranka už galinės linijos nukreipė stiprų Mykolos Večurkos tolimą šūvį.

Netrukus dar sykį uteniškių vartams grasino T.Bučma. Standartinės situacijos metu Ignui Dedurai laimėjus oro dvikovą, saugas kamuolį pasiuntė šalia virpsto.

Prieš pertrauką sėkmė lydėjo „Utenį“. Kauniečių gynėjams nepavyko atmušti skersuoto perdavimo. Pirmasis prie kamuolio atsidūrė komandoje debiutavęs Stefanas Cebara. Jo smūgį iš kelių metrų N.Bjelanas atrėmė koja, tačiau niekas vartininkui nesuskubo į pagalbą ir G.Zagurskas išvedė svečius į priekį.

Po kelių minučių „Kauno Žalgiris“ galėjo išlyginti rezultatą, bet į baudos aikštelę įkirtusio T.Bučmos smūgį blokavo jam po kojomis kritęs gynėjas Casperas Bruunas. Ant varžovo užkritusio dano veiksmais neliko patenkintas R.Krušnauskas. Apsižodžiavusių žaidėjų aistras netruko numalšinti mačo arbitras.

Po pertraukos „Kauno Žalgiris“ metėsi į priekį. Greitos atakos metu netiksliai mušė R.Krušnauskas. Vėliau jis išprovokavo pražangą šalia baudos aikštelės, bet baudos smūgiu Yohei Iwasakis iš pradžių šovė į gyvatvorę, o po to – šalia virpsto.

Nepaisant visų pastangų, pralaužti aikštės viduryje labai sutankintos „Utenio“ gynybos Kauno ekipai nesisekė – tiek gynėjai, tiek vartininkas sėkmingai tvarkėsi su visais bandymais perduoti kamuolį link vartų iš kraštų.

Negalėdami priartėti prie varžovų vartų, kauniečiai pabandė smūgiuoti iš toli. Stiprų Brunno bandymą Dejanas Garača sugavo tik antruoju bandymu. Vartininkui teko šuoliu palydėti ir galingą Mario Duque smūgį.

Likus kelioms minutėms „Kauno Žalgiris“ į aikštę metė dar vieną puolėją ir kone visa komanda įsikūrė svečių aikštės pusėje. Jau per arbitro pridėtą laiką gynėjams nesugebėjus išmušti kamuolio, R.Krušnauskas liko visiškai laisvas, bet puikiai sužaidęs D.Garača užtikrino komandai 3 taškus.

A lygos rikiuotė (vieta, komanda, rungtynės, įvarčių santykis, taškai):

1.Žalgiris91224
2.Sūduva9818
3.Atlantas9917
4.Trakai9214
5.Utenis9-711
6.Jonava9-56
7.Stumbras9-86
8.K. Žalgiris9-112


Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (7)