Tarp sulaikytų žaidėjų, kuriems gresia Urugvajaus futbolo federacijos sankcijos, o muštynių organizatoriams - kalėjimas iki dviejų savaičių, yra keturi Urugvajaus rinktinės futbolininkai ir Brazilijos nacionalinės rinktinės gynėjas.

Incidentas kilo po finalinio rungtynių teisėjo švilpuko, kai "Penarol" treneris smogė vienam varžovų komandos žaidėjui. Akimirksniu prasidėjo masinės muštynės, kuriose dalyvavo atsarginiai žaidėjai ir abiejų komandų pareigūnai.

Peštynių dalyviai visiškai ignoravo policininkų pastangas išskirti konfliktuojančias puses. Tik po kelių minučių policijai pavyko nuraminti 55 tūkst. žiūrovų akivaizdoje muštynėse dalyvavusius komandų narius.

"Penarol" ir "Nacional" vienuolikės - stipriausi Urugvajaus futbolo pirmenybių klubai, dėl šalies čempiono vardo tarpusavyje kovojantys nuo 1992 metų.

Analogiškas incidentas tarp abiejų komandų žaidėjų buvo įvykęs ir 1990 metais, kai teisėjas iš aikštės pasalino 21 futbolininką.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją